Nasi Warbossowie!

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Piotr3K
Kretozord

Nasi Warbossowie!

Post autor: Piotr3K »

Taki temacik, niech każdy pisze jakich używa bosów (goblińskich, orkowych itp).
Pewnie każdy black orkowych, ale może ktoś znalazł zastosowanie dla innych?
Macie może pomysł jakiś czy da się złożyć jakiegoś szybkiego, zwrotnego bohatera, który mógłby samotnie (nie w żadnym oddziale) biegać (lub jeździć na czymś) po polu bitwy i jeszcze coś tam niszczyć? -chodzi o herosów, nie lordów
Myślałem o nocnym herosie na giant squigu, ale to trochę nieprzewidywalne, i niekoniecznie bardzo mocne chyba.

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

Post autor: Reaper »

general raczej nie powinien biegac samopas :p

ja zazwyczaj skladam BO na dzikuz martogiem , collarem. butami i magiczna tarcza :p wtedy jest calkiem znosny :D

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Heros na Squigu jest bardzo miły (moja opcja to: Wallopa's One Hit Wounda, Buzzla's Backbone Brew, Collar of Zorga) i się sprawdza (przynajmniej mnie :D )

A generałem moim zwykle jest Goblin Big Boss (chariot, LA, Shield, Mortog's Best Basha) Ewentualnie daję też Itty Ring jak mam magów.
Mamy wtedy rydwan, który nie zabiera slota, herosa, który może nawet wbić ranę, a także jako bonus Ld 7 na generale (ale to chyba tylko u mnie...). Dodatkowe d6 cali z Waaagh! pozwala wyjechać zza terenu i szarżować, daje duże możliwości, polecam :)

Piotr3K
Kretozord

Reaper pisze:general raczej nie powinien biegac samopas :p
Nie mówię o generale :P
Generał oczywiście u mnie też BO, ale na 2k chcę właśnie jeszcze jakiegoś samopasa wystawić :P
Zastanawiam się tylko jakiego, ale squig bardzo mi się podoba :D
@tomekjar:
A nie lepiej dać mu to one hit wounda i warda 5+?
Bo jak go coś strzeli może być niemiło :P

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Eee tam, jak go strzelą to nie ma bata, rzucą 1 na ranienie, albo 1 na ilość ran, nie ma co mu dawać warda... A browarek biorę, bo bardzo często (mocno ponadprzeciętnie) wypada mi 5 lub 6. A wtedy masz 4A S5 ze Squiga i 4A S4/10 z goblina. Obydwa z przerzutem to hit w pierwszej turze :D

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Jak chcesz 'samopasa' to dobra opcją jest Goblinski boss na wilku z one hit wundą, backbone'm i collarem. Pzy generalskiej Ld9 nawet jak mu wypadnie glupota to ma duza szanse cos zdzialac.
W przeciwienstwie do squiga, masz pelna kontrole nad jego ruchem.

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

mhmm samopasa sie zachciewa :p szczerze to wole zamiast samopasa wziasc BSB i 2 magow ;) ale jak juz mialbym brac samopasa to skusilbym sie na jakiegos orka na rydwanie :) lub goblina z mapka :D i niech przeszkadza :D

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

jak samopasa to na wywernie bym bral albo na rydwanie

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

wiesz na wyvernie to musi byc lordzik :P a nie bog boss :D

Piotr3K
Kretozord

Właśnie.. może lepszy byłby wilk od squiga?
Tyle że wilk nie widzi dookoła i musi się obrócić dopiero szarżować.. a squig to nie musi widzieć, może przez las itp :P
Ale rzeczywiście tak jak mówisz, przy wilku byłaby większa pewność jak się ruszy a squig np. pójdzie 3 cale i się na szarże wystawi :/
Wywerna -jak pisałem wyżej chodzi mi o big bossów.

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

mowie Ci najlepiej BO na rydwanie ;) ma niezly ws moze miec ha shielda dajesz takiemu delikwentowi buty kopania i swom`ke i kolega cisnie :D

Piotr3K
Kretozord

Jednego na rydwanie to chyba nie warto. Jeden rydwan to przeciwnikowi łatwo będzie zestrzelić.
Poza tym to będzie mniej zwrotne i drogie w pktach. A mi chodzi o jakiegoś taniego bohatera, który będzie sobie samotnie gdzieś biegał po polu bitwy i przeszkadzał przeciwnikowi :P A że będzie tani to jego strata nie będzie tak boleć :P

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

to juz lepiej wez sobie maga :p bedzie porzadnie przeszkadzac czarami i doda Ci kostke dispella ;)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

giant spider najlepszy do samopasu.

Piotr3K
Kretozord

Reaper pisze:to juz lepiej wez sobie maga :p bedzie porzadnie przeszkadzac czarami i doda Ci kostke dispella ;)
Jak nie będe grał na magii to ten mag nie poczaruje bo chyba każdy zdispeluje 2 magów.
A właśnie myśle żeby tak na 2k+ grać:
BO Warboss z battleaxe
BO bsb z spirit totemem
Mag ng z 2xds
I zostaje jeszcze jeden slot hero.. więc myślałem żeby takiego samopaśnego niedrogiego bohatera wrzucić :D
giant spider najlepszy do samopasu.
O nim nawet nie myślałem ;)
A grasz na nim? Sprawdza się w walce? Też mu dajesz one hit wounda?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

daje mu martoga, kickin bootsy i colara
alternatywnie martog i itty ring jak potrzebuje gdzies bounda wsadzic
mozna dac enchanted shielda albo amulet of protection (chociaz to srednio - bo strzelanie boli go bardziej niz CC)

gram na nim; ale tylko na ponizej 2k. Jako general uzywany jest jak wyverna - np stoje 2,5 cala od krawedzi lasu. i znienacka krzycze waagh i wypadam i szarza i wszystkich zniszczyl, elo

no chlopak ogolnie rzecz biorac daje rade. na maszyny dobry, na skirmishe tez (z kickin bootsami ma 4 ataki z ws5 z s5 i 3 atai z ws4; s4 poison - dobrze pamietam?), na kawalerie niektore. joł

Piotr3K
Kretozord

Pająk duży ma ws3 :P poza tym wszystko tak jak mówisz.
Szkoda tylko że go ciężko kupić gdześ.. w sklepach nie ma, na allegro też nie, w mail order około 60zł w przeliczeniu na polskie (nie licząc wysyłki) :/

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

zawsze mozna kupic sobie pajaczka z innego systemu (np. z LotR sa calkiem calkiem te pajaczki :P )

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

jak szukasz, to 5edycyjnego metalowego pajaka z jezdzcem moge tanio puscic :P
jak wyglada to i ja i kolata prezentowalismy na forum kiedys taki oldschoolowiec

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Reaper pisze:wiesz na wyvernie to musi byc lordzik :P a nie bog boss :D
to niech w temacie bedzie nie warbossowie a big bossowie
a spajdera mozna zrobic z szeloby, tej z lotra. tylko nie wiem jakie to duze

ODPOWIEDZ