PlayMini Of The Month 5 - październik

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

PlayMini Of The Month 5 - październik

Post autor: Tomash »

PlayMini Of The Month. Piąta edycja. Jedziemy! :)

Wstęp możnaby sobie darować, ale dla świeżych w temacie zacytuję posta z poprzedniego PMoTM:
Regulamin dokładnie jak w maju: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=3088
Przypominam: w konkursie chodzi o zrobienie figurki do swojej armii. Proszę nie zgłaszać prac przeznaczonych na sprzedaż. Nie istnieją sensowne sposoby na twarde niedopuszczenie prac komercyjnych, więc odwołać się trzeba do zdrowego rozsądku i przyzwoitości uczestników.
Ewentualnie - można zamieścić pracę komercyjną do PMoTM w charakterze uznaniowym (z klauzulą, że figurka jest na sprzedaż), tj. figurującą w galerii z danego miesiąca, ale niepodlegającą głosowaniu.

Pamiętajcie - to zabawa hobbystów, której celem jest zrobienie czegoś dla siebie. A nie wygrzew profesjonalistów :)
Temat na listopad będzie halloweenowy, pierwszolistopadowy i zaduszkowy: A kto umarł, ten nie żyje.
W dużym skrócie ma to być praca zawierająca choć jeden model nieżywy lub w stanie agonalnym. Duel (z dioramą lub bez), model na podstawce z trupem przeciwnika, sama podstawka z trupem jakiejś rasy - no dalej, kreatywności trochę!
Figurka ma być, jak zwykle, legalnym i wystawialnym modelem (lub legalną podstawką ;) ). Chociaż akurat przy takim temacie można nieźle popuścić wodze wyobraźni.

Jak widać temat dość lajtowy i do zrobienia przez każdego. Zaczyna się rok akademicki i pewnie nie wszyscy mają tyle czasu na pociskanie figurek co w wakacje. Zapodając ten temat chciałem też aktywizować wszystkich tych, którzy PMoTM się bali z braku czasu lub stawania w szranki z wymiataczami - tutaj pomysł będzie się liczył bardziej niż technika.

No i jeśli się zrobi podstawkę czy "dół" dioramy, być może przyda się w jednej z następnych edycji! :)

"Uściślenia" tematu:
- nie, undeady nie mogą wystawić dowolnego modelu ze swojej armii wykonującego dowolną akcję; model ma być "zabity na śmierć", żadnego ruszania kończynami, najwyżej agonia
- jeśli nie wiesz czy model zostanie dopuszczony - zapytaj! :)

Proszę, żeby tematy ze zdjęciami prac do wakacyjnego PMoTM zawierały w nazwie tematu "PMoTM 5". Będzie łatwiej je potem pozbierać.
Ostatnio zmieniony 4 lis 2007, o 12:28 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Czy Gloria Victis robi na ten sam temat PMotM?
Bo tak się składa, że mój gang do Necromundy będzie miał same truposze na podstawkach [paczka plastikowych żołnierzy z II wojny światowej z flagą Izraela i podpisanych "Iraq war" kupiona za 1 zł ist Krieg]...

Natomiast co by tu wystawić... kurczę... czy głowa i część ciała beastmena nabite na pal, będące ozdobnikiem na podstawce z ogrem się liczą? ;)

Bo tym razem na szczęście nie wyjeżdżam i naciągnę Haka na aparat. I wreszcie comiesięczną pracę na forum wystawię, oby [robię te figsy na każdy PMotM i nie nadążam o 1-2 dni z obfotkowaniem... czyli cel konkursu osiągnięty!].
Umgh, może Opętanej jednej cycatce dorobię jakiegoś trupka?
Albo wymyślę coś na podstawce do ratraka...

Tak czy siak zrobi się :)

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

czy np czaszka albo dwie i korpus szkieleta na podstawce kawaleryjskiej wystarczy?
ObrazekObrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

SexRocket pisze:czy np czaszka albo dwie i korpus szkieleta na podstawce kawaleryjskiej wystarczy?
No czaszka i korpus to już prawie cały trup, więc powinno wystarczyć :)

Pamiętajcie, w tej edycji patrzymy bardziej na trupa niż na resztę pracy!
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

hmmm moze zrobie ekipe zombich przebranych za czarodzejki, czerwone kapturki, batmana itd. ktorzy zbieraja cukierki :P
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Temat ciekawy, trzeba będzie się dobrze zastanowić nad pracą. No i w tej edycji sesja mi nie przeszkodzi, więc na bank wezmę udział.:)
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Szmajson pisze:hmmm moze zrobie ekipe zombich przebranych za czarodzejki, czerwone kapturki, batmana itd. ktorzy zbieraja cukierki :P
"Uściślenia" tematu:
- nie, undeady nie mogą wystawić dowolnego modelu ze swojej armii wykonującego dowolną akcję; model ma być "zabity na śmierć", żadnego ruszania kończynami, najwyżej agonia

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Tomash pisze:
Szmajson pisze:hmmm moze zrobie ekipe zombich przebranych za czarodzejki, czerwone kapturki, batmana itd. ktorzy zbieraja cukierki :P
"Uściślenia" tematu:
To troche z pupu ten klimat Halloweenowy.... :/
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

no mi tez sie zbytnio nie podoba ten temat dlatego jednak zostane przy pracy nad dark ridersami bo w sumie po przemysleniu taki trup na podstawce mi sie nie widzi moze nastepny temat bedzie ciekawszy np jacys skirmiszerzy albo maszyna ;)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Mam idealny pomysł na tą edycję ale niestety, z braku aparatu i materiałów w postaci podstawek i posypki nie będę się bawił.

Ale na pewno będę liczył głosy i zbierał prace, jak zawsze.

Proszę tylko o jedno - jeżeli skończyliście na pewno pracę:
1. Wyślijcie mi prosżę PMkę z linkiem do skończonej pracy żebym na pewno o was nie zapomniał (niektóre prace wskakują na drugą stronę albo znikają w otchłani sieci - wolę tego uniknąć).

Jeżeli nie skończyliście pracy i na pewno się nie wyrobicie:
2. Zmieńcie temat pracy, usuwając z niego PMotM. Będzie po prostu łatwiej i bardziej czytelnie.

I bardzo, bardzo, bardzo proszę - bierzcie udział w konkursie.
Tym razem to może być np. unit filler, dioramka, część podstawki - cokolwiek co ma w sobie martwego denata.

Buźka

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

A możę być pan jedną stopą po tamtej stronie? Bo mam pomysł na gościa który właśnie dostał i de fakto zdedził, ale nie do końca. Takiego uderzenia nie sposób przeżyć więc chyba możnabby go podciągnąć pod model w stanie agonalnym.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

kurde ale temat ciekawy ]:-> a mzoe koles trzymac zwloki albo miec nabite na pal itp w swoim ekwipunku ]:->
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Pewnie że tak.

Wyłączcie TV.

Włączcie wyobraźnię.

Tutaj nie ma abonamentu.

Tutaj nie ma czegoś o określonej godzinie - włączasz kiedy chcesz i co chcesz.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

@Guard: pasuje!

@Max: jasne, byle było widać :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

max pisze:...a mzoe koles trzymac ...
mzoe man, mzoe

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Czepiasz się Kerim jakby główne postacie dialogu były dokładnie odwrotne do rzeczywistych.

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Jak rozumiem, może to być też dioramka, w którą figurka jest tylko wstawiana? Bo już mam fajny pomysł. :)
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

hmm... chyba tez wezme udzial :D

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

czyli mantysia z tego topika nie nadaje sie?
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=3965
stan zaraz-przed-rozszarpaniem to za malo?

jak nie zachleje to cos powinienem wymozdzyc i nie dam ciala jak z ostatnim PMOTM...

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Sorry Gregory ale ona żyje. I ma szanse wygrać.

Musi być zdechł albo stan agonalny.

ODPOWIEDZ