Empire na PGA

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Empire na PGA

Post autor: Shakin' Dudi »

Unnamed2350 Pts - Empire Army

1 Arch Lector of Sigmar @ 286 Pts
General; Prayers of Sigmar; Great Weapon
Van Horstman's Speculum [30]
Armour of Meteoric Iron [25]

1 War Altar @ [0] Pts

1 Battle Wizard of the Bright Order @ 150 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Battle Wizard of the Light Order @ 130 Pts
Magic Level 2; Lore of Light
Rod of Power [30]

1 Battle Wizard of the Jade Order @ 140 Pts
Magic Level 2; Lore of Life
Doomfire Ring [30]
Wizard's Staff [10]

5 Knightly Orders @ 123 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Musician; Warhorse

5 Knightly Orders @ 123 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Musician; Warhorse

5 Flagellant Warbands (Core) @ 60 Pts
Frenzy; Flail; Prophet of Doom

10 Crossbowmen @ 110 Pts
Crossbow; Musician

5 Detachment - Free Company @ [25] Pts
2ndWeapon

23 Swordsmen @ 228 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician , Duellist

5 Detachment - Free Company @ [25] Pts
2ndWeapon

5 Detachment - Handgunners @ [40] Pts
Empire Handgun

1 Great Cannon @ 100 Pts

1 Great Cannon @ 100 Pts

1 Great Cannon @ 100 Pts

1 Great Cannon @ 100 Pts

1 Steam Tank @ 300 Pts
Main Cannon; Steam Gun

1 Steam Tank @ 300 Pts
Main Cannon; Steam Gun

Casting Pool: 8

Dispel Pool: 7

Models in Army: 86

Total Army Cost: 2350

takim czyms mam zamiar pojechać

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Powiało świeżością jak z mordy orka.

Ciężko cokolwiek napisać. Generalnie nudny standard. Ja mogę z tym spokojnie grać, jeśli tylko nie będzie patelni.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Wole standart z kapitanem na pegazie i zamiast 4 armaty pistoliersi/outriderzy :D Pozatym klasyka :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Wow.
Zaimponowałes mi kreatywnością.
Zamiast sword of power, dwurak na altarze ^^, no po prostu niesamowita nowość ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Obrazek

A Ty kiedy ostatni raz zmieniałeś swoją rozpiskę?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Ojciec Dyrektor OK. Jeśli tak lubisz...
Czołgi... no niech będzie , że nawet OK...
Ale 4x Cannony i tylko jeden oddzial z prawdziwego zdażenia ... bleee

Dlaczego? Bo Taki Kołata ;) strzeli jednej turze z 6 Bolców, Dorzuci 2 Doom Divery i armii nie masz...
Gdzie masz zamiar trzymać te stada Magów? Chyba nie w pierwszym rzędzie swordsmanów? Zrezygnuj z 1 Cannona, A Najlepiej z 2. Dorzuć Pistolierów i Klocek Piechoty do którego Detachmentami będą Ci Kusznicy...

Ewentualne spotkanie z TK widzę tak:
1. Tura katapulty, strzały zużywasz 2 scrolle 3-4 Rany na czołgu = parkingmaster
2. Ze 3 -4 Strzały katapult , wychodzą skorpiony nie masz Magów może i nawet nie masz całego klocka piechoty... :P Altar o ile w ogóle telepie się do przodu, Drugi czołg zbiera pierwsze rany, możliwe, że też już zaczyna parkować... Wybucha 1 działo
3. Nie masz magii, Nie możesz strzelać do walki, same 5ki kawalerii nie przepchną klocków umarlaków, praktycznie wszystkie popychaczki wchodzą...
PS Chcesz to zobaczyć na żywo, to polecam bitwę z Shino ... :twisted:
Przemyśl zmiany w rozpise, aby nie była taaaaaak monotonna.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2007, o 08:46 przez pelcu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Bez problemu moge z tym zagrac moimi lizakami :) Odkrywcza rozpa nie ma co :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

mysle nad wywaleniem burning heada i dania jeszcze 2 DS....
khemri sie nie boje sam duzo tym grałem ;] wiec sądze ze wiem jak sobie z tym poradzic...Shino gra na 8/10 kostkach magii, ja grałem na 13/16 :) u Shina to ja sie tylko Gigusia boje najbardziej i Kinga (tego drugiego mniej) . Bo gigus dobrze ustawiony tak abym nie mogl strzelic do niego z dziala szachuje mi czolgi, ktore to rozwalają całą reszte armii Shina :) , jedna katapulta to za mało.

Jak skorpiony mi poubijają magów to naprawde plewą musze byc, albo muszą mi wykopac sie z 10 calowym rozrzutem...

Altara khemri moze sciągnąć jedynie z katapult. Ktore bardzo słabo trafiają i mam jeszcze warda na 4+ ;] zresztą będą wolały pewnie strzelac do czolgow, a wiec mozna zrobic: Wista wio! i do walki ;]
co mi robią popychaczki? Pozasłaniam się tak aby magow nie dalo sie sciągnąć gdzies z dala, a czolgami i altarem hejno!, z magii zmniejszyc bardzo szybko kawalerie sie uda, tak aby king nie mial nawet sensu tam przesiadywac.

