Bohater w oddziale

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Bohater w oddziale

Post autor: Duinhir »

Doczytałem się, że bohater, który dołącza się do oddziału zajmuje miejsce z przodu, a jak nie ma miejsca to idzie do tyłu. To oczywiste. Jednak, mam pytanie. Czy zamiast niego do tyłu może iść ktoś z fcg jeśli w pierwszej linii są na przykład dwa miejsca. Lub powiedzmy jest jedna kolumna i cały fcg idzie do tyłu, a tylko bohater zostaje z przodu? Innymi słowy, czy fcg może być zepchnięte do tyłu przez bohatera?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

no raczej tak... bohater liczy sie zazwyczaj jako dowódca oddziału (najwyższy Ld) czyli przewodząc mu stoi na przodzie... ma bardziej uprzywilejowane miejsce niż taki muzyk :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Rakso_The_Slayer pisze:bohater liczy sie zazwyczaj jako dowódca oddziału (najwyższy Ld) czyli przewodząc mu stoi na przodzie.
bohater nie liczy sie jako przywodca oddzialu

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Duinhir pisze:Doczytałem się, że bohater, który dołącza się do oddziału zajmuje miejsce z przodu, a jak nie ma miejsca to idzie do tyłu. To oczywiste. Jednak, mam pytanie. Czy zamiast niego do tyłu może iść ktoś z fcg jeśli w pierwszej linii są na przykład dwa miejsca. Lub powiedzmy jest jedna kolumna i cały fcg idzie do tyłu, a tylko bohater zostaje z przodu? Innymi słowy, czy fcg może być zepchnięte do tyłu przez bohatera?
teraz juz nie ma priorytetu CG nad bohaterem w oddziale
w w/w wypadku decydujesz co stoi z przodu(czyli de facto ktorego bonusu uzywasz-bo w tylnych szeregach stoja tylko "szaraki")

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Tak, można wybrać.

Toteż ja wybieram kinga z DoE;]

Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Duinhir »

Musiałem się upewnić bo z poprzedniej edycji miałem wpojone, że fcg jest ważniejszy.

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Ale np. jak dostaję szarżę od 4 kroxów i wiem, że nie mogę nic na to poradzić, to dam champa - i zadaje tylko 1 ranę gość, a ja w swojej turze biorę kinga na początek i rozmontowuję w magii i potem w walce.

ODPOWIEDZ