Empire 1200
Empire 1200
Hej,
nie grałem w 9th prawie rok i nie jestem już na bieżąco ze wszystkimi ciekawostkami, więc powiedzcie co myślicie o tych dwóch rozpach. Ma to sens na obecne 1200 punktowe realia?
Rozpa 1
Captain @ 134.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Blessed Armour of Frederic the Great [35.0]
Lucky Charm [5.0]
Banner of Courage [5.0]
Captain @ 120.0 Pts
General; Plate Armour
Wizard's Hood [40.0]
Hardened Shield [5.0]
Razor Blade [5.0]
35 Spearmen @ 227.5 Pts
FCG, Banner of Discipline [25.0]
20 Swordsmen @ 90.0 Pts
Standard
23 Imperial Guard @ 227.0 Pts
Shield; FCG, warbanner
2x5 Reiters @ 85.0 Pts
Brace of Pistols;
Steam Tank @ 230.0 Pts
Models in Army: 87
Total Army Cost: 1198.5
Rozpa 2
Wizard @ 125.0 Pts
General; Magic Level 2; Path of Fire lub Light
Dispel Scroll [35.0]
Captain @ 153.0 Pts
Pistol; Plate Armour; Shield; Battle Standard
Banner of Discipline [25.0]
Ring of Fire [25.0]
5 Electoral Cavalry @ 120.0 Pts
GW, Shields, War Banner [15.0]
5 Electoral Cavalry @ 105.0 Pts
GW, Shields, Standard
15 State Militia with Pistols Skirmishers @ 135.0 Pts
Pistol; FCG; Skirmishers
2x8 Imperial Rangers @ 80.0 Pts
2x5 Reiters @ 85.0 Pts
Brace of Pistols;
Steam Tank @ 230.0 Pts
Models in Army: 51
Total Army Cost: 1198.0
nie grałem w 9th prawie rok i nie jestem już na bieżąco ze wszystkimi ciekawostkami, więc powiedzcie co myślicie o tych dwóch rozpach. Ma to sens na obecne 1200 punktowe realia?
Rozpa 1
Captain @ 134.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Blessed Armour of Frederic the Great [35.0]
Lucky Charm [5.0]
Banner of Courage [5.0]
Captain @ 120.0 Pts
General; Plate Armour
Wizard's Hood [40.0]
Hardened Shield [5.0]
Razor Blade [5.0]
35 Spearmen @ 227.5 Pts
FCG, Banner of Discipline [25.0]
20 Swordsmen @ 90.0 Pts
Standard
23 Imperial Guard @ 227.0 Pts
Shield; FCG, warbanner
2x5 Reiters @ 85.0 Pts
Brace of Pistols;
Steam Tank @ 230.0 Pts
Models in Army: 87
Total Army Cost: 1198.5
Rozpa 2
Wizard @ 125.0 Pts
General; Magic Level 2; Path of Fire lub Light
Dispel Scroll [35.0]
Captain @ 153.0 Pts
Pistol; Plate Armour; Shield; Battle Standard
Banner of Discipline [25.0]
Ring of Fire [25.0]
5 Electoral Cavalry @ 120.0 Pts
GW, Shields, War Banner [15.0]
5 Electoral Cavalry @ 105.0 Pts
GW, Shields, Standard
15 State Militia with Pistols Skirmishers @ 135.0 Pts
Pistol; FCG; Skirmishers
2x8 Imperial Rangers @ 80.0 Pts
2x5 Reiters @ 85.0 Pts
Brace of Pistols;
Steam Tank @ 230.0 Pts
Models in Army: 51
Total Army Cost: 1198.0
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
ostatnio turniej w Olku wygrał lohost na rozpie piechotnej opartej na dwóch klockach flagsów
coś w ten deseń:
ksiądz(we flagsach)
eko mag, (nie wiem na jakiej magii grał ale shadow z obniżaniem inicjatywy na pewno dawałby radę z flagsami - oni muszą pierwsi uderzyć)
eko bsb
speary na maksa w steadfaście
detka swordów (tu był eko mag i eko bsb)
2x 20 flagsów
demingi
przejechał się po wszystkich nie zatrzymując się ani na chwilkę. kolega grał na innej rozpie z gwardią (tarcze i hw) - ten oddział też niszczy system na te punkty zwłaszcza z magią bestii (dethstar ogrów odbił się jak piłeczka tenisowa) ale lepsze flagusy bo tańsze.
