Polska vs Dania w kwestii turniei
Polska vs Dania w kwestii turniei
Wlasnie wrocilem z Giant Fanatica X z duńskiej Kopenhagi i naszlo mnie na przemyslenia...
Zasady:
W turnieju bralo udzial 110 graczy ze szwecji, finlandii, norwegii, danii (i ja z PL).
Sędzia był 1 (Asger)
W dodatku mial czas ogladac bitwy i armie.
W Danii nie ma zadnych uscislen, a jedynie kilka pytan, ktore zostaly wyjasnione, a jakos sobie radzą...
Cos z nami nie tak?
Rozpiski:
Praktycznie nie istnieja schematy, gralem przeciwko stormverminom, rangersom, questing knightom, man at armsom, a jednak bylo naprawde ciezko!
Scenariusze:
Zastosowano super sposob wymuszenia scenariuszy. Bitwy kończą się wynikiem od 0:10 do 10:0. Kolejne 10 punktów przyznawane jest za scenariusz, niezbyt skomplikowany (objective, messangers), co daje szanse graczom ze slabszymi armiami.
Male punkty nie sa wogole podawane sedziom, przed kompem leza kartki z wydrukowanymi parami, na ktore wpisuje sie wynik w duzych.
Tak sie zastanawiam, moze sprobowac skorzystac z ich doswiadczen i sprobowac przepchnac troche ich pomyslow, bo naprawde uwazam, ze warto...
Zasady:
W turnieju bralo udzial 110 graczy ze szwecji, finlandii, norwegii, danii (i ja z PL).
Sędzia był 1 (Asger)
W dodatku mial czas ogladac bitwy i armie.
W Danii nie ma zadnych uscislen, a jedynie kilka pytan, ktore zostaly wyjasnione, a jakos sobie radzą...
Cos z nami nie tak?
Rozpiski:
Praktycznie nie istnieja schematy, gralem przeciwko stormverminom, rangersom, questing knightom, man at armsom, a jednak bylo naprawde ciezko!
Scenariusze:
Zastosowano super sposob wymuszenia scenariuszy. Bitwy kończą się wynikiem od 0:10 do 10:0. Kolejne 10 punktów przyznawane jest za scenariusz, niezbyt skomplikowany (objective, messangers), co daje szanse graczom ze slabszymi armiami.
Male punkty nie sa wogole podawane sedziom, przed kompem leza kartki z wydrukowanymi parami, na ktore wpisuje sie wynik w duzych.
Tak sie zastanawiam, moze sprobowac skorzystac z ich doswiadczen i sprobowac przepchnac troche ich pomyslow, bo naprawde uwazam, ze warto...
chodzi o to, ze sedzia mowi Ci z jaka armia grasz a Ty w wiekszosci przypadkow bezblednie przewidujesz co Twoj przeciwnik wystawi.
nasz system realnie nagradza wymaksowane armie dobrymi efektami - w zwiazku z tym u nas sa pegazy, nie man-at-armsi.
nasz system realnie nagradza wymaksowane armie dobrymi efektami - w zwiazku z tym u nas sa pegazy, nie man-at-armsi.
Szczur6:
przeczytaj notke trikka.
przeczytaj notke trikka.
Szczurze, dam Ci dunska rozpe i zostaniesz zeszmacony na polskim turnieju. Duńczyk moim zdaniem ma szanse byc w pierwszych 25% stawki.Szczur6 pisze:mamy dawać dotacje unijne man-at-armsom?
Są kijowi to ich nie używamy, sorry ale częścią tej gry jest dobór armii którą później się walczy. A jeżeli ktoś uważa że tak nie ejst to niech pogra na chaos warriorach, powodzenia.
Wniosek
Ty grasz rozpą
On gra głową

mimo wszystko jakoś w Polsce bardziej widać maksowanie i gięcie rozp... w innych krajach grają bardziej klimatycznymi i zróżnicowanymi rozpami. Nie to żebym grywał za granicą
ale z tego co co jakiś czas słyszę/widzę (czy to rozpy, czy blogi malarskie), to tam hen hen daleko gra się bardziej dla zabawy, a nie po to, żeby wymaksowaną rozpiską pozamiatać wszystko ze stołu.

