Od dłuższego czasu odnosiłem wrażenie że chłopaki z 9th Age nie bardzo wiedzą co zrobić z DE i w jakim kierunku z nimi iść.
Więc popełniłem dziś taki post na forum 9th Age.
Myślę ze fajnie by się grało taką armią.
https://www.the-ninth-age.com/index.php ... -proposal/
Dajcie znać co o tym myślicie.
Najlepiej na Forum 9th Age.
Pozdrówka
Houses/Tribes of Dread Elves, book remake proposal.
Moderator: Yudokuno
Drobna uwaga fluffowa - Dread Elfy mają bazować/bazują na USA tuż po rewolucji (przeciwko w tym wypadku Highborn Elfom i ich monarchii), tym samym nie mają/nie mieli króla zamiast tego bazują na trochę pokręconej "demokracji".
Natomiast motyw Rodów walczących o wpływy w ichnym senacie bardziej pasuje od kultów w tym wypadku. (chociaż tutaj miały być jakieś tam stronnictwa - jedno chcące odbić dawne ziemie elfów - obecne Imperium, gdzie pozostali Sylvan elfy, i drugie chcące odbić ich "drugą" ojczyznę - tą wyspę Highbornów, w sumie wciąż można w wypadku rodów coś takiego dodać dodatkowo w warstwie fluffowej)
Co do zasad aż tak się nie znam na DE żeby się wypowiadać dokładnie. Jednak wydaje mi się, że mono armie daja zbyt dużo nowych zasad, jednostek i w ogóle wszystkiego.
Natomiast motyw Rodów walczących o wpływy w ichnym senacie bardziej pasuje od kultów w tym wypadku. (chociaż tutaj miały być jakieś tam stronnictwa - jedno chcące odbić dawne ziemie elfów - obecne Imperium, gdzie pozostali Sylvan elfy, i drugie chcące odbić ich "drugą" ojczyznę - tą wyspę Highbornów, w sumie wciąż można w wypadku rodów coś takiego dodać dodatkowo w warstwie fluffowej)
Co do zasad aż tak się nie znam na DE żeby się wypowiadać dokładnie. Jednak wydaje mi się, że mono armie daja zbyt dużo nowych zasad, jednostek i w ogóle wszystkiego.
Uuuu jak na bazie USA to będziemy mocarstwem .
Dzięki za przeczytanie.
Dałem dużo bo tak sobie to wymyśliłem.
Mój pomysł bazuje na WAmpirach z 6 edycji,
Dla mnie najlepszą książką armi EVER. Kochałem tą armię za jej różnorodność.
Niestety w momencie jak chiałem ją zacząć zbierać GW wypuściło 7edycjię i delikatnie mówiąc to był face palm.
Podziękowałem za tą armię.
Mam nadzieję, że nie zwalą nam armii.
Dzięki za przeczytanie.
Dałem dużo bo tak sobie to wymyśliłem.
Mój pomysł bazuje na WAmpirach z 6 edycji,
Dla mnie najlepszą książką armi EVER. Kochałem tą armię za jej różnorodność.
Niestety w momencie jak chiałem ją zacząć zbierać GW wypuściło 7edycjię i delikatnie mówiąc to był face palm.
Podziękowałem za tą armię.
Mam nadzieję, że nie zwalą nam armii.