DE 2250 do ligi lokalnej

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

DE 2250 do ligi lokalnej

Post autor: SexRocket »

co myslicie o takim zestawieniu? dosc nietypowe wydaje mi sie ale moze byc siekawe i ilosc ostrzalu moze denerwowac nieco przeciwnika ;)

1 * Highborn @ 573 Pts
General; Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Heart-stone of Darkness [45]
Draich of Dark Power [50]

1 Black Dragon @ [320] Pts

1 Noble @ 192 Pts
Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Lifetaker [30]
Talisman of Protection [15]

1 Dark Pegasus @ [55] Pts

1 Sorceress @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

5 Dark Riders @ 127 Pts
Spear; Repeating Crossbow; Light Armour; Musician

10 Warriors @ 120 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield

10 Warriors @ 120 Pts

2 Cold One Chariot @ 214 Pts
Spear; Repeater Crossbow

Spear; Repeater Crossbow

5 Shades @ 70 Pts

6 Harpies @ 78 Pts

2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts

2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts

Co o tym myslicie?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jak dla mnie jesli nie bierzesz rekawiczki to i tak nie osiagniesz s7+ wiec crimson death powinien wysatarczyc. a wtedy dochodzi jeszcze blood armour na typa na smoku

tak samo nie wiem po co ci ward 6+ na typie na pegazie. juz lepiej dac typowi lance i enchanted shielda

poza tym w miare ok. tlyko zmienilbym chariot na 2 fasty (nie powinno byc za trudno odchudzic inne rzecz by sie to zmiescilo :) )

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

dwie kusze na Noblu są chyba zbyteczne :wink:

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

1 * Highborn @ 573 Pts
General; Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Heart-stone of Darkness [45]
Draich of Dark Power [50]

offf.... nie rób jeszcze większej plewy z niego niż jest... ja daje warda na 4+ i +2S z KB i Heavy Armour; Sea Dragon Cloak

Ta rozpa ssie bo nie wiem na co Ty się nastawiasz grając taką mieszanką... poskładają Cie magią w drugiej turze a skavy w pierwszej... płyniesz od casketu... ja uważam że jak gra się smokiem to obowiązkowo trzeba mieć 2 czarodziejki i 3 srcolle z kością rozproszenia (;

DR Repeating Crossbow - powiem tak marnujesz punkty... 2x5 z muzykiem - z dośwa wiem, że się świetnie sprawdza - ostatnio 5 dr uratowały mych COK przed szarżą TB bo wbiły mi sie od flanki i przetrzymały turę :P gdy COK spaliły szarże o 2 cale...

10 Warriors @ 120 Pts

10 Warriors @ 120 Pts

kusznicy... chcesz zrobić uniwersalną rozpę ? czy pod armie ? jeśli universala to 20 warrinów z cdg albo tylko 10 kuszników / ja używam shades... zamiast nich... 10 kuszników może cmoknąć bretke/krasnale czy VC nie mówiąc o chaosie.

Spear; Repeater Crossbow

Spear; Repeater Crossbow

jak liczysz na fuksa w i masz same 4/5/6 na hity to bierz ale za te punkty to ja wole wystawiać 2x7 COK z war bannerem.

Mi się twa rozpa nie podoba... bo ani to ofens ani defens a trzeba się nastawić TYLKO na ofensa lub defensa...

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Przeciwnika może denerwować to że twoja tura strzału tak długo trwa. A skuteczność po za bolcami to marna - wiem co mówię bo sam grałem na 20/30 kusznikach. DR z kuszami i shades :P jednostki bez pancerza to potniesz a reszcie do zbroje po rysaż i obciążą Cie kosztami lakierowania :P

ODPOWIEDZ