Bohater w oddziale
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Bohater w oddziale
Doczytałem się, że bohater, który dołącza się do oddziału zajmuje miejsce z przodu, a jak nie ma miejsca to idzie do tyłu. To oczywiste. Jednak, mam pytanie. Czy zamiast niego do tyłu może iść ktoś z fcg jeśli w pierwszej linii są na przykład dwa miejsca. Lub powiedzmy jest jedna kolumna i cały fcg idzie do tyłu, a tylko bohater zostaje z przodu? Innymi słowy, czy fcg może być zepchnięte do tyłu przez bohatera?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no raczej tak... bohater liczy sie zazwyczaj jako dowódca oddziału (najwyższy Ld) czyli przewodząc mu stoi na przodzie... ma bardziej uprzywilejowane miejsce niż taki muzyk 

teraz juz nie ma priorytetu CG nad bohaterem w oddzialeDuinhir pisze:Doczytałem się, że bohater, który dołącza się do oddziału zajmuje miejsce z przodu, a jak nie ma miejsca to idzie do tyłu. To oczywiste. Jednak, mam pytanie. Czy zamiast niego do tyłu może iść ktoś z fcg jeśli w pierwszej linii są na przykład dwa miejsca. Lub powiedzmy jest jedna kolumna i cały fcg idzie do tyłu, a tylko bohater zostaje z przodu? Innymi słowy, czy fcg może być zepchnięte do tyłu przez bohatera?
w w/w wypadku decydujesz co stoi z przodu(czyli de facto ktorego bonusu uzywasz-bo w tylnych szeregach stoja tylko "szaraki")
Musiałem się upewnić bo z poprzedniej edycji miałem wpojone, że fcg jest ważniejszy.