[Chełmża] 23.04.2016 9th Age 2500 "Atak na Łozę"
[Chełmża] 23.04.2016 9th Age 2500 "Atak na Łozę"
Witam!
Miejsce gry:
Chełmżyński Ośrodek Kultury
87-140 Chełmża
ul. Bydgoska 7
Data
23.04.2016
Regulamin:
1. Dojazd:
2. Z racji miejsca rozgrywek obowiązuje kategoryczny zakaz picia alkoholu oraz palenia na terenie ośrodka,
3. The 9th Age. Obowiązuje najnowsza dostępna wersja podręcznika oraz AB
4. Wpisowe 10 zł od osoby
5. Format punktowy: 2500 pkt
6. Turniej zgłoszony do ligi.
7.Rozkład jazdy:
Start o godzinie 9:00, na grę przewidujemy 2,5 godziny. Po każdej bitwie 15 minut przerwy. Po drugiej bitwie 30 minut przerwy. 18:00 planowany koniec imprezy.
8. Gra odbywać się będzie na stołach o rozmiarze: 48x60 cali, na każdy stół będzie przygotowany zestaw terenów, które będą stały przez całe gry (na dniach mapka).
9. Obowiązuje klasyczny rodzaj wystawienia, strefa rozstawienia 12” od krawędzi stołu
10. Gramy na rozpiskach jawnych, rozpiski należy dosłać najpóźniej do: 20.04.2016 23:59, na adres beszcza@gmail.com
11. Cele drugorzędne losowane zgodnie z Księgą Zasad.
12. Punktacja i warunki zwycięstwa zgodne z obowiązującą Księgą Zasad 9th Age.
13. Mile widziane posiadanie swoich kości, calówki, szablonów, trayów pod swoje jednostki.
14. Dopuszczamy proxy, w granicach zdrowego rozsądku . Nie chcielibyśmy widzieć na stołach pustych podstawek, kartek itd.
15. Ocenie będzie podlegać malowanie oraz spójność armii.
16. Przewidujemy nagrody: dyplomy+puchar za 1 miejsce
17. Sędziowie turnieju: work in progress...
18. Do głównej klasyfikacji będą doliczane dodatkowe punkty za:
- przesłanie rozpiski w terminie: 1 pkt
- pełne przygotowanie do gry: 0-1 pkt (calówka, kości, podręczniki drukowane lub cyfrowe, traye)
- malowanie: 0-2 pkt
<50% pomalowane armii - 0
50-80% pomalowane armii - 1 pkt
>80% pomalowane armii - 2
Lista graczy:
Chełmża:
1. Artur
2. Ratkes
3. Jeronimo
4. Caledor (?)
5. Beszcza
Toruń:
1. Tapio
2. Nargh
3. Hellsing
4 ... ?
Grudziądz
1. Roedor
Koszalin
1. Artur
2. Szczur
3. Radek
Nagrody:
Na pewno dyplomy a resztę zobaczy się.
Miejsce gry:
Chełmżyński Ośrodek Kultury
87-140 Chełmża
ul. Bydgoska 7
Data
23.04.2016
Regulamin:
1. Dojazd:
2. Z racji miejsca rozgrywek obowiązuje kategoryczny zakaz picia alkoholu oraz palenia na terenie ośrodka,
3. The 9th Age. Obowiązuje najnowsza dostępna wersja podręcznika oraz AB
4. Wpisowe 10 zł od osoby
5. Format punktowy: 2500 pkt
6. Turniej zgłoszony do ligi.
7.Rozkład jazdy:
Start o godzinie 9:00, na grę przewidujemy 2,5 godziny. Po każdej bitwie 15 minut przerwy. Po drugiej bitwie 30 minut przerwy. 18:00 planowany koniec imprezy.
8. Gra odbywać się będzie na stołach o rozmiarze: 48x60 cali, na każdy stół będzie przygotowany zestaw terenów, które będą stały przez całe gry (na dniach mapka).
