Siema,
Zalozmy sobie prosta sytuacje. Stoi wrogi gigant, 7 cali od niego moj oddzial z herosem.
Chce wyszarzowac herosem z oddzialu na giganta; nie zdaje ld - co sie dzieje? heros ucieka z oddzialu? oddzial wraz z herosem uciekaja?
Pzdr
wyszarzowanie na terrorystyce
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Myślę że mamy tu podobną sytuacje jak przy S&S. Wyszarżowujący bohater odłącza się od oddziału, w tym momencie robimy S&S, psychologie itp. Jeśli więc test jest oblany, bohater ucieka. Oddział może się ruszać, ale nie może szarżować (no chyba że szarżuje w ten sam cel ale wtedy dyskusja nie ma sensu bo szarżuje razem z bohaterem)
no w tej edycji uciekać można po własnych jednostkach więc nie ma przeciwwskazań żeby uciekł przez oddział z którego szarżował...
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
patrzac na to z tego pktu widzenia:Christos pisze:Myślę że mamy tu podobną sytuacje jak przy S&S. Wyszarżowujący bohater odłącza się od oddziału, w tym momencie robimy S&S, psychologie itp. Jeśli więc test jest oblany, bohater ucieka. Oddział może się ruszać, ale nie może szarżować (no chyba że szarżuje w ten sam cel ale wtedy dyskusja nie ma sensu bo szarżuje razem z bohaterem)
jakbym szarzowal herosem z wlasnego oddzialu na wroga z fearem ->oblanie testu Ld -> heros wychodzi z oddzialu a oddzial moze sie ruszac
to dopiero ciekawa sytuacja
IMO heros ucieka, oddzial moze ruszac sie normalnie.
A co do feara to oddzial oddzial ciagnie ze soba bojacego sie herosa, jesli takowy testu nie zdal, i razem moga ruszac sie normalnie. Oczywiscie kwestia nie jest rozstrzygnieta w zasadach. Po prostu wydaje mi sie rozsadnym zastosowac analogie do sytuacji, w ktorej oddzial szarzuje np. z frenzy i ciagnie ze soba herosa czy tego chce czy nie.
A co do feara to oddzial oddzial ciagnie ze soba bojacego sie herosa, jesli takowy testu nie zdal, i razem moga ruszac sie normalnie. Oczywiscie kwestia nie jest rozstrzygnieta w zasadach. Po prostu wydaje mi sie rozsadnym zastosowac analogie do sytuacji, w ktorej oddzial szarzuje np. z frenzy i ciagnie ze soba herosa czy tego chce czy nie.
wg mnie w wypadku szarzy na fear nieudanej heros nie moze sie ruszac = nie opuszcza oddzialu = razem z oddzialem stoi.
przy terroryscie jednak nie jestem pewny. sklanialbym ze samotny heros ucieka
przy terroryscie jednak nie jestem pewny. sklanialbym ze samotny heros ucieka