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
A rozpiski były tajne? Bo jeśłi tak to zapomnniałeś wymienić w początkowym poście.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
mi sie wydaje ze oni mniej przesiadują na forach takich jak to w ktorych mowi sie co jest dobre a co złe
inną kwestią jest fakt ze u nas zupełnie inaczej wyglądają turnieje jak to juz zauważył Trikk
w grę musi wchodzić takżę mentalność Polaka i Duńczyka
.Polak to dosyć wredna istota...
a jaka zadziorna aho ho ;D
w USA jakby ktos grał to by zauważył, że tam ludzie praktycznie tylko na piechocie grają
hehe

inną kwestią jest fakt ze u nas zupełnie inaczej wyglądają turnieje jak to juz zauważył Trikk
w grę musi wchodzić takżę mentalność Polaka i Duńczyka

w USA jakby ktos grał to by zauważył, że tam ludzie praktycznie tylko na piechocie grają

Po kolei, rozpiski byly tajne, ale nie bylo biegania i pytania sie, kto co ma...
Bylo bardzo duzo TK, i wierzcie mi, Ci ludzie potrafia tym grac, a co dziwniejsze, baardzo duzo armii TK mialo... Ushabti. (W tym zwyciezca najladniejszej armii Jacob Scott, zrobionych na dziny TK, który był bodajze 3)
Wiekszosc armii, mimo robienia dippingiem wygląda naprawdę rewelacyjnie, a konwersje sprawiaja, ze poziom armii byl wyzszy niz w Polsce...
Nie wspomne juz, ze 4+ to w Danii naczelna zasada i jakoś dobrze się im z tym zyje
Bylo bardzo duzo TK, i wierzcie mi, Ci ludzie potrafia tym grac, a co dziwniejsze, baardzo duzo armii TK mialo... Ushabti. (W tym zwyciezca najladniejszej armii Jacob Scott, zrobionych na dziny TK, który był bodajze 3)
Wiekszosc armii, mimo robienia dippingiem wygląda naprawdę rewelacyjnie, a konwersje sprawiaja, ze poziom armii byl wyzszy niz w Polsce...
Nie wspomne juz, ze 4+ to w Danii naczelna zasada i jakoś dobrze się im z tym zyje

Gram tym czym chce grać, jak już wcześniej napisałem na tym to polega że dobierasz sobie armie. Ale najwyraźniej naprawdę nie umiem grać w tą grę i gram samograjem (tak na prawdę to gram bretkątrikk pisze:Szczurze, dam Ci dunska rozpe i zostaniesz zeszmacony na polskim turnieju. Duńczyk moim zdaniem ma szanse byc w pierwszych 25% stawki.Szczur6 pisze:mamy dawać dotacje unijne man-at-armsom?
Są kijowi to ich nie używamy, sorry ale częścią tej gry jest dobór armii którą później się walczy. A jeżeli ktoś uważa że tak nie ejst to niech pogra na chaos warriorach, powodzenia.
Wniosek
Ty grasz rozpą
On gra głową?

Dawaj tych Duńczyków, tylko pojedynczo

P.S. Uważaj na słownictwo, ja nikogo nie obrażam bez podstawnie.
Akurat Ushabti to zły przykład, dużo osób ( w tym jatrikk pisze:baardzo duzo armii TK mialo... Ushabti. (W tym zwyciezca najladniejszej armii Jacob Scott, zrobionych na dziny TK, który był bodajze 3)

Armie HE na phoenix guardach to by było coś

Ja nie trawię strasznie tej zasady, albo coś jest albo nie ma, a nie że jest lub nie jesttrikk pisze: Nie wspomne juz, ze 4+ to w Danii naczelna zasada i jakoś dobrze się im z tym zyje

Co w tym dziwnegotrikk pisze: Bylo bardzo duzo TK, i wierzcie mi, Ci ludzie potrafia tym grac, a co dziwniejsze, baardzo duzo armii TK mialo... Ushabti.

to faktycznie armia wymagajaca myslenia, wcale nie samograj.Szczur6 pisze:tak na prawdę to gram bretką![]()
: )