9. Obowiązuje klasyczny rodzaj wystawienia, strefa rozstawienia 12” od krawędzi stołu
10. Gramy na rozpiskach jawnych, rozpiski należy dosłać najpóźniej do: 20.04.2016 23:59, na adres beszcza@gmail.com
11. Cele drugorzędne losowane zgodnie z Księgą Zasad.
12. Punktacja i warunki zwycięstwa zgodne z obowiązującą Księgą Zasad 9th Age.
13. Mile widziane posiadanie swoich kości, calówki, szablonów, trayów pod swoje jednostki.
14. Dopuszczamy proxy, w granicach zdrowego rozsądku . Nie chcielibyśmy widzieć na stołach pustych podstawek, kartek itd.
15. Ocenie będzie podlegać malowanie oraz spójność armii.
16. Przewidujemy nagrody: dyplomy+puchar za 1 miejsce
17. Sędziowie turnieju: work in progress...
18. Do głównej klasyfikacji będą doliczane dodatkowe punkty za:
- przesłanie rozpiski w terminie: 1 pkt
- pełne przygotowanie do gry: 0-1 pkt (calówka, kości, podręczniki drukowane lub cyfrowe, traye)
- malowanie: 0-2 pkt
<50% pomalowane armii - 0
50-80% pomalowane armii - 1 pkt
>80% pomalowane armii - 2
Lista graczy:
Chełmża:
1. Artur
2. Ratkes
3. Jeronimo
4. Caledor (?)
5. Beszcza
Toruń:
1. Tapio
2. Nargh
3. Hellsing
4 ... ?
Grudziądz
1. Roedor
Koszalin
1. Artur
2. Szczur
3. Radek
Nagrody:
Na pewno dyplomy a resztę zobaczy się.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2016, o 21:36 przez beszcza, łącznie zmieniany 14 razy.
Bardzo cieszy odzew. Oby więcej ludzi się zgłaszało! Jesteśmy w fazie załatwiania sponsorów, ogarniania regulaminu i zgłaszania turnieju do ligi! Przewidujemy ciekawe nagrody i fajne konkursy! Zachęcam do wpisania imion/nicków graczy żebyśmy mogli zacząć tworzyć listę graczy.
update listy graczy
Witam,
Jeżeli ktoś z obecnych na tym turnieju posiada "w zapasie" armie mogąca wziąć udział w tym turnieju (ok 2500 pkt) i chciałby taką armie wypożyczyć - to ja jestem się w stanie odwdzięczyć litrem szlachetnego trunku (otwarty na negocjacje jestem ):
Sam armii nie posiadam a chętnie bym w tych potyczkach uczestniczył.
Wybredny nie jestem i na wygrana się nie nastawiam - raczej na fun z samego udziału
pozdro
Roedor
Jeżeli ktoś z obecnych na tym turnieju posiada "w zapasie" armie mogąca wziąć udział w tym turnieju (ok 2500 pkt) i chciałby taką armie wypożyczyć - to ja jestem się w stanie odwdzięczyć litrem szlachetnego trunku (otwarty na negocjacje jestem ):
Sam armii nie posiadam a chętnie bym w tych potyczkach uczestniczył.
Wybredny nie jestem i na wygrana się nie nastawiam - raczej na fun z samego udziału
pozdro
Roedor
Ok jestem wstanie Ci pomóc Dam info na pw co udało się załatwić.
Up w ramach przypomnienia
Start o 9, z Poznania 181km mi pokazuje i 2h51m ... kawałek jest, trzeba by o 6 ruszyc czyli wstać z 5:30...może być ciężko
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Nie ma problemu jeśli Poznań się pokaże w jakiejś grupie możemy przesunąć o godzinę pasuje wam ?
beszcza pisze:Nie ma problemu jeśli Poznań się pokaże w jakiejś grupie możemy przesunąć o godzinę pasuje wam ?
Sprawdzę czy są chętni i dam znać
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
ok czekam na info
Z przykrością zawiadamiam, chłopaków z Poznania nie będzie. Godziny pozostają bez zmian. Ktoś jeszcze ma ochotę przyjechać?
Super! Zapraszamy i dajcie znać
super wiadomość!! Już was wpisuję.