Bretka - errantry war na 2350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Bretka - errantry war na 2350

Post autor: Dębek »

Nigdy tak nie grałem bo nie lubię errantry war, ale może do Poznania wpadnę z czymś takim.

Lord
- grail vow
- pegaz
- lanca
- tress of isoulde
- sword of lady's champion
- enchanted shield
- virtue of audacity

Bsb (bedzie jeździł solo)
- grail vow
- koń
- gromril great helm
- viirtue of discipling

caddy na koniu
caddy na koniu
caddy z falcon hornem zamiast scrolli

8 errantów errantry banner, muzyk (tu babeczka)
8 errantów errantry banner (tu babeczka)
8 errantów errantry banner (tu babeczka)

4 pegazy FCG
4 pegazy FCG
4 pegazy FCG
4 pegazy FCG
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

nowatorskie podejscie do tematu trzeba przyznac

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Dla mnie bardzo nowatorskie. 4 pegazy to max, który w życiu wystawiłem.
17 jeszcze nie miałem przyjemności.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Fantasytcznie,
mam nadzieję ze nie będę miał przyjemnosci z tym grać.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Caddy z hornem? Weź paladyna. -1 to nie jest to co erranci lubią najbardziej, poza tym piekielnie mocne, acz drwal traci mocno przy pegazie.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

znając Dębka dobrze tym pociśnie :P

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Caddy z hornem? Weź paladyna. -1 to nie jest to co erranci lubią najbardziej, poza tym piekielnie mocne, acz drwal traci mocno przy pegazie.
Zgadzam się z tobą, ze bardzo traci. co zrobić. Jednak jak erranci złapią smoka po użyciu horna w kluczowym momencie wpadnie i wbije 3-4 rany na smoku. Smok powinien zadać też coś koło tego i wtedy wygram rzędami, sztandarem i przewagą. Powinno wystarczyć. :wink: Zakładam że lord i smok bedą walić wszystko po lordzie by nie dopuścić do kolejnej tury walki z drwalem. 11 a s6, trafi 6, zrani 5, jak przyfarcę to 3 wyciagnę jak nie to tracę lorrda ale w ranach będzie remis, a w kombacie 4 dla mnie.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Jak przyfarcisz to Erranci+Drwal zdejmą smoka w szarży bo są mniej więcej na granicy wbicia tych sześciu ran.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

challenge :P

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Dębek pisze:
Zgadzam się z tobą, ze bardzo traci. co zrobić. Jednak jak erranci złapią smoka po użyciu horna w kluczowym momencie wpadnie i wbije 3-4 rany na smoku. Smok powinien zadać też coś koło tego i wtedy wygram rzędami, sztandarem i przewagą. Powinno wystarczyć. :wink: Zakładam że lord i smok bedą walić wszystko po lordzie by nie dopuścić do kolejnej tury walki z drwalem. 11 a s6, trafi 6, zrani 5, jak przyfarcę to 3 wyciagnę jak nie to tracę lorrda ale w ranach będzie remis, a w kombacie 4 dla mnie.
Znaczy szarzujesz naraz czy osobno? bo jak naraz to czaledze leci i musisz przyjac albo czempionem albo lordem :roll: jak osobno to mozesz odmowic u wyplacic 7 atakow z s6 z czeog trafi 3-4 zrania 1-2 wiec byc moze 2 rany gora...a jak on odda bez blessinga to.......wiec ja nie rozumiem

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Wali mój lord i zadaje 3-4 rany smokowi, erranci tylko robią CR.
Obrazek
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Mimo wszystko moze byc ciezko zlapac go na horna bo na piechote ma 12 cali :D

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Malal pisze:Mimo wszystko moze byc ciezko zlapac go na horna bo na piechote ma 12 cali :D

pegazy wylądują obok i po kłopocie.

