Lizaki na1500

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Lizaki na1500

Post autor: Sebollus »

1 * Saurus Scar-Veteran
General; Great Weapon; Light Armour; Shield; Sotek; Quetzl
Charm of the Jaguar Warrior
Aura of Quetzl

1 Skink Chief
Shield ,Light Armour
Sword of Might
Cloak of Feathers

12 Saurus Warriors
Spear; Shield; Musician

10 Skink Skirmishers
Blowpipe

10 Skink Skirmishers
Blowpipe

10 Skink Skirmishers
Blowpipe

10 Skink Skirmishers
Blowpipe

4 Kroxigors
Great Weapon

4 Kroxigors
Great Weapon

4 Terradons
Javelin

3 Salamander Hunting Packs

Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 78
Total Army Cost: 1500

Rozpiska na turniej w Katowicach. W zasadzie nie przetestowana jeszcze przeze mnie , jak myślicie sprawdzi się??

pozdrawiam,Seba.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Nie jestem specjalistą, dopiero zaczynam przygodę z Lizakami, ale bardzo podoba mi się to, że nie jesteś nudziarzem i wystawiłeś Saurusów. Prawie nikt nimi nie gra, a szkoda. Ale jeśli już ich wystawiasz to proponuję większy oddział, co najmniej 15, rozważ wyrzucenie włóczni, za to mógłbyś dać Quetzla.
No i brakuje choćby 1 dispel scrolla.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Wilczek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek »

ja osobiście nie uzywam ani chief'a ani saurusów i wolałbym zamiast tego wystwawić priesta (lub dwóch) z dwoma scrollami i wtedy jakby starczyło pkt to jeszcze jeden regiment skinków.

pozdro:)

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Wilczek pisze:ja osobiście nie uzywam ani chief'a ani saurusów i wolałbym zamiast tego wystwawić priesta (lub dwóch) z dwoma scrollami i wtedy jakby starczyło pkt to jeszcze jeden regiment skinków.

pozdro:)
Ale wtedy robi się z dość oryginalnej rozpy nudny standard. Co do uwag to:
-wywal chiefa, i tak marny jest,
-jeśli chcesz chiefa wywal terki i wrzuć za nie priesta z scrollami,
-za resztę pkt. dodaj saurich albo daj im quetzla.

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

Hehe nie ma tak prosto ;) Caddy sie za chiefa zwyczajnie nie mieści punktowo , chief to 109 a priest to 115 pktów, a nie ma z czego specjalnie przyciąć już. Wywalenie Terradonów , pozostawienie chiefa i dodanie caddyego , nie pozwala na dodanie saurusom Quetzla ani Tepoka (IMO jedyne sensowne marki dla tej jednostki), jedynie mogę dopakować oddział 2 dodatkowymi saurusami ;) Wiem ze zawsze mogę caddyego wystawić z 1 scrollem ale to IMo zbyt słabe by zatrzymać magię. Juz wolę w 2 turze wbić si ę w maga/oddział z magiem terradonami albo chiefem. :wink: Rozpiskę chyba jednak pozostawię nie zmienioną chyba że ktoś jeszcze cos wymyśli co ś co się mieści w kosztach punktowych.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Ściągnij speary... i dorzuć sarusów... quetzla nie możesz im dać, bo wtedy będą czwartym specialem...

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Jak wywali terki to już może dać im quetzla. Poza tym to speary za bardzo niepotrzebne. No i na caddyego znajdzie się miejsce. Nie licz na to, że terki załatwią wszystko, bo się przeliczysz :wink: .

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

heh wiem ze moze patrze przez pryzmat przyzwyczajenia do standardowej rozpy, ale ja bym wywalil chiefa na pewno. i wcisnal priesta z 2 scrollami. bez tego (z tylko 2 dispel dice'ami) jestes do rozjechania. w corach bym wyrzucil saurusow, bo sa malo grywalni, a 12 jest w sumie do zjedzenia od zaraz, bo sauri sa podatni na ostrzal i w 12 nic nie zrobia. zamiast nich dalbym przynajmniej jeden jeszcze wiecej oddzial skinkow i to na scoucie. a z tych skinkow co sa to dalbym przynajmniej 20 z javelinami, sa moim zdaniem bardziej przydatni. specjale sam uzywam idento, moim zdaniem sie sprawdzaja. no i salki wiadomo nieodzowny element rozpy :)
pzdr

