M,M i M
Moderator: Yudokuno
Melekith jest jednym z mocniejszych charakterów i moim zdaniem radzi sobie w walce z nimi bo przeważnie to on szarżuje i atakuje jako pierwszy a to oznacza że przeciwnik traci magiczną broń i nie jest nam nic w stanie zrobić albo zbroje i gnie od reszty ataków i smoka, gorzej z kimś kto ma magiczne ataki nie wynikające z magicznej broni np. orion, ale największą jego słabością jest jego koszt, bo chociaż odpowiada poszczególnym składowym (highborn ,4lvl mag, smok) to kumuluje się to w jednym modelu a co za tym idzie jak pada to tracimy prawie tysiąc punktów, a każdy rozsądnie myślący przeciwnik jak się uprze to go rozwali i właściwie po bitwie. Tak że na papierze jest mocny ale w realiach bitewnych już nie do końca.
Malekith jest strasznie słaby, za dużo rzeczy ma w Warhammerze magic ataki, albo warda nie płynącego ze zbroi. IMO z tej trójki najlepsza jest Morathi.
Swoją drogą, zawsze mnie nurtowało, czemy Malus nie ma SDC. Przecież jest w niego odziany i na konceptach i na modelu. A z SV 2+ w walce i 1+ na ostrzał byłby całkiem konkretny, ale jescze nie przegięty.
Swoją drogą, zawsze mnie nurtowało, czemy Malus nie ma SDC. Przecież jest w niego odziany i na konceptach i na modelu. A z SV 2+ w walce i 1+ na ostrzał byłby całkiem konkretny, ale jescze nie przegięty.
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."
Jak grasz na magii to faktycznie Morathia daje rady.. Wybieranie czarów ułatwia życie
A + 2 do casta to naprawdę coś ! CWind na jednej kości wchodzi juz na 3+. Przeważnie jak jak gram na Magii to ona + 2 inne czarodziejki i BSB....
nadaje sie do ataków na małe oddziały.. lub wsparcie do jakiejś większej młócki... ale nie polecam szarż solo... :]
Z Malusem grałem chyba tylko 2 razy... odczucie po bitwie .. jak nie wyłapie z Armaty to kroi wszystko
:D:D...
A przyrzuty breaka to tez dobra rzecz

nadaje sie do ataków na małe oddziały.. lub wsparcie do jakiejś większej młócki... ale nie polecam szarż solo... :]
Z Malusem grałem chyba tylko 2 razy... odczucie po bitwie .. jak nie wyłapie z Armaty to kroi wszystko

A przyrzuty breaka to tez dobra rzecz

aktualne zasady Shadowblade'a były w którymś White Dwarfie
teraz są dostępne na stronie GW
generalnie jest to podpakowany Assasin z niezłymi przedmiotami (mikstura dająca +3 do siły, znaczna część przedmiotów z Temple of Khaine) i mogący chować się w jednostkach przeciwników, zarówno w zwykłej piechocie, jak i w obsłudze maszyn (takie Kowadło Dwarfów ładnie wyłącza)
teraz są dostępne na stronie GW
generalnie jest to podpakowany Assasin z niezłymi przedmiotami (mikstura dająca +3 do siły, znaczna część przedmiotów z Temple of Khaine) i mogący chować się w jednostkach przeciwników, zarówno w zwykłej piechocie, jak i w obsłudze maszyn (takie Kowadło Dwarfów ładnie wyłącza)
Ja ma Rakarta na smoku ... sam smok wygląda o niebo lepiej niż ten Malekitha.
A z inej beczki to właśnie utwierdziłeś mnie w przekonaniu by jak wyjdzie 7ed to nie brać polskiego podręcznika....
"dostojnik" .... ble brzmi jakoś tak h....wo....
A z inej beczki to właśnie utwierdziłeś mnie w przekonaniu by jak wyjdzie 7ed to nie brać polskiego podręcznika....
"dostojnik" .... ble brzmi jakoś tak h....wo....

Tłumacznenie podręcznika jest tragiczne.... poza tym tak conajmniej 90% graczy operuje oryginalnymi nazwami więc łątwiej jest się dogadać....
Co do ochron Shadowblade'a to ma bodajże Warda na 5+, przeciwnik traci jeden atak i chyba jak nie zda testu liderki to ma WS zmiejszony o 1, poza tym przy 7 atakach z siłą 4 (7 jeśli użyjemy moksturki) z poisonem i killing blowem to raczej wiele do sejwowania nie będzie, warto dodać jeszcze WS 10
Co do highborna na smoku to mam Malekitha i jego smoka, chociaż planuje w bliżej nie określonej przyszłości skonwertować jakiegoś lorda....
Co do ochron Shadowblade'a to ma bodajże Warda na 5+, przeciwnik traci jeden atak i chyba jak nie zda testu liderki to ma WS zmiejszony o 1, poza tym przy 7 atakach z siłą 4 (7 jeśli użyjemy moksturki) z poisonem i killing blowem to raczej wiele do sejwowania nie będzie, warto dodać jeszcze WS 10
Co do highborna na smoku to mam Malekitha i jego smoka, chociaż planuje w bliżej nie określonej przyszłości skonwertować jakiegoś lorda....