Mi się ten lord wydaje za miękki... taki drwal to IMO konny powinien być, na lordzie na pedziu lepiej się sprawdza ward 4+ i VoH plus tresska (IMO ofc).
a może jednej caddy wsadzić lusterko zamiast scrolli? (wtedy zosawic damsel z falcon hornem a nie wstawiac zamiast niej paladyna)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

4 skrole to minimum.

Inaczej mumiaki czy vampiry i sie kwiczy.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Dębek pisze:
smok wali po pegazie
lord wali po lordzie

w nastepnej turze lord z wieksza I wali po lordzie, 10 atakow na 3+ na 2+ powinno na niego starczyc...

p.s.
jak doprowadzisz do szarzy i lorda i errantow naraz grajac z kims myslacym to masz u mnie dobre piwo :)

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Na DMP wystawiali mnie głównie na armie ze smokiem (wtedy miałem drwala na koniu) gracz z klubu Naggaroth (zajeli 5- 6 miejsce, więc raczej człowiek myślący) dostał szarżę wagonu grali, bsb i drwala. Wiem że jak ktoś się uprze to nie da się złapać, ale z drugiej strony smok który się kitra zamiast wskakiwać na tyły bretki jest mówiąc krótko trochę mierny.
w nastepnej turze lord z wieksza I wali po lordzie, 10 atakow na 3+ na 2+ powinno na niego starczyc...
jak rzucisz statystycznie breja, to następnej tury nie będzie.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Dębek pisze:Na DMP wystawiali mnie głównie na armie ze smokiem (wtedy miałem drwala na koniu) gracz z klubu Naggaroth (zajeli 5- 6 miejsce, więc raczej człowiek myślący) dostał szarżę wagonu grali, bsb i drwala. Wiem że jak ktoś się uprze to nie da się złapać, ale z drugiej strony smok który się kitra zamiast wskakiwać na tyły bretki jest mówiąc krótko trochę mierny.
nie bede sie wdawal w wymiane zdan forumowa... napisze tylko tylko tyle ze grale to co innego niz erranci, a erranci z errantry wara lubia hellcannona i beda robic wszystko zeby do niego dotrzec :)

patent masz dobry, ale nie zakladasz kontrpatentow przecinwika... ktore na te pkt ja mam conajmniej 2

pzdr !!

H@lfing
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: H@lfing »

Niestety Thurion masz racje. Bretka ma zawsze gorzej ze smokami. Smoki brużdżą najbardziej. dlatego nowe bydle HE będzie bruździć jeszcze bardziej.

Trzeba jednak dodać ze pomysł dębkowego Drwala jest jak narazie najlepszym pomysłem na smoki i inne tego typu pokraki. W przeciwieństwie do latającego chłopka rostropka z heroismem ktory liczy na głupią 6 na ranienie, to przyjaciel Dębka ma dobre podstawy zeby zadać kilka ran.

Niestety jego przeżywalność strasznie spada kosztem sejwa którego traci od pegaza

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

O Ew z pegazami,skąd my to znamy 8)
Za mało lanc! Erranci to nektar i ambrozja więc prosimy więcej...
Obetnij np jedne pegazy do 3jki.Dobrze mieć w odwodzie pegazy bez sztandaru.Radze tez damselke z hornem na paladina z hornem zamienic.Juz kiedyś rozprawiałem na ten temat.
Może ktoś prócz mnie i niedbala sie przekona do EW bo ostatnio tylko HAlf cos kminił z tym...
Obrazek

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Hrabia Duuku pisze:O Ew z pegazami,skąd my to znamy 8)
Za mało lanc! Erranci to nektar i ambrozja więc prosimy więcej...
Obetnij np jedne pegazy do 3jki.Dobrze mieć w odwodzie pegazy bez sztandaru.Radze tez damselke z hornem na paladina z hornem zamienic.Juz kiedyś rozprawiałem na ten temat.
Może ktoś prócz mnie i niedbala sie przekona do EW bo ostatnio tylko HAlf cos kminił z tym...
Dębek ostatnio na 1100 w parówce grał. ;) Half też.
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