wyszarzowanie na terrorystyce

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

wyszarzowanie na terrorystyce

Post autor: TruePunk »

Siema,
Zalozmy sobie prosta sytuacje. Stoi wrogi gigant, 7 cali od niego moj oddzial z herosem.
Chce wyszarzowac herosem z oddzialu na giganta; nie zdaje ld - co sie dzieje? heros ucieka z oddzialu? oddzial wraz z herosem uciekaja?

Pzdr

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

IMO heros zostaje w oddziale, a oddzial się nie rusza

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Paffeu pisze:IMO heros zostaje w oddziale, a oddzial się nie rusza
A to ciekawa interpretacja. Obawiam się, jednak że nie ma żadnego poparcia w zasadach.

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

to jak jest twoim zdaniem?
ucieka i oddział i heros?
czy może heros ucieka a oddział zostaje? :roll:

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Heros ucieka a oddział nie reaguje(czyli może się ruszać itd.)
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Myślę że mamy tu podobną sytuacje jak przy S&S. Wyszarżowujący bohater odłącza się od oddziału, w tym momencie robimy S&S, psychologie itp. Jeśli więc test jest oblany, bohater ucieka. Oddział może się ruszać, ale nie może szarżować (no chyba że szarżuje w ten sam cel ale wtedy dyskusja nie ma sensu bo szarżuje razem z bohaterem)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

no w tej edycji uciekać można po własnych jednostkach więc nie ma przeciwwskazań żeby uciekł przez oddział z którego szarżował...

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Christos pisze:Myślę że mamy tu podobną sytuacje jak przy S&S. Wyszarżowujący bohater odłącza się od oddziału, w tym momencie robimy S&S, psychologie itp. Jeśli więc test jest oblany, bohater ucieka. Oddział może się ruszać, ale nie może szarżować (no chyba że szarżuje w ten sam cel ale wtedy dyskusja nie ma sensu bo szarżuje razem z bohaterem)
patrzac na to z tego pktu widzenia:
jakbym szarzowal herosem z wlasnego oddzialu na wroga z fearem ->oblanie testu Ld -> heros wychodzi z oddzialu a oddzial moze sie ruszac

to dopiero ciekawa sytuacja

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

IMO heros ucieka, oddzial moze ruszac sie normalnie.

A co do feara to oddzial oddzial ciagnie ze soba bojacego sie herosa, jesli takowy testu nie zdal, i razem moga ruszac sie normalnie. Oczywiscie kwestia nie jest rozstrzygnieta w zasadach. Po prostu wydaje mi sie rozsadnym zastosowac analogie do sytuacji, w ktorej oddzial szarzuje np. z frenzy i ciagnie ze soba herosa czy tego chce czy nie.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

wg mnie w wypadku szarzy na fear nieudanej heros nie moze sie ruszac = nie opuszcza oddzialu = razem z oddzialem stoi.

przy terroryscie jednak nie jestem pewny. sklanialbym ze samotny heros ucieka

ODPOWIEDZ