Odbitki z GSu

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

Zablokowany
Awatar użytkownika
Megi
Wałkarz

Odbitki z GSu

Post autor: Megi »

Nie wiem przypadkiem czy temat nie był już wcześniej poruszany..ja niestety nic w wyszukiwarce nie mogłam znaleźć. Chodzi mi o odbijanie różnych elementów z GSu, niektórzy "modni" rzeźbiarze wykonują w ten sposób różne elementy swoich "dzieł", a ja chciałabym się dowiedzieć jak oni to robią. Mam pomysł na konwersje a mianowicie chciałabym przerobić moich DE wojowników na coś w rodzaju dawnej macedońskiej falangi, wiecie takie fest długie włócznie. Właśnie te włócznie ze specjalnymi grotami chciałabym "odlewać" z GSu, brzmi to trochę niedorzecznie ale ponoć się da. Nie mogę ich odlać z żywicy bo jest za krucha i będą się łamać, a GS ma właściwości gumy więc co najwyżej po wygięciu będą wracać do swojego dawnego położenia. Myślałam troszkę nad tym jak wykonać formę do czegoś takiego i stwierdziłam, że musiałaby być dość twarda żeby dało się odcisnąć dwie połówki włóczni nie zmieniając jej kształtu, GS nie jest znowóż tak miękki jak plastelina. Proszę o wszelkie rady jak wykonać taką formę, najlepiej od kogoś kto już sie bawił w takie rzeczy. Nie chciałabym kupować do tego jakichś niesamowitych silikonów i żywic za grube pieniądze.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

10 sekund szukania :)

http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=1421

temat zamykam

Zablokowany