Sytuacja jest taka: stawiamy bokiem ratlinga przyklejonego do gorki, w mastepnej turze robimy pivot i ratling nie "ruszajac" sie znajduje sie na gorce. Pytanie w sumie proste czy takie cos jest legalne??

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
A co zamierzasz tym osiągnąć?Robak pisze:Witam
Sytuacja jest taka: stawiamy bokiem ratlinga przyklejonego do gorki, w mastepnej turze robimy pivot i ratling nie "ruszajac" sie znajduje sie na gorce. Pytanie w sumie proste czy takie cos jest legalne??
Zasięg to pryszcz - pół cala zarobi, uśmiech politowania u przeciwnika wywoła.Asassello pisze:kurde :/.. czego to sie nie wymysla.
ja bym w ogole zabronił zyskiwania ruchu, zasiegu poprzez pivoty (rydwany, ratlingi, latary, itp). jak dla mnie jest to niesportowe.. tak samo jak numer z minerami.
No wlasnie caly problem w tym ze to nie ja gram tymi skavenami;) Ale juz raz dostalem z canony w pierwszej turze mimo iz kumpel wyrzucil 23 cale...A co zamierzasz tym osiągnąć?
Nagle zobaczyć coś z górki, czego na początku fazy strzelania nie widziałeś?
Módl się o miłego sędziego.
Bo z miłym przeciwnikiem nie będziesz już miał do czynienia.
Generalnie tak. Część jednak pivotuje, część nie, dlatego może to LS powinna jakoś ujednolicić.Robak pisze:Ratling tez jest skirmisherem i tez ma 360 stopni widzenia..
Nic nie stoi równo 24"karlee pisze:Czyli LS nie mialoby nic przeciwko ustawianiu w pierwszej turze chariotow bokiem, tak aby po rozpoczeciu tury obrocic je i zyskac costam na zasiegu ich ruchu ?
HEhe, w przypadku podstawki pod nowego giganta to oznaczaloby nawet ze moze szarzowac w drugiej turze na cos co bylo oddalone na rowno 24 cale...