gotowy monolit :) hehe top week :) szpannnn
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
gotowy monolit :) hehe top week :) szpannnn
no. taki commision work. koles sobie zazyczl figse w stylu falcona w GD. co prawda ja mu nawet nie mama sznas dorownac ale bede sie staral to zrobic jak najlepiej
oto fotki wip
pozdrawiam
oto fotki wip
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 paź 2007, o 17:34 przez Siasek, łącznie zmieniany 6 razy.
Normalny model monolitu z 40k BTW troche te paski orygynalne i takie nie necronskie ale ogolem ichy wykonanie spoko
pozdro
pozdro
- Tiger Brown
- Kradziej
Freehandy... jak ja bym chciał tak umieć malować.
Bardzo ładnie się model zapowiada.
Bardzo ładnie się model zapowiada.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Całkiem nieźle się zapowiada. Podobają mi się te pasy (ręcznie malowane, czy przy użyciu taśmy maskującej?). "Wydłużają" wizualnie cały model.
Jeśli ma to być coś w stylu DC, to proponowałbym mocniej wyciągnąć rozjaśnienia, aż do białego prawie - chodzi mi głównie o miejsca nad portalem, ale nie tylko Te rozjaśnienia są subtelne i delikatne, a DC robi ostre przejścia w rozjaśnianiu końcowym. Kontrasty powinny być o wiele większe, ale i tak ładnie to wygląda.
Co jeszcze... W ogóle mi się nie podoba i nie odpowiada zarówno zielony kolor "wierzchołków" i podstawy, jak i ich wykonanie (chyba, że takie było życzenie klienta). Jest mniej staranne, niż w przypadku reszty modelu
Freehandy są równe i umiejętnie wkomponowane w cały schemat, nie wyróżniają się za bardzo, a jednocześnie są widoczne - tam, gdzie być powinny. Myślę, że z prawej strony ich wystarczy, żeby nie przeładować modelu Chociaż można by z lewej strony umieścić coś mniejszego, ale asymetrycznie, tak tylko, żeby nawiązywało tematem do całości i prawej strony Na przykład fragment tych gałęzi/pnączy i wystarczy Taka moja propozycja.
W ogóle to całość powinna wyglądać naprawdę bardzo dobrze Oby tak dalej! Bardzo odważne i oryginalne podejście do tego modelu, coś nowego nareszcie Czekam na postępy.
Pozdrawiam
Sławol
P.S. Aha, no i widzę, że model nie był szlifowany pilnikiem, ani papierem ściernym Widać linie od łączenia form, na działkach na przykład
Jeśli ma to być coś w stylu DC, to proponowałbym mocniej wyciągnąć rozjaśnienia, aż do białego prawie - chodzi mi głównie o miejsca nad portalem, ale nie tylko Te rozjaśnienia są subtelne i delikatne, a DC robi ostre przejścia w rozjaśnianiu końcowym. Kontrasty powinny być o wiele większe, ale i tak ładnie to wygląda.
Co jeszcze... W ogóle mi się nie podoba i nie odpowiada zarówno zielony kolor "wierzchołków" i podstawy, jak i ich wykonanie (chyba, że takie było życzenie klienta). Jest mniej staranne, niż w przypadku reszty modelu
Freehandy są równe i umiejętnie wkomponowane w cały schemat, nie wyróżniają się za bardzo, a jednocześnie są widoczne - tam, gdzie być powinny. Myślę, że z prawej strony ich wystarczy, żeby nie przeładować modelu Chociaż można by z lewej strony umieścić coś mniejszego, ale asymetrycznie, tak tylko, żeby nawiązywało tematem do całości i prawej strony Na przykład fragment tych gałęzi/pnączy i wystarczy Taka moja propozycja.
W ogóle to całość powinna wyglądać naprawdę bardzo dobrze Oby tak dalej! Bardzo odważne i oryginalne podejście do tego modelu, coś nowego nareszcie Czekam na postępy.
Pozdrawiam
Sławol
P.S. Aha, no i widzę, że model nie był szlifowany pilnikiem, ani papierem ściernym Widać linie od łączenia form, na działkach na przykład
-
- Kretozord
pomysł z paskami bardzo dobry, małe runy nad portalem ładne ale nie necrońskie, duży freehand po prawej porażka, nie wiadomo co to i po co
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Poki co trzyma poziom i zapowiada sie niezle , choc nieklimatycznie - no ale w koncu "naś klijent naś pan"
Oryginalne malowanie, choć osobiście nie bardzo kojarzy mi sie z Nekronami. Freehendy robią dobre pierwsze wrażenie, ale juz po dłuższym przyjrzeniu widać, że kreska nie jest idealnie prosta. Nie wszystkie malowanie krawędzie freehendów wyszły równo, nie mówiąc juz o zielonych brzegach monolitu. Proponuje w dalszej części malowania szczególnie zwrócić uwagę na czystość kreski. Czekam z niecierpiwością na końcowy efekt.
do wszystich ktorzy pisz cos w stylu "nie klimatyczne" lub "niepodoba mi sie pomysl" :
"a czego pan chcesz?! ja tu tylko sprzatam"
czyli a tylko maluje zalorzenie klienta
"a czego pan chcesz?! ja tu tylko sprzatam"
czyli a tylko maluje zalorzenie klienta
Czytaj co niektorzy piszaZiemko pisze: , choc nieklimatycznie - no ale w koncu "naś klijent naś pan"
Podoba mi się, jak najbardziej trzyma klimat.
Siasek, jak zrobiłeś takie równe niebiesko-czarne pasy? Od linijki?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
cialem przy linijce cienkie paski tasmy. co dalej z nimi robilem to mysle ze sie domyslaszTomash pisze:Podoba mi się, jak najbardziej trzyma klimat.
- Chaoschild
- Chuck Norris
Zapowiada sie interesujaco, freehandy bardzo ladne, czekam na kolejne odslony
Poki co okej troche mi do koncepcji necronow nie pasi ale ...
kolejne wip'y.
fotki robione na mega szybko i z fleszem (za co przepraszam). na tych fotach paski wyszly jakby nierowne (sa idealnei rowne co mozna zobaczyc na wczesneijszych fotach- w koncu od tasmy )
pozdrawiam
monol:
fotki robione na mega szybko i z fleszem (za co przepraszam). na tych fotach paski wyszly jakby nierowne (sa idealnei rowne co mozna zobaczyc na wczesneijszych fotach- w koncu od tasmy )
pozdrawiam
monol:
Coraz bardziej mi sie podobać