coś w ten deseń:
ksiądz(we flagsach)
eko mag, (nie wiem na jakiej magii grał ale shadow z obniżaniem inicjatywy na pewno dawałby radę z flagsami - oni muszą pierwsi uderzyć)
eko bsb
speary na maksa w steadfaście
detka swordów (tu był eko mag i eko bsb)
2x 20 flagsów
demingi
przejechał się po wszystkich nie zatrzymując się ani na chwilkę. kolega grał na innej rozpie z gwardią (tarcze i hw) - ten oddział też niszczy system na te punkty zwłaszcza z magią bestii (dethstar ogrów odbił się jak piłeczka tenisowa) ale lepsze flagusy bo tańsze.
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
tylko nie scoruja więc nie jest to takie 0-1 imo
jak składalem male emp to wygladalo mniej wiecej tak:
bsb, priest, mag 2l fire - na koniach
2x kawa (kolo 8-10 wchodzi)
mozdzierz, dzialo, czolg
jak składalem male emp to wygladalo mniej wiecej tak:
bsb, priest, mag 2l fire - na koniach
2x kawa (kolo 8-10 wchodzi)
mozdzierz, dzialo, czolg
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Nie muszą. Pozostałe oddziały scorują.
Emp/DoCh
Minusem jest to ze przeciwnik ma w nich +1do trafienia więc jak pierwsi nie uderzą to pozamiatane. Ksiądz w takim regonie jest niezbędny. Ciśniesz taką hordę na twarz jakiemuś regimentowi, doklejasz sie cornerem spearami z szeregami i zamiatasz na te 1200 pkt. Czołg tez jest mocny na te punkty ale nie scoruje a kawaleria niestety utyka po szarży w masie mięsa i jest po niej.
Emp/DoCh
Wyglądają fajnie, ale tylko w większej ilości. Grałem wczoraj w Kakowie na 20 i jest to zdecydowanie za mało, 2 x 20 to co innego ewentualnie 30 ale ograniczenia z Lublin na to nie pozwalają. Kawaleria na te pkt nie robi nic. Wizad's Hood jest fajną opcją. Teraz będę rozkminiał typowy defens - (chce wepchać 2 mortary) .
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Na 9 bo oddział ma dyscyplinę.
Co do mortarow to mój plan padł. Kminie dalej.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
heh xD bo teraz dużo rzeczy wygląda średnio a okazuje się mocne, np.:Karli pisze:Te flagusie aż takie super teraz są? Bo na pierwszy rzut oka nie wydają się...
8th ed - handgun S4 AP(1) - "meh, nie biorę, słabe..."
9th ed - S4 AP(1) - "siła 4 i to jeszcze z armour piercingiem 1? co to jest?? powinni to zbanować"
xD
Będę testował. Dam znać jak mi wyjdzie.JarekK pisze:Cannon + hebel + inżynier?karl1299 pisze:Na 9 bo oddział ma dyscyplinę.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2016, o 09:09 przez PAWLAK, łącznie zmieniany 1 raz.
Wizardhood jest ok na bsb, dajesz sobie coldblooded i ciskasz z 3 kostek z przerzutem. W unicie parent/support oczywiscieStan pisze:Na 1200 nie możesz mieć dwóch moździerzy bo są 0-1.
Wizard hood taki spoko gdy zdajesz głupotę na ld8? W kluczowej turze Twój bsb będzie stał bo obleje liderę.

Gremlin pisze:Co się dziwicie? Chłopaki przyjeli 7 lepców na twaSz, traca 3 zęby z tego 2 przednie, a wciąż dzierżą w ręku bagietę, która chcą zjeść. A Furek im tą bagietę zajumał i pobił nią ostatniego żywego francuskiego rycerza sprawiedliwości. Pieprzony polski złodziej. Odarł ich z marzeń.
Czemu nie mogę mieć 2x mortary ? Nie mają ograniczenia 0-2 na normalne punkty.Stan pisze:Na 1200 nie możesz mieć dwóch moździerzy bo są 0-1.