Polska vs Dania w kwestii turniei

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Polska vs Dania w kwestii turniei

Post autor: trikk »

Wlasnie wrocilem z Giant Fanatica X z duńskiej Kopenhagi i naszlo mnie na przemyslenia...

Zasady:
W turnieju bralo udzial 110 graczy ze szwecji, finlandii, norwegii, danii (i ja z PL).
Sędzia był 1 (Asger)
W dodatku mial czas ogladac bitwy i armie.
W Danii nie ma zadnych uscislen, a jedynie kilka pytan, ktore zostaly wyjasnione, a jakos sobie radzą...
Cos z nami nie tak?

Rozpiski:
Praktycznie nie istnieja schematy, gralem przeciwko stormverminom, rangersom, questing knightom, man at armsom, a jednak bylo naprawde ciezko!

Scenariusze:
Zastosowano super sposob wymuszenia scenariuszy. Bitwy kończą się wynikiem od 0:10 do 10:0. Kolejne 10 punktów przyznawane jest za scenariusz, niezbyt skomplikowany (objective, messangers), co daje szanse graczom ze slabszymi armiami.

Male punkty nie sa wogole podawane sedziom, przed kompem leza kartki z wydrukowanymi parami, na ktore wpisuje sie wynik w duzych.

Tak sie zastanawiam, moze sprobowac skorzystac z ich doswiadczen i sprobowac przepchnac troche ich pomyslow, bo naprawde uwazam, ze warto...

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

ej, ale co jest takiego zlego w naszym systemie? Prosze nie nazywac mnie reakcjonistą, ale nasz system rozgrywania bitew też uważam za dobry. O co c'mon?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

chodzi o to, ze sedzia mowi Ci z jaka armia grasz a Ty w wiekszosci przypadkow bezblednie przewidujesz co Twoj przeciwnik wystawi.
nasz system realnie nagradza wymaksowane armie dobrymi efektami - w zwiazku z tym u nas sa pegazy, nie man-at-armsi.

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

mamy dawać dotacje unijne man-at-armsom?
Są kijowi to ich nie używamy, sorry ale częścią tej gry jest dobór armii którą później się walczy. A jeżeli ktoś uważa że tak nie ejst to niech pogra na chaos warriorach, powodzenia.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

dlatego nie grywam na turniejach właśnie, co najwyżej jakiś mały lokal od czasu do czasu

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Szczur6:
przeczytaj notke trikka.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Szczur6 pisze:mamy dawać dotacje unijne man-at-armsom?
Są kijowi to ich nie używamy, sorry ale częścią tej gry jest dobór armii którą później się walczy. A jeżeli ktoś uważa że tak nie ejst to niech pogra na chaos warriorach, powodzenia.
Szczurze, dam Ci dunska rozpe i zostaniesz zeszmacony na polskim turnieju. Duńczyk moim zdaniem ma szanse byc w pierwszych 25% stawki.
Wniosek
Ty grasz rozpą
On gra głową ;)?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

trikk pisze: Ty grasz rozpą
On gra głową ;)?
niektorym zdarza sie grac i tym i tym ;)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

thurion pisze:
trikk pisze: Ty grasz rozpą
On gra głową ;)?
niektorym zdarza sie grac i tym i tym ;)
nie zaprzecze...

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

mimo wszystko jakoś w Polsce bardziej widać maksowanie i gięcie rozp... w innych krajach grają bardziej klimatycznymi i zróżnicowanymi rozpami. Nie to żebym grywał za granicą :P ale z tego co co jakiś czas słyszę/widzę (czy to rozpy, czy blogi malarskie), to tam hen hen daleko gra się bardziej dla zabawy, a nie po to, żeby wymaksowaną rozpiską pozamiatać wszystko ze stołu.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

A rozpiski były tajne? Bo jeśłi tak to zapomnniałeś wymienić w początkowym poście.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

mi sie wydaje ze oni mniej przesiadują na forach takich jak to w ktorych mowi sie co jest dobre a co złe ;)
inną kwestią jest fakt ze u nas zupełnie inaczej wyglądają turnieje jak to juz zauważył Trikk

w grę musi wchodzić takżę mentalność Polaka i Duńczyka ;) .Polak to dosyć wredna istota... ;) a jaka zadziorna aho ho ;D

w USA jakby ktos grał to by zauważył, że tam ludzie praktycznie tylko na piechocie grają ;) hehe

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

To ja się przeprowadze do skandynawii i zostanę stuprocentowym klimaciarzem. I zrobie w końcu bretę na chlopach :D

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Po kolei, rozpiski byly tajne, ale nie bylo biegania i pytania sie, kto co ma...

Bylo bardzo duzo TK, i wierzcie mi, Ci ludzie potrafia tym grac, a co dziwniejsze, baardzo duzo armii TK mialo... Ushabti. (W tym zwyciezca najladniejszej armii Jacob Scott, zrobionych na dziny TK, który był bodajze 3)

Wiekszosc armii, mimo robienia dippingiem wygląda naprawdę rewelacyjnie, a konwersje sprawiaja, ze poziom armii byl wyzszy niz w Polsce...

Nie wspomne juz, ze 4+ to w Danii naczelna zasada i jakoś dobrze się im z tym zyje :)

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

trikk pisze:
Szczur6 pisze:mamy dawać dotacje unijne man-at-armsom?
Szczurze, dam Ci dunska rozpe i zostaniesz zeszmacony na polskim turnieju. Duńczyk moim zdaniem ma szanse byc w pierwszych 25% stawki.
Wniosek
Ty grasz rozpą
On gra głową ;)?
Gram tym czym chce grać, jak już wcześniej napisałem na tym to polega że dobierasz sobie armie. Ale najwyraźniej naprawdę nie umiem grać w tą grę i gram samograjem (tak na prawdę to gram bretką :wink: ).
Dawaj tych Duńczyków, tylko pojedynczo :wink:
P.S. Uważaj na słownictwo, ja nikogo nie obrażam bez podstawnie.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

trikk pisze:baardzo duzo armii TK mialo... Ushabti. (W tym zwyciezca najladniejszej armii Jacob Scott, zrobionych na dziny TK, który był bodajze 3)
Akurat Ushabti to zły przykład, dużo osób ( w tym ja ;))kwestionowałoby nieużytecznośc tej jednostki.
Armie HE na phoenix guardach to by było coś ;)
trikk pisze: Nie wspomne juz, ze 4+ to w Danii naczelna zasada i jakoś dobrze się im z tym zyje :)
Ja nie trawię strasznie tej zasady, albo coś jest albo nie ma, a nie że jest lub nie jest ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

Trikk jak ci poszlo wogole? :)
pzdr

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

trikk pisze: Bylo bardzo duzo TK, i wierzcie mi, Ci ludzie potrafia tym grac, a co dziwniejsze, baardzo duzo armii TK mialo... Ushabti.
Co w tym dziwnego :roll: Sam gralem na Euro ushatymi ktore kroili na lewo i prawo :wink: Niestety nie mam ladnie zmalowanych ushatek wiec na polskich masterach ich nie uzywam :D

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Te scenariusze b. fajne... :) jakiś powiew świeżości i to taki właściwy inny niż dodatkowe jednostki do armii czy specjalne zasady jednostek.. ja nawet myślę, że w jednej bitwie można by zaryzykować tylko pkt za scenariusz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Szczur6 pisze:tak na prawdę to gram bretką :wink:
to faktycznie armia wymagajaca myslenia, wcale nie samograj.
: )

ODPOWIEDZ