Działa i 4 mogą mi wybuchnąć /zostac zjedzone o ile wczesniej ustrzele gigusia/zestrzele chociaz raz katapulte/zmniejsze przy okazji rydwany lub kawalerie

rozpa moze i monotonna,
w sumie tak dlugo te nowe Empire juz mamy ;)
nie bede na sile szukac czegos do zmiany aby tylko byla inna. Podoba mi sie taka i tyle. Na mniejsze pkt uzywam pegazisty z casketem, ale tutaj nie ma on sensu bycia (jak dla mnie)

Taki Kołata nie wiadomo czy bedzie zaczynac ;) , niewiadomo czy nie bede mial terenow za ktorymi bede mogl schowac czolg ;) i nie wiadomo czy trafi

Nie wywale canonow aby rozpa byla bardziej plewna (bo to chyba masz na mysli) . Myslalem o pistolierach do sciagania fastow, ale jak na razie udawalo mi sie grac bez nich, potestujemy zobaczymy. 2 Klocki piechoty nie są mi potrzebne, najchętniej zwiekszyłbym tylko ten jeden aby przypominał wielkoscią kloce clanratów Młodego co by za predko paniki nie zebrali.

(zastrzegam sobie prawo do zrobienia licznych bledow ortograficznych spowodu wyczerpania psychicznego ;) :lol2: > ide spac padam )

Ziemko wiem wiem :P ale chce sobie zagrac czyms innym niz tym moim ,,plewnym'' khemri ;)

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Bożycze kochany ta rozpa jest straszna w życiu nie chciałbym z tobą grać. Smok to kipnie po pierwszej salwie :/ a przy tym bolce mogą się schować :/

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

może mi ktoś wytłumaczyć jak wygląda walka z czołgiem parowym (zero klimatu podobnie jak prawie cała armia imperium i skavenów) tzn jak to wygląda jeśli strzele sobie do niego z bolcy i jak to wygląda jeśli podlece ziomkiem na smoku i zacznie nawalać po tej kupie złomu.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

z bolca strzelasz do large targeta, jak trafisz, to ranisz vs T6 i zadajesz d3 rany ;). Jak wpadasz smokiem, to masz autohity i ranisz na t6, a on ma save na 1+. Tyle ile wbijesz, tyle wbijasz ;]

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Mnie się wydaje że ten oklepany imperialny standard niebędzie dawał rady przeciwko graczom przyzwyczajonych do gry z tym.Natomias ktoś kto to dostaje na świeżo to raczej otrzyma maske.Czyli jak się będzie tym grało bez końca to oklepana rospiska okaże się do dupy....

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

http://www.teksty.gildia.pl/krzysiek_b/ ... mtankrules czytałem na gildii jakieś zasady o algorytmach itd. No dobra ja bym dostał te 2 steam tanki na świeżo więc prosiłbym bardzo o jakieś rady.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

rękawiczka z s8 była by dobra nie ? ale za to nie mam warda na 4+ ;] tylko na 5+ i as na 3+/2+ jeśli dobrze liczę.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

De?No dużo zależy od terenu,bardzo fajnie by było jakbyś ty miał górke,a imperialista nie,ustawiasz bolce za górką i bełtujesz czołgi,armaty musisz załatwić fastami/harpiami/szejdami,a także zabić przynajmniej 1 maga aby niebyło takiej przewagi magicznej,używając do tego crossbowmanów(oddziały do trzymania magów są małe,a ty masz mase bełtów,można jeszcze pomyśleć nad ustawieniem się bolcami(może nie 4 ale 2 może nawet jednym)tak aby widziły one oddziały z magami).W międzyczsie smok jest schowany przed ogniem dział.Jeżeli by Ci się udało osiągnąć powyższe to jest już bardzo dobrze(napewno niebyłoby to takie łatwe jak tu mówię,ale do zrobienia,przynajmniej połowicznie napewno) następnie jeżeli widzisz luke w którą może wejść smok,tak aby niezostać usmażonym,i jednocześnie tak aby mógł coś zaszarżować,to zrób to.
No tyle teory hammera,najlepiej jakbyś po prostu zagrał przed PGA z tą armią,ale tak jak mówiłem tutaj dużo od terenu zależy,jak dostaniesz patelnie to i tak jesteś w plecy i tak.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

to to ja wiem :P napisałem w strefie zero iż z nieukrywaną chęcią bym zagrał z jakiś imperium.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

a co zrobić z reszta armii cok/charioty itd.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Shakin Dudi-litości.
Ta armia jest słaba.Niby ma potencjał ale jeden miscast(koniec tury magii) kończy praktycznie grę.

Osobiście zróżnicował bym maszyny(mortar jakiś,zamiast czołgu helstorm).
Herosi do przebudowy:
Ojciec dyrektor OK
Jeden mag ze scrollami OK
Kapłan na koniku z jakimś boundem(albo podpierd!$!@#!m czarów).
Bsb-jakikolwiek.

Za resztę punktów kloc piechoty.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

zagrałem taką rozpą na Bazyliszku (nieskromnie powiem że ja dużo lepiej złożyłem )
- dałem Bounda zakaz latania zamiast Speculum,
- priesta z Doomfire Ringiem w dużej kawalerii,które jest 3 razy lepszy od maga

w sumie z 5 bitew miałem wyniki od 13:7 dla mnie do 8:12 dla przeciwnika (co uważam za turbo słabe wyniki)

TO PRZENUDNA armia, którą mogą grac tylko półmózgi

lepiej już chyba zagrać TK
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

No nie chcialbym z tym grac, ale jesli zaczynam to w drugiej turze nie masz polowy dzial i magow (swarmy & scorpy), a katapulta i gigant z S8 kasuja ci czolgi. Tylko grunt to zaczynac i korzystne tereny :)

ODPOWIEDZ