Nasi Warbossowie!
Moderator: Kołata
Nasi Warbossowie!
Taki temacik, niech każdy pisze jakich używa bosów (goblińskich, orkowych itp).
Pewnie każdy black orkowych, ale może ktoś znalazł zastosowanie dla innych?
Macie może pomysł jakiś czy da się złożyć jakiegoś szybkiego, zwrotnego bohatera, który mógłby samotnie (nie w żadnym oddziale) biegać (lub jeździć na czymś) po polu bitwy i jeszcze coś tam niszczyć? -chodzi o herosów, nie lordów
Myślałem o nocnym herosie na giant squigu, ale to trochę nieprzewidywalne, i niekoniecznie bardzo mocne chyba.
Pewnie każdy black orkowych, ale może ktoś znalazł zastosowanie dla innych?
Macie może pomysł jakiś czy da się złożyć jakiegoś szybkiego, zwrotnego bohatera, który mógłby samotnie (nie w żadnym oddziale) biegać (lub jeździć na czymś) po polu bitwy i jeszcze coś tam niszczyć? -chodzi o herosów, nie lordów
Myślałem o nocnym herosie na giant squigu, ale to trochę nieprzewidywalne, i niekoniecznie bardzo mocne chyba.
Heros na Squigu jest bardzo miły (moja opcja to: Wallopa's One Hit Wounda, Buzzla's Backbone Brew, Collar of Zorga) i się sprawdza (przynajmniej mnie )
A generałem moim zwykle jest Goblin Big Boss (chariot, LA, Shield, Mortog's Best Basha) Ewentualnie daję też Itty Ring jak mam magów.
Mamy wtedy rydwan, który nie zabiera slota, herosa, który może nawet wbić ranę, a także jako bonus Ld 7 na generale (ale to chyba tylko u mnie...). Dodatkowe d6 cali z Waaagh! pozwala wyjechać zza terenu i szarżować, daje duże możliwości, polecam
A generałem moim zwykle jest Goblin Big Boss (chariot, LA, Shield, Mortog's Best Basha) Ewentualnie daję też Itty Ring jak mam magów.
Mamy wtedy rydwan, który nie zabiera slota, herosa, który może nawet wbić ranę, a także jako bonus Ld 7 na generale (ale to chyba tylko u mnie...). Dodatkowe d6 cali z Waaagh! pozwala wyjechać zza terenu i szarżować, daje duże możliwości, polecam
Nie mówię o generaleReaper pisze:general raczej nie powinien biegac samopas :p
Generał oczywiście u mnie też BO, ale na 2k chcę właśnie jeszcze jakiegoś samopasa wystawić
Zastanawiam się tylko jakiego, ale squig bardzo mi się podoba
@tomekjar:
A nie lepiej dać mu to one hit wounda i warda 5+?
Bo jak go coś strzeli może być niemiło
Eee tam, jak go strzelą to nie ma bata, rzucą 1 na ranienie, albo 1 na ilość ran, nie ma co mu dawać warda... A browarek biorę, bo bardzo często (mocno ponadprzeciętnie) wypada mi 5 lub 6. A wtedy masz 4A S5 ze Squiga i 4A S4/10 z goblina. Obydwa z przerzutem to hit w pierwszej turze
Jak chcesz 'samopasa' to dobra opcją jest Goblinski boss na wilku z one hit wundą, backbone'm i collarem. Pzy generalskiej Ld9 nawet jak mu wypadnie glupota to ma duza szanse cos zdzialac.
W przeciwienstwie do squiga, masz pelna kontrole nad jego ruchem.
W przeciwienstwie do squiga, masz pelna kontrole nad jego ruchem.
Właśnie.. może lepszy byłby wilk od squiga?
Tyle że wilk nie widzi dookoła i musi się obrócić dopiero szarżować.. a squig to nie musi widzieć, może przez las itp
Ale rzeczywiście tak jak mówisz, przy wilku byłaby większa pewność jak się ruszy a squig np. pójdzie 3 cale i się na szarże wystawi :/
Wywerna -jak pisałem wyżej chodzi mi o big bossów.
Tyle że wilk nie widzi dookoła i musi się obrócić dopiero szarżować.. a squig to nie musi widzieć, może przez las itp
Ale rzeczywiście tak jak mówisz, przy wilku byłaby większa pewność jak się ruszy a squig np. pójdzie 3 cale i się na szarże wystawi :/
Wywerna -jak pisałem wyżej chodzi mi o big bossów.
Jednego na rydwanie to chyba nie warto. Jeden rydwan to przeciwnikowi łatwo będzie zestrzelić.
Poza tym to będzie mniej zwrotne i drogie w pktach. A mi chodzi o jakiegoś taniego bohatera, który będzie sobie samotnie gdzieś biegał po polu bitwy i przeszkadzał przeciwnikowi A że będzie tani to jego strata nie będzie tak boleć
Poza tym to będzie mniej zwrotne i drogie w pktach. A mi chodzi o jakiegoś taniego bohatera, który będzie sobie samotnie gdzieś biegał po polu bitwy i przeszkadzał przeciwnikowi A że będzie tani to jego strata nie będzie tak boleć
giant spider najlepszy do samopasu.
Jak nie będe grał na magii to ten mag nie poczaruje bo chyba każdy zdispeluje 2 magów.Reaper pisze:to juz lepiej wez sobie maga :p bedzie porzadnie przeszkadzac czarami i doda Ci kostke dispella
A właśnie myśle żeby tak na 2k+ grać:
BO Warboss z battleaxe
BO bsb z spirit totemem
Mag ng z 2xds
I zostaje jeszcze jeden slot hero.. więc myślałem żeby takiego samopaśnego niedrogiego bohatera wrzucić
O nim nawet nie myślałemgiant spider najlepszy do samopasu.
A grasz na nim? Sprawdza się w walce? Też mu dajesz one hit wounda?
daje mu martoga, kickin bootsy i colara
alternatywnie martog i itty ring jak potrzebuje gdzies bounda wsadzic
mozna dac enchanted shielda albo amulet of protection (chociaz to srednio - bo strzelanie boli go bardziej niz CC)
gram na nim; ale tylko na ponizej 2k. Jako general uzywany jest jak wyverna - np stoje 2,5 cala od krawedzi lasu. i znienacka krzycze waagh i wypadam i szarza i wszystkich zniszczyl, elo
no chlopak ogolnie rzecz biorac daje rade. na maszyny dobry, na skirmishe tez (z kickin bootsami ma 4 ataki z ws5 z s5 i 3 atai z ws4; s4 poison - dobrze pamietam?), na kawalerie niektore. joł
alternatywnie martog i itty ring jak potrzebuje gdzies bounda wsadzic
mozna dac enchanted shielda albo amulet of protection (chociaz to srednio - bo strzelanie boli go bardziej niz CC)
gram na nim; ale tylko na ponizej 2k. Jako general uzywany jest jak wyverna - np stoje 2,5 cala od krawedzi lasu. i znienacka krzycze waagh i wypadam i szarza i wszystkich zniszczyl, elo
no chlopak ogolnie rzecz biorac daje rade. na maszyny dobry, na skirmishe tez (z kickin bootsami ma 4 ataki z ws5 z s5 i 3 atai z ws4; s4 poison - dobrze pamietam?), na kawalerie niektore. joł
jak szukasz, to 5edycyjnego metalowego pajaka z jezdzcem moge tanio puscic
jak wyglada to i ja i kolata prezentowalismy na forum kiedys taki oldschoolowiec
jak wyglada to i ja i kolata prezentowalismy na forum kiedys taki oldschoolowiec