Mazianie pełną gębą...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Mazianie pełną gębą...
Tak przy okazji wakacji zebrało mi się na ostre malowanie. Sobie pomyślałem, że najwyższa pora zacząć maziać figurki, by w końcu udać się z nimi na jakiś większy turniej (nie DMP, master też nie, ale chociażby jakiś lokal na 2500pkt), stąd też podpaliłem słomę, choć mam nadzieję, że to nie słomiany zapał i projekt nie pozostanie porzucony
Szczurki czekają, HE czekają a na pierwszy ogień poszedł tank do EoS'u (przez wzgląd na mojego młodego K.F. )
Zaawansowanie po kilku dniach spędzonych nad figurą to gotowy (wg mnie) pancerz + lufy + wieżyczka + koła + podstawka.
Dopracowania wymaga tył + komin, no i uzupełnienie elementów zdobniczych na bokach i z przodu oraz karabinek i inżynier.
Pomimo swojego wieku ciągle się uczę, dlatego będę zobowiązany za konstruktywną krytykę mojego maziania, tudzież za podpowiedzi co zrobić - by było lepiej...
Szczurki czekają, HE czekają a na pierwszy ogień poszedł tank do EoS'u (przez wzgląd na mojego młodego K.F. )
Zaawansowanie po kilku dniach spędzonych nad figurą to gotowy (wg mnie) pancerz + lufy + wieżyczka + koła + podstawka.
Dopracowania wymaga tył + komin, no i uzupełnienie elementów zdobniczych na bokach i z przodu oraz karabinek i inżynier.
Pomimo swojego wieku ciągle się uczę, dlatego będę zobowiązany za konstruktywną krytykę mojego maziania, tudzież za podpowiedzi co zrobić - by było lepiej...
Ostatnio zmieniony 8 lis 2016, o 21:37 przez DarekH, łącznie zmieniany 1 raz.
zapowiada się zacnie
- wind_sower
- Masakrator
No bardzo ładnie !
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Świetnie się zapowiada ! Wpadaj na turniej
ładnie, naprawdę ładnie
Bardzo dobre blachy, chociaż ja bym je jeszcze nieco obtarł ale to już według gustu rzecz jasna.
Bardzo dobre blachy, chociaż ja bym je jeszcze nieco obtarł ale to już według gustu rzecz jasna.
No i zdaje się, że po trudach wakacyjnego wypoczynku, dobrnąłem do końca...
Do tej pory moja tankietka (pomimo, że nie była ukończona) dzielnie stawiała opór na bitewnych stołach, a na turniejach poległa tylko jeden (o ile dobrze pamiętam) jedyny raz w walce z hordami leśniaków Laika. Teraz, jak już jest kompletna, wiem, że będzie postrachem, zmorą, przekleństwem moich przeciwników
Tą fotką powalczę w Play Mini of the Month LXIV - "Kampania wrześniowa"
Napis na wstęgach z przodu pojawi się może za kilka miesięcy, jak już nabędę odpowiedni poziom umiejętności maziania, a teraz na stół operacyjny wędrują rycerze pantery...
Do tej pory moja tankietka (pomimo, że nie była ukończona) dzielnie stawiała opór na bitewnych stołach, a na turniejach poległa tylko jeden (o ile dobrze pamiętam) jedyny raz w walce z hordami leśniaków Laika. Teraz, jak już jest kompletna, wiem, że będzie postrachem, zmorą, przekleństwem moich przeciwników
Tą fotką powalczę w Play Mini of the Month LXIV - "Kampania wrześniowa"
Napis na wstęgach z przodu pojawi się może za kilka miesięcy, jak już nabędę odpowiedni poziom umiejętności maziania, a teraz na stół operacyjny wędrują rycerze pantery...
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2016, o 07:26 przez DarekH, łącznie zmieniany 1 raz.
Gratulacje Darku,prezentuje się godnie !!
Samego modelu nie lubię ale malowanko bardzo fajne, czyste. Przyjemnie się na to patrzy
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
A ja model bardzo lubię i Twoje malowanie tez bardzo w deche
Obecnie tkwię z pędzlem próbując okiełznać pantery. Po dniu wczorajszym i dniu dzisiejszym dobrnąłem do chwili, gdzie pozostały mi już tylko wyciągnięcie koloru niebieskiego na płaszczyku i wstążkach, podciągnięcie zębów i pazurków oraz skóra pantery - i tutaj rodzi się pytanie - czy robić czarno-brązowe ciapki jak "oryginał" czy dać sobie spokój? Nadmienię, że moja wolna ręka nie jest tak wytrenowana by precyzyjnie zrobić odpowiednie ciapki, stąd obawa przed ich wykonaniem.
Zresztą oceńcie sami, i proszę o podpowiedzi co poprawić, co naprawić a co może być (znaczy się ujdzie w tłumie)...?
Zresztą oceńcie sami, i proszę o podpowiedzi co poprawić, co naprawić a co może być (znaczy się ujdzie w tłumie)...?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Jesli to metale to możesz trenować do skutku, zmywanie przychodzi łatwo.
jest bardzo dobrze
jednak bym jeszcze co nieco upiększył:
1). bardziej przyciemnił i wypucował zbroje, wystarczy czarnym washem (polecam mieszankę vallejo plus kapkę soft tone z army paintera) ale już tylko w same zagłębienia i szczeliny, cienkim pędzlem, nie po całości i potem jaśniejszym srebrnym niż są obecnie same krawędzie
2). no i niebieski, podobnie jak wyżej, ale z użyciem guilman blue, tylko w szczeliny itd
i będą pogrom siać ^^
a tak po za tym to więcej fotek byś dał
jednak bym jeszcze co nieco upiększył:
1). bardziej przyciemnił i wypucował zbroje, wystarczy czarnym washem (polecam mieszankę vallejo plus kapkę soft tone z army paintera) ale już tylko w same zagłębienia i szczeliny, cienkim pędzlem, nie po całości i potem jaśniejszym srebrnym niż są obecnie same krawędzie
2). no i niebieski, podobnie jak wyżej, ale z użyciem guilman blue, tylko w szczeliny itd
i będą pogrom siać ^^
a tak po za tym to więcej fotek byś dał