Enchanted Shield i Helm of Fortune
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
-
- Warzywo
Enchanted Shield i Helm of Fortune
Czy mogę używać tych dwóch przedmiotów naraz? W armybuilderze pokazuje, że nie moge, jednak co ma hełm do tarczy?
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
słyszał-li Ty o czymś takim jak podręcznik główny? polecam lekturę, przydaje się w grze, naprawdę. wiem, brzmi niewarygodnie, ale jest to naukowo potwierdzony fakt.
masz gdzieś w opisie tego hełmu, że można go brać z innymi magicznymi przedmiotami z działu "armour"? to już znasz odpowiedź.
masz gdzieś w opisie tego hełmu, że można go brać z innymi magicznymi przedmiotami z działu "armour"? to już znasz odpowiedź.
blad AB z czasow 6ed 

mylis sie artein cytat ten mial w znaczeniu to że można go łączyc z magiczna zbroją bo hełm nei ma nic do tarczy ale w nowym rule booku jest juz wyraznie napisane że enchanted shield nie mozna łaczyć z magiczna zbroja np HoF możesz połączyc z AoP
nie Ice-T, to ty sie mylisz.
a nawet niech Ci bedzie - jak chcesz polaczyc helm z magiczna zbroja; skoro nie mozesz dwoch magicnzych zbroi wykupic?
a nawet niech Ci bedzie - jak chcesz polaczyc helm z magiczna zbroja; skoro nie mozesz dwoch magicnzych zbroi wykupic?
I tak za miesiąc najprawdopodobniej te rozważania nie będą miały sensu...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie

z hełmem sie nic nie zmieni..Kris pisze:I tak za miesiąc najprawdopodobniej te rozważania nie będą miały sensu...
a hełmu z tarcza nie mozna łaczyc tak samo jak nie mozna laczyc hełmu z magiczna zbroja..
w RB jasno stoi ze mozna miec tylko jeden Magic Armour na sobie.

Jasno stoi w RB CHYBA ŻE W PODRĘCZNIKU ARMIJNYM JEST NAPISANE INACZEJ.. np jest w RB napisane że oddziały moga maszerowac a tombkingi nie mogą bo tak jest napisane w ICH ARMYBOOKU...Armybooki są wydawane własnie dlatego że opisują WYJĄTKI od zasad.. inaczej nie byloby sensu ich kupować bo wystarczyłby beastariusz znajdujący sie na tyle RB oraz sam RB.
co do argumentu ze HoF mozna łaczyc ze zwykłym uzbrojeniem to to kretynizm jesli mam byc szczery!!.. taki zapis jest pozbawiony sensu bo jak mam magic armour to i tak moge sobie jeszcze shield zwykły wziąśc i zaden dodatkowy zapis nie jest do tego potrzebny ... tutaj jest napisane wyraźnie że mogę łączyć z innym uzbrojeniem nota bene moge zabrać ze sobą HoF a jako ze moge łączyc z innym uzbrojeniem normalnie mogę zabrać ESh..
W 6 edycji tak było i w 7 tez tak jest..
pozdrawiam
dodam jeszcze że do czasu aż wydany zostanie AB nowy obowiązuje AB stary ze wszystkimi jego erratami błogosławienstwami i przekleństwami..
co do argumentu ze HoF mozna łaczyc ze zwykłym uzbrojeniem to to kretynizm jesli mam byc szczery!!.. taki zapis jest pozbawiony sensu bo jak mam magic armour to i tak moge sobie jeszcze shield zwykły wziąśc i zaden dodatkowy zapis nie jest do tego potrzebny ... tutaj jest napisane wyraźnie że mogę łączyć z innym uzbrojeniem nota bene moge zabrać ze sobą HoF a jako ze moge łączyc z innym uzbrojeniem normalnie mogę zabrać ESh..
pozdrawiam
dodam jeszcze że do czasu aż wydany zostanie AB nowy obowiązuje AB stary ze wszystkimi jego erratami błogosławienstwami i przekleństwami..
własnie ze tak nie maAngelus pisze:Jasno stoi w RB CHYBA ŻE W PODRĘCZNIKU ARMIJNYM JEST NAPISANE INACZEJ.. np jest w RB napisane że oddziały moga maszerowac a tombkingi nie mogą bo tak jest napisane w ICH ARMYBOOKU...Armybooki są wydawane własnie dlatego że opisują WYJĄTKI od zasad.. inaczej nie byloby sensu ich kupować bo wystarczyłby beastariusz znajdujący sie na tyle RB oraz sam RB.
pozdrawiam

wiem ze miałes spora przerwę w graniu.. dlatego radze przeczytac dokadnie jeszcze raz RB do 7 edycji - sporo rzeczy sie zmieniło.
jedna z tych rzeczy jest to ze nie mozna juz łaczyc EnSh z magicznymi zbrojami (a w 6 edycji było inaczej

pozdrawiam

Jak radziłes sprawdziłem.. to co wyczytałem w opisie magicznej zbroi na stronie 121 nowego RB:
Magical Shields And helms are also magical armour so you cannot have a set of magical armour Unless specyfficaly stated in the discryption of the magic item
Byłem uparty i przeczytałem jeszcze opis o enchented shield konkretnie.. tam znalazłem tylko wzmiankę ze Esh mozna jeszcze łączyc z innymi typami zbroi..
moje na wierzchu chyba ze cos mi umknęło??? jesli tak prosze odesłac do konkretnego działu..
Pozdrawiam
Magical Shields And helms are also magical armour so you cannot have a set of magical armour Unless specyfficaly stated in the discryption of the magic item
Byłem uparty i przeczytałem jeszcze opis o enchented shield konkretnie.. tam znalazłem tylko wzmiankę ze Esh mozna jeszcze łączyc z innymi typami zbroi..
moje na wierzchu chyba ze cos mi umknęło??? jesli tak prosze odesłac do konkretnego działu..
Pozdrawiam

W GB nikt by pewno się o to aż tak bardzo nie czepiał. Tylko w polsce odchodzą paranoje - to co podałeś według mnie jest sprawą dyskusyjna i na różne sposoby interpretowaną .
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
tak. umknęłoAngelus pisze:Jak radziłes sprawdziłem.. to co wyczytałem w opisie magicznej zbroi na stronie 121 nowego RB:
Pozdrawiam

w dobrych działach szukasz, ale zle rozumiesz to co czytasz

wiec po kolei:
AB do HE (w nowym booku HoF sie nie zmiania): HoF jest magiczna zbroja - mozna go laczyc z innymi normalnymi zbrojami
RB : mozna miec tylko jedna magiczna zbroje na postaci
RB : EhSh jest magiczna zbroja, która mozna łaczyc z innymi normalnymi zbrojami.
no i jeszcze jedno: magiczna zbroja to nie jest normalna zbroja.
RB do 6 edycji: był zapisek do EnSh ze mozna laczyć ja równiez z innymi magicznymi zbrojami.
w 7 edycji tego zapisku po prostu nie ma co powoduje ze nie mozna laczyc EnSh z jakakolwiek inna magiczna zbroja.
pozdrawiam
i ma nadzieje ze to juz zakonczy wszelkie dyskusje na ten temat.