Lizardmen army - (dipping)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Lizardmen army - (dipping)
Jako ze udalo mi sie tanio kupic cala armia lizaczkow a moje DE sa w ciaglym malowaniu to postanowilem sprobowac dippingu. Moim zdanie efekt jest calkiem niezly. Uzywalem bejcy Sadolin "orzech wloski" bardzo mocno rozcienczonej z benzyna lakowa (ok 60% bejcy do 40% benzyny) Zdjecia nie sa najlepszej jakosci jednak nie potrafie robic lepiej :/ a oto efekty:
tlo to biale kartki wiec wezcie poprawki na jasnosc modeli po prostu zdjecia tak kijowo wyszly
tlo to biale kartki wiec wezcie poprawki na jasnosc modeli po prostu zdjecia tak kijowo wyszly
Bejca rządzi, figurki widzialem w rzeczywistosci... sa jasniejsze wg. mnie mogly by byc zrobione ciemniejsza mieszanka bejcy i bezyny lakowej - ale efekt i tak jest wporządku... ludzie grajacy na dmp z Piszczałką pewnie mogli zobaczyc jak to wyglada na real. : ) Najs
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Chaoschild
- Chuck Norris
Jak na dipping to dla mnie cala armia prezentuje sie kiepsko. Wogole do mnie nie przemawia ta technika. Podstawki tego samego poziomu.
pzdr
pzdr
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no ta informacja jest jak najbardziej przekonująca armia wygląda elegancko.
Armię widziałem na żywo i wygląda świetnie. Nie ma co od tej techniki za wiele wymagać - od tego, jak będą wyglądały figurki zależy przede wszystkim dobór kolorów podstawowych, no i potem odpowiednia konsystencja bejcy.
Dla mnie ta technika jest szybka i dość efektowna, ponieważ wszystkie modele są w jednym tonie, a dzięki brązowemu zabarwieniu niektóre elementy zmieniają swoją tonację dość znacznie, przez co można uzyskać bardzo oryginalne efekty, które są trudniejsze do wykonania pędzlem
Poza tym to bejcowanie jest jednym z lepszych, a widziałem na DMP inne armie umoczone w bejcy i ta plasuje się bardzo wysoko w tym zestawieniu. Dipping jest po prostu wykonany dobrze, podstawki może i nie są zanadto przekombinowane, ale bardzo ładnie pasują do całości, zarówno kolorystyką, jak i tematem.
Detale są bardzo dobrze podkreślone, szczególnie to widać na figurce Slanna i jego totemie Cała armia jest kolorowa i bardzo żywa, faktycznie zdjęcia trochę psują efekt (są za ciemne i trochę nieostre - widzę, że będę musiał podskoczyć do Ciebie i pokazać parę rzeczy, jeśli oczywiście będziesz chciał) . A do tego są duże i rozsadzają forum
Pozdrawiam
Sławol
P.S. A czas wykonania rewelacyjny, armia jest w pełni gotowa do gry
Dla mnie ta technika jest szybka i dość efektowna, ponieważ wszystkie modele są w jednym tonie, a dzięki brązowemu zabarwieniu niektóre elementy zmieniają swoją tonację dość znacznie, przez co można uzyskać bardzo oryginalne efekty, które są trudniejsze do wykonania pędzlem
Poza tym to bejcowanie jest jednym z lepszych, a widziałem na DMP inne armie umoczone w bejcy i ta plasuje się bardzo wysoko w tym zestawieniu. Dipping jest po prostu wykonany dobrze, podstawki może i nie są zanadto przekombinowane, ale bardzo ładnie pasują do całości, zarówno kolorystyką, jak i tematem.
Detale są bardzo dobrze podkreślone, szczególnie to widać na figurce Slanna i jego totemie Cała armia jest kolorowa i bardzo żywa, faktycznie zdjęcia trochę psują efekt (są za ciemne i trochę nieostre - widzę, że będę musiał podskoczyć do Ciebie i pokazać parę rzeczy, jeśli oczywiście będziesz chciał) . A do tego są duże i rozsadzają forum
Pozdrawiam
Sławol
P.S. A czas wykonania rewelacyjny, armia jest w pełni gotowa do gry
A jakies zdjęcia kiedy figsy mialy kolory podstawowe?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Wiadomo, dipping nigdy nie dorówna normalnemu malowaniu. Ale biorąc pod uwagę czas poświęcony za zrobienie tej armii, to efekt jest rewelacyjny. Porządny, solidny TT. Przydały by się tylko lepsze foty.
Szmaja tylko ogry byly ewidentnie cieniowane przed dippingiem , poza tym pomysl na nie jak i konwersje widoczne po 1 oddziale , sprawiaja ze armia na pewno prezentowala sie kosmicznie. Nie wierze , ze najlepsza armie dostanie taka z dippa , kiedy bedzie miala za konkurenta armie normalnie pomalowana.
Lizaki prezentuaj sie niezle , brakuje mi chociaz jednej warstwy rozjasnien przed dippowaniem , duzo by to dalo to lizaczkom...
Lizaki prezentuaj sie niezle , brakuje mi chociaz jednej warstwy rozjasnien przed dippowaniem , duzo by to dalo to lizaczkom...
No dobra Szmajson, raz się zdarzyło. Ale nie wierzę w zawojowanie tą metodą konkursów malarskich. Choć efekty nią osiągane bardzo mi się podobają i sam mam ochotę potrzepać sobie... figurki.
Lizaki Bardzo fajne jak na tak krótki okrespracy
A ten odzdział ogrów boski
A ten odzdział ogrów boski