M,M i M

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

M,M i M

Post autor: Pitagoras »

Ciekawi mnie czy doświadczeni gracze używają lordów specjalnych, a jeśli tak, to jak często?
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

jeśli o Specjal Characterów chodzi to najlepszym wyborem jest IMNSHO Shadowblade....
Morathi nawet niezła
Malus przyzwoity
Malekith - nie ma o czym mówić, nawet nie myśl o nim

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Morathi slaaneshowa jest ekstra.

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Morathi !!

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Też czasem myślę o Morathi, ale jak na przykład poszło wam z nią w bitwie? Jakaś relacja? Malekith to taki bohatero bójca, tak sądzę. Malusa też bardzo lubie, tzarkan jest zajefajny i do tego miecz khaina... :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Malekith jest miękki przeciwko bohaterom zwłaszcza, wystarczy że któryś ma magiczną broń i już Witch King traci Warda

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Uuuuuups. O tym zapomniałem, ale przynajmniej on może rozwalać magiczne przedmioty.
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Melekith jest jednym z mocniejszych charakterów i moim zdaniem radzi sobie w walce z nimi bo przeważnie to on szarżuje i atakuje jako pierwszy a to oznacza że przeciwnik traci magiczną broń i nie jest nam nic w stanie zrobić albo zbroje i gnie od reszty ataków i smoka, gorzej z kimś kto ma magiczne ataki nie wynikające z magicznej broni np. orion, ale największą jego słabością jest jego koszt, bo chociaż odpowiada poszczególnym składowym (highborn ,4lvl mag, smok) to kumuluje się to w jednym modelu a co za tym idzie jak pada to tracimy prawie tysiąc punktów, a każdy rozsądnie myślący przeciwnik jak się uprze to go rozwali i właściwie po bitwie. Tak że na papierze jest mocny ale w realiach bitewnych już nie do końca.

Awatar użytkownika
Jonas
Wałkarz

Post autor: Jonas »

Malekith jest strasznie słaby, za dużo rzeczy ma w Warhammerze magic ataki, albo warda nie płynącego ze zbroi. IMO z tej trójki najlepsza jest Morathi.
Swoją drogą, zawsze mnie nurtowało, czemy Malus nie ma SDC. Przecież jest w niego odziany i na konceptach i na modelu. A z SV 2+ w walce i 1+ na ostrzał byłby całkiem konkretny, ale jescze nie przegięty.
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

W Morathii to jest niezłe że czaruje dobrze jak mało kto a i w CC potrafi nieźle przyłożyć, +2 do siły, KB w szarży, pagaz +1 do siły w szarży, do tego Ward na 4+ i zasada ze zdawaniem liderki lub WS na 1....

Chociaż moim faworytem dalej pozostaje Shadowblade

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

nie do końca rozumiem o co chodzi ci z tym malusem- bardzo fajny jest, no i powracam do poprzedniego tematu "ale jak na przykład poszło wam z nią w bitwie? Jakaś relacja?"
Obrazek

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Jak grasz na magii to faktycznie Morathia daje rady.. Wybieranie czarów ułatwia życie :D A + 2 do casta to naprawdę coś ! CWind na jednej kości wchodzi juz na 3+. Przeważnie jak jak gram na Magii to ona + 2 inne czarodziejki i BSB....

nadaje sie do ataków na małe oddziały.. lub wsparcie do jakiejś większej młócki... ale nie polecam szarż solo... :]

Z Malusem grałem chyba tylko 2 razy... odczucie po bitwie .. jak nie wyłapie z Armaty to kroi wszystko :D:D:D...

A przyrzuty breaka to tez dobra rzecz :D

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

mi się bardzo podoba malus. morathi jeszcze nie próbowałem(szkoda ze ma tylko mroczną magię)a ten shadowblade to co to jest bo ja mom armybook z 6 ed i jego tam nie ma
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

aktualne zasady Shadowblade'a były w którymś White Dwarfie
teraz są dostępne na stronie GW
generalnie jest to podpakowany Assasin z niezłymi przedmiotami (mikstura dająca +3 do siły, znaczna część przedmiotów z Temple of Khaine) i mogący chować się w jednostkach przeciwników, zarówno w zwykłej piechocie, jak i w obsłudze maszyn (takie Kowadło Dwarfów ładnie wyłącza)

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

jak na mój gust to shadowblade jest ziomal XD 7 ataków z s7 xD na 3+ wszystko :D

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: wowowowowow!!! nigdy o nim nie słyszałem z tego co mówicie to jest zajefajny tlko ciekawe jak z ochronami hę?
Obrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

a czy na tym GW to po polsku bo ja szczerze mówiąc trochę nobek jestem
Obrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

a propos nie chciałem robić tematu i nowego śmietnika więc sie teraz zaptam. Czy jeśli gracie dostojnikiem na smoku to go proxujecie czy gracie zakupionum malekithe na przkład :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Ja ma Rakarta na smoku ... sam smok wygląda o niebo lepiej niż ten Malekitha.

A z inej beczki to właśnie utwierdziłeś mnie w przekonaniu by jak wyjdzie 7ed to nie brać polskiego podręcznika....

"dostojnik" .... ble brzmi jakoś tak h....wo.... :)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Tłumacznenie podręcznika jest tragiczne.... poza tym tak conajmniej 90% graczy operuje oryginalnymi nazwami więc łątwiej jest się dogadać....

Co do ochron Shadowblade'a to ma bodajże Warda na 5+, przeciwnik traci jeden atak i chyba jak nie zda testu liderki to ma WS zmiejszony o 1, poza tym przy 7 atakach z siłą 4 (7 jeśli użyjemy moksturki) z poisonem i killing blowem to raczej wiele do sejwowania nie będzie, warto dodać jeszcze WS 10

Co do highborna na smoku to mam Malekitha i jego smoka, chociaż planuje w bliżej nie określonej przyszłości skonwertować jakiegoś lorda....

ODPOWIEDZ