Pytania i odpowiedzi
- HammerRaid
- Warzywo
Ile waży topór Gotreka?
Czy wie ktoś może ile waży runiczna groń zabójcy? bo to pytanie nurtuje mnie od czasu przeczytania drugiego tomu sagi. Taki szczegół byłby bardzo pomocny w oszacowaniu siły bohatera. Jeżeli komuś udało się dotrzeć do tej informacji to będę wdzięczny za odpowiedź.
(nie wiem czy napisałem tego posta w dobrym dziale:P)
(nie wiem czy napisałem tego posta w dobrym dziale:P)
ja to mysle, ze on byl silny bardzo.
- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Siła 4, o ile dobrze pamiętam.Taki szczegół byłby bardzo pomocny w oszacowaniu siły bohatera.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
Eee,takie tam gadanie. Broń Gotreka fakt wykonana z gwiezdnego metalu,ale jak każda broń magiczna, nasączona magią, może być monstrualna, wzrokowo nieporęczna i nieużyteczna a w rzeczywistości lekka i bardzo zabójcza,jak pokazuje życie...
Wystarczy spojrzeć na ilustracje co poniektórych książek, broń wydaje się być większa od samego bohatera a on nią wywija ze swobodą.
Gotrek to krzepki gość, tu się zgodzę (w końcu przykuty do ściany łańcuchami wydarł je z zaczepów) ale znaczna część jego sukcesów pochodzi właśnie z umagicznionej broni.
Wystarczy spojrzeć na ilustracje co poniektórych książek, broń wydaje się być większa od samego bohatera a on nią wywija ze swobodą.
Gotrek to krzepki gość, tu się zgodzę (w końcu przykuty do ściany łańcuchami wydarł je z zaczepów) ale znaczna część jego sukcesów pochodzi właśnie z umagicznionej broni.
- HammerRaid
- Warzywo
chodziło mi bardziej o nawiązanie do 2 części cyklu książki w której Felix miał problem żeby unieść topór 2 rękoma. chodzi bardziej o to ile topór waży (jak na moje oko z 50kg) bo wiadomo że Gotrek ma więcej siły że by się zmieściło w kimś takiej wielkości:D(kiedyś też taki będę:D)
- HammerRaid
- Warzywo
wielkie dzięki!!!
a na pewno 75 funtów? i skąd to wiesz? ( 34 kg to nie jest wcale tak dużo:P)
a na pewno 75 funtów? i skąd to wiesz? ( 34 kg to nie jest wcale tak dużo:P)
- HammerRaid
- Warzywo
w bractwie nie byłem niestety:/ ale kiedyś wyburzałem ścianę 5kg młotem:]i była fajna zabawa(bo ściana była z pustaków:P) mam takie odległe marzenie wykuć sobie taki topór( jeden wujek był kiedyś kowalem i mu kuźnia została) ale coś mi się wydaje że nie powieszę go na ścianie:P
Wydzielone z tematu "kalendarz imperialny" i posklejane z innymi tematami.
ma ktos linka/na dysku i chcialby sie podzielic??
ma ktos linka/na dysku i chcialby sie podzielic??
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
CHodzi mi o to, że w dodatku do fantasy role play dzidzictwo sigmara wyczytałem ze większość elfów z imperium pochodzi z tego lasu, a z kolei w warhammerze fantasy battle nie ma o nim nic na żadnych mapach go nie ma, a w army book lesnych elfów nic nie wspominają, a ponoć nie jest to taka mała osada bardzo prosze o odpowiedz.
no to pewnie jest to jakis nowy wymysł twórców swiata Imperium i już
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
no to w takim razie jest to wymysł tylko ludzi od RPG, w zaden sposob nie konsultowany z ludzmi od battlaSkavenblight pisze:Średnio nowy, w pierwszej edycji WFRP już byłAsassello pisze:no to pewnie jest to jakis nowy wymysł twórców swiata Imperium i już