Black Ork Muzyk [WIP] - nowe fotki
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Black Ork Muzyk [WIP] - nowe fotki
Witam
Dzisiaj zaczynam malować model muzyka BVlack Orków , figurka kolegi, aktualnie jest pomalowana
zobaczcie sami:
niestety to chyba najlepsze zdjecia jakie moge zrobic moim aparatem..
Co chce osiągnąć ?
ponieważ mam ograniczoną palete kolorów , jeden zielony .. bedzie troche mieszania,
zreszta farby tez kolegi...
Spodziewam sie ze po skonczeniu model bedzie poprostu wygladal lepiej niz teraz...
Niedlugo kolejne fotki z etapów malowania
Dzisiaj zaczynam malować model muzyka BVlack Orków , figurka kolegi, aktualnie jest pomalowana
zobaczcie sami:
niestety to chyba najlepsze zdjecia jakie moge zrobic moim aparatem..
Co chce osiągnąć ?
ponieważ mam ograniczoną palete kolorów , jeden zielony .. bedzie troche mieszania,
zreszta farby tez kolegi...
Spodziewam sie ze po skonczeniu model bedzie poprostu wygladal lepiej niz teraz...
Niedlugo kolejne fotki z etapów malowania
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2007, o 07:34 przez SebekFF, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak chcesz malować to do rozpuszczalnika zabełkoatać i jazda albo...
dodać gdzie ma być zielony, popoprawiać podtawowe kolory... i do bejcy
dodać gdzie ma być zielony, popoprawiać podtawowe kolory... i do bejcy
W zadnym wypadku model widoczny na zdjeciach w 1 poscie niejest to model skonczony - tenże model byl pomalowany przez kolege
Ten model mam przemalowac ... dostalem o do przemalowania
Troche mi ten temat WIP niewyszedl.. gdyż juz figurka jest gotowa :/
niewrzucalem do rozpuszczalnika tylko zamalowalem czarna matowa farba - Model Master
Przykro mi , ale bardzo przyjemnie mi sie model malowalo i nierobilem zdjec podczas pracy.
Swoich modeli jak i farb niemam dlatego maluje kolegom znajomym figurki,
dostarczaja modele i farby, a ja sobie maluje - dostaje przewaznie $$ ale niezawsze ...
A oto efekt koncowy - z góry przepraszam za zdjęcia ... ale ciemno mam w mieszkaniu i slaby aparat jutro rano zrobie zdjecia w dziennym swietle
mialem tylko Snot Green , wiec żeby wykonac skóre musialem troche pomieszac z czarna , ale bardzo zadowolony jestem z koloru skory,
duzo suchego pedzla
troche "brudzenia" ( niewiem jak to sie nazwya ... ) rozwodnioną czarna farba
"zniszczenia" te srebrne szramy na zbroi - mysle ze wdoczne na zdjeciach wykonane scyzorykiem ... troche bylo ciecia
podstawka - minimum totalne = piasek z osiedlowej piaskownicy , pomalowany mieszanka farb czarnej i bialej, a nastepnie coraz wiecej bialego, na poczatku "na mokro" potem suchym pedzlem, na koniec naklejona posypka - również dostarczona przez kolege
( Wiem ze klamerka paska na prawej rece orka jest niepomalowana - dopiero jak zobaczylem zdjecia to to zauwazylem , i pomalowalem, jednak zdjecai dopiero jutro )
Prosze o opinie, krytyke, i jak byscie ocenili model w skali od 1-10
Dziekuje i Pozdrawiam
Ten model mam przemalowac ... dostalem o do przemalowania
Troche mi ten temat WIP niewyszedl.. gdyż juz figurka jest gotowa :/
niewrzucalem do rozpuszczalnika tylko zamalowalem czarna matowa farba - Model Master
Przykro mi , ale bardzo przyjemnie mi sie model malowalo i nierobilem zdjec podczas pracy.
Swoich modeli jak i farb niemam dlatego maluje kolegom znajomym figurki,
dostarczaja modele i farby, a ja sobie maluje - dostaje przewaznie $$ ale niezawsze ...
A oto efekt koncowy - z góry przepraszam za zdjęcia ... ale ciemno mam w mieszkaniu i slaby aparat jutro rano zrobie zdjecia w dziennym swietle
mialem tylko Snot Green , wiec żeby wykonac skóre musialem troche pomieszac z czarna , ale bardzo zadowolony jestem z koloru skory,
duzo suchego pedzla
troche "brudzenia" ( niewiem jak to sie nazwya ... ) rozwodnioną czarna farba
"zniszczenia" te srebrne szramy na zbroi - mysle ze wdoczne na zdjeciach wykonane scyzorykiem ... troche bylo ciecia
podstawka - minimum totalne = piasek z osiedlowej piaskownicy , pomalowany mieszanka farb czarnej i bialej, a nastepnie coraz wiecej bialego, na poczatku "na mokro" potem suchym pedzlem, na koniec naklejona posypka - również dostarczona przez kolege
( Wiem ze klamerka paska na prawej rece orka jest niepomalowana - dopiero jak zobaczylem zdjecia to to zauwazylem , i pomalowalem, jednak zdjecai dopiero jutro )
Prosze o opinie, krytyke, i jak byscie ocenili model w skali od 1-10
Dziekuje i Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2007, o 18:15 przez SebekFF, łącznie zmieniany 1 raz.
Temat blokuje dopoki foty nie zostana prawidlowo obrobione.
W razie watpliwosci, jak obrabiac, proponuje zajrzec:
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=76429#76429
W razie watpliwosci, jak obrabiac, proponuje zajrzec:
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=76429#76429
3kolory sa ];-> u orkow wystarczy no ale pasowalo by jednak troche malowanie pocwiczyc
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
Nie wiem jak ty max ale ja tu widzę nastepujące kolory :srebrny, czerwony, zielony, snakebite leather, scorched brown no i skull/ bleached bona.
Co do malowania to jenak trzeba powiczy. Proponuje poczytac jakieś tutoriale czy pooglądac prace na www.coolminiornot.com No i oczywiście przydała by się szersza paleta barw
Pozdro
Co do malowania to jenak trzeba powiczy. Proponuje poczytac jakieś tutoriale czy pooglądac prace na www.coolminiornot.com No i oczywiście przydała by się szersza paleta barw
Pozdro
Nie masz na czym? Możesz sobie kupic żołnierzyki z drugiel wojny tylkow dużej skali nie 1:72, farby zamiast gw np. valllejo- wiecej, taniej albo spider
Zołnieryki- 30 zł opakowanie
Zołnieryki- 30 zł opakowanie