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Jasif pisze:heh wiem ze moze patrze przez pryzmat przyzwyczajenia do standardowej rozpy, ale ja bym wywalil chiefa na pewno. i wcisnal priesta z 2 scrollami. bez tego (z tylko 2 dispel dice'ami) jestes do rozjechania. w corach bym wyrzucil saurusow, bo sa malo grywalni, a 12 jest w sumie do zjedzenia od zaraz, bo sauri sa podatni na ostrzal i w 12 nic nie zrobia. zamiast nich dalbym przynajmniej jeden jeszcze wiecej oddzial skinkow i to na scoucie. a z tych skinkow co sa to dalbym przynajmniej 20 z javelinami, sa moim zdaniem bardziej przydatni. specjale sam uzywam idento, moim zdaniem sie sprawdzaja. no i salki wiadomo nieodzowny element rozpy :)
pzdr
I tak oto dochodzimy do nudnego standardu :roll: Ja jak ktoś chce grać Saurusami to mu tego nie odradzam, wręcz bardzo mi się to podoba, że chce wrzucić choć trochę klimatu.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

Popieram Temple Guarda. Fajnie czasem sobie pograć dla odmiany saurusami ze względu na klimat i ładne figurki. A co do chiefa to sam ostatnio się nad podobnym zastanawiałem :wink:

Awatar użytkownika
Wilczek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek »

Jeśli chodzi o chiefa to bym go wywalił i wystawił priesta o wiele bardziej lubie grać na magii a chief to taki zwykły saurus tylko że ma magiczne przedmioty

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Temple Guard pisze:I tak oto dochodzimy do nudnego standardu :roll: Ja jak ktoś chce grać Saurusami to mu tego nie odradzam, wręcz bardzo mi się to podoba, że chce wrzucić choć trochę klimatu.
heh zaznaczylem ze mam spaczony umysl xD poza tym ja nie mowie zeby nie uzywac saurusow, tylko pisze, ze na turniej bym ich nie bral.

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

A mnie tam się podoba. Nawet niezła, ale poza tym KLIMATYCZNA. :D
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Cresus
Mudżahedin

Post autor: Cresus »

Qbas pisze:A mnie tam się podoba. Nawet niezła, ale poza tym KLIMATYCZNA. :D
jeśli ta rozpa jest klimatyczna to co byście ludzie o moich powiedzieli :wink:
nie ma co musisz dorobić cadiego albo zrobić tepoka z veterana, bo nawet mało magiczne rasy będą cię mogły załątwić i NIE mócie mi tu że biegacz i terki załatwią magów przeciwnika.
nie raz się na tym przejechałęm
tak żadnych zastrzeżeń nie mam
Obrazek
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Gdzie tu masz klimat?
To jest standard!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

12 saurusow ( nie wiem co to ma byc btw) i latajacy skink chief to za cholere nie jest standard , reszta jak najbardziej...

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Małe odstępstwo, jakby był stedzio, skinki kameleony, brak skinków - to nie byłby standard ;)

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Brak skinków... nie wiem czy którakolwiek armia ma jednostkę bardziej dla niej potrzebną niż skinki lizakom. Na samych corach można bez skinków zbankrutować.

Kameleony i stegadon nie są takie złe.

Co do rozpiski to po pierwsze jakiś caddy być musi. Bez ochrony magicznej takie HE na magii rozkręcają Cię zanim zdażysz zaczać cokolwiek robić. Co do saurusów. W tej armii 12 jest taka nijaka. Sauruski niestety najlepiej działają jeśli są solidnym klockiem z quetzlem i najlepiej tlazcotlem i muszą mieć BSB w pobliżu a na duże pkt najlepiej jeszcze Slanna.

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Karol J pisze:Kameleony i stegadon nie są takie złe.
Złe nie są, tylko ciutek przydrogie i (podobno) nieopłacalne.
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Mi się Stedzio na Masterze w Kraku spłacił w prawie każdej bitwie... na IMP również, więc warto przemyśleć używanie go;-)

ODPOWIEDZ