Popatrzcie i oceńcie i podsuńcie pomysły
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Popatrzcie i oceńcie i podsuńcie pomysły
Witam,
To jest moja pierwsza figurka od czasu figurek systemu Warzone. Nie malowałem od 1999 roku. Mam problem z malowaniem czaszek i wstążek. Proszę spójrzcie i jak macie jakiś patent jak powinno się te elementy malować to chętnie w niej je poprawię.
Druga sprawa to, taka iż nie jestem jeszcze dobry w robieniu podstawek, jaką byście zaproponowali podstawkę pod tą figurkę wraz z instrukcją wykonania, tak mniej więcej z jakich materiałów itd. Ja do tej pory jedynie robiłem podstawki: kamyki, wikol, piasek, i drybrush.
P.S. Dzięki Tomash`owi trafiłem na to forum. Dzięki za cynk
To jest moja pierwsza figurka od czasu figurek systemu Warzone. Nie malowałem od 1999 roku. Mam problem z malowaniem czaszek i wstążek. Proszę spójrzcie i jak macie jakiś patent jak powinno się te elementy malować to chętnie w niej je poprawię.
Druga sprawa to, taka iż nie jestem jeszcze dobry w robieniu podstawek, jaką byście zaproponowali podstawkę pod tą figurkę wraz z instrukcją wykonania, tak mniej więcej z jakich materiałów itd. Ja do tej pory jedynie robiłem podstawki: kamyki, wikol, piasek, i drybrush.
P.S. Dzięki Tomash`owi trafiłem na to forum. Dzięki za cynk
Czaszki fajnie wychodzą w ten sposób: Bestial, Tanned Flesh, Dwarf Flesh, Elf Flesh, Bleached Bone i Skull White. Może się wydawać, że będzie wyglądać podobnie jak skóra, ale bynajmniej tak nie jest.
Twoje pergaminy są niezłe, możesz spróbować np Dheneb Stone z foundation, a potem pocieniować jakimś brązem. Ja właśnie rozpracowuję taki sposób
Twoje pergaminy są niezłe, możesz spróbować np Dheneb Stone z foundation, a potem pocieniować jakimś brązem. Ja właśnie rozpracowuję taki sposób
Figurka super - ale jako prawie-nie-malujący powiem tylko o swoich wrażeniach estetycznych
troche mi nie pasuje bolter i broń - troche za różowo... IMO chyba lepiej by wyglądało w intensywniejszych, ciemniejszych barwach...
troche mi nie pasuje bolter i broń - troche za różowo... IMO chyba lepiej by wyglądało w intensywniejszych, ciemniejszych barwach...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
taki troche hmm... no ze kaczynscy go nie polubią ale co kto lubi.
technicznie nawet ok.
technicznie nawet ok.
Kolorystyka git , tak jak juz to ktos powiedzial bolter za rozowy . Lepiej by wygladaly jeszcze troszke jasniejsze highlighty na zbroji , chociaz i tak jest ładna . Do tego podcieniowalbym jeszcze troche zloty kolor , washami albo czyms takim . Ogolnie to bardzo fajna praca jak na taka przerwe . A i jeszcze te purity seale na storm bolterze takie troche nie teges .
Starałem się wypróbować nowy kolor o nazwie Tan z Vallejo - to ten na bolterze, we flaszeczce nie wydawał się taki różowy. Zastanawiałem się jeszcze nad krawędziowaniem, bo Tomash podsunął mi taki pomysł, ale nie chcę z tym przesadzić. Co do podstawki, to jak byście się wzięli za zrobienie kawałka skałki, na której stoi figurka? - z jakiego materiału byście to robili. A jeżeli nie skałka a drut kolczasty ale połączyć go z jaką koncepcją?
No właśnie nie pomyślałem o tym i masz rację mocno je spitoliłem, poleciało aż miło Mam pytanie, a jak malujecie wieczorami, to przy jakim oświetleniu? Teraz już szarówa szybko się robi, więc nie da rady malować przy dziennym świetle, a te dziurki też robiłem wieczorem, oczy były zmęczone i nie udało mi się zrobić ich jednakowych niestety
musisz mieć świetlówkę energooszczędna , ja taką mam. ale dobrej firmy musisz kupić(np. philips osram). I aby strumień świetlny był w miarę o wysokiej temperaturze barwnej w kelwinach. Im wyższa temperatura tym lepiej. Nie polecam światła z żarówki halogenowej i z zwykłej. mają znacznie gorsze odwzorowanie barw. I stąd wynika ten problem z innym odcieniem , "złe" światło.
I Ci sie wydaje , że farba ma inny odcień. Też kiedyś maiłem ten problem jak malowałem skórę wieczorem a rano wszyła zupełnie żółta (miałem lampę z 35W żarówką halogenową )
I Ci sie wydaje , że farba ma inny odcień. Też kiedyś maiłem ten problem jak malowałem skórę wieczorem a rano wszyła zupełnie żółta (miałem lampę z 35W żarówką halogenową )
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
http://www.energooszczedne.pl/index.php ... oddet.html Czy coś takiego było by w sam raz ?
Dokładnie jakiego rzędