Gigant - Pick up and...

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
yarma
Chuck Norris

Gigant - Pick up and...

Post autor: yarma »

Czy odparowanie łapska giganta gdy chce wziąć jakiś model liczy się jako rana zadana? I dalej, czy liczy się jakoś do kombatu? Bo przy innych przypadkach np.: upadek wyraźnie jest to napisane a tutaj dość suchy opis...

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

IMO:liczy sie do CR ale nie do licznika ran dla gigusia

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

imo ani do tego ani do tego.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

imo liczy sie jako wound dla giganta. Jako wound do cr raczej tez.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Wszystkie zadane rany liczą się do CR - s37 RB

Awatar użytkownika
yarma
Chuck Norris

Post autor: yarma »

Dziwna sprawa, gigant jest w tej postaci w użytku od co najmniej 6 lat i taki dziwny brak zgodnych opinii. Ja do tej pory grałem, że po prostu jest to odtrącenie ręki bez żadnych konsekwencji. A tu, że nagle może zginąć chcąc wykonać swój atak. Według mnie ta sekwencja trafienia i ranienia w wyniku której odtrąca się łapsko gigusia jest swego rodzaju rzutem ochronnym ofiary. Bo wiadomo, że raczej sejwem, albo wardem obronić się przed tym nie da. Poza tym, jeśli faktycznie rani to giganta, to czy można wykonać rzut ochronny na pancerz giganta? (w przypadku mutacji z księgi bestii)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

IMO atak normalnie zadaje rane, ktora liczy sie do CR. Gigant chaosu moze wykonac swoj Sv. Jest to normalny atak, gdzie porownuje sie Ws'y, sile i toughness, takze sv tez musi byc.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Liczy się jako rana i do CR-a nigdy zresztą nie słyszałem innej wersji.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

b_sk pisze:Liczy się jako rana i do CR-a nigdy zresztą nie słyszałem innej wersji.
Ja rowniez pierwszy raz spotykam sie, by ktos tu mial problem. Rana to rana. Jak ktos jest wounded, to ma wounda (A kto umarl, ten nie zyje... ;) ). Wszystko liczy sie do kombatu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

dokładnie tak

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Zawsze liczył się do CR i rana była zadana.. w zyciu innaczej nie gralem :P

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ja się Yarmie nie dziwię. W V edycji było właśnie tak, że to był taki rzut ochronny (polegający na odtrąceniu łapy), który nie mógł zranić giganta. Później sam długo nie mogłem się przyzwyczaić i pogodzić z tym, że od VI edycji zaczęto to interpretować inaczej. Byłem równie zdziwiony. Ale cóż.. siła złego na jednego (no może kilku ;)). I od paru lat gram tak jak większość. Mówi się trudno.

Pozdr! :D

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

ja także zawsze swoim gigantem gralem tak, ze rana w łapę liczy sie i do licznika ran gigsa, i do CRu.

ODPOWIEDZ