Gigant - Pick up and...
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Gigant - Pick up and...
Czy odparowanie łapska giganta gdy chce wziąć jakiś model liczy się jako rana zadana? I dalej, czy liczy się jakoś do kombatu? Bo przy innych przypadkach np.: upadek wyraźnie jest to napisane a tutaj dość suchy opis...
imo ani do tego ani do tego.
Dziwna sprawa, gigant jest w tej postaci w użytku od co najmniej 6 lat i taki dziwny brak zgodnych opinii. Ja do tej pory grałem, że po prostu jest to odtrącenie ręki bez żadnych konsekwencji. A tu, że nagle może zginąć chcąc wykonać swój atak. Według mnie ta sekwencja trafienia i ranienia w wyniku której odtrąca się łapsko gigusia jest swego rodzaju rzutem ochronnym ofiary. Bo wiadomo, że raczej sejwem, albo wardem obronić się przed tym nie da. Poza tym, jeśli faktycznie rani to giganta, to czy można wykonać rzut ochronny na pancerz giganta? (w przypadku mutacji z księgi bestii)
Liczy się jako rana i do CR-a nigdy zresztą nie słyszałem innej wersji.
A licky boom boom down!!!
Ja rowniez pierwszy raz spotykam sie, by ktos tu mial problem. Rana to rana. Jak ktos jest wounded, to ma wounda (A kto umarl, ten nie zyje...b_sk pisze:Liczy się jako rana i do CR-a nigdy zresztą nie słyszałem innej wersji.

Ja się Yarmie nie dziwię. W V edycji było właśnie tak, że to był taki rzut ochronny (polegający na odtrąceniu łapy), który nie mógł zranić giganta. Później sam długo nie mogłem się przyzwyczaić i pogodzić z tym, że od VI edycji zaczęto to interpretować inaczej. Byłem równie zdziwiony. Ale cóż.. siła złego na jednego (no może kilku
). I od paru lat gram tak jak większość. Mówi się trudno.
Pozdr!

Pozdr!

- szafa@poznan
- Rulzdaemon
ja także zawsze swoim gigantem gralem tak, ze rana w łapę liczy sie i do licznika ran gigsa, i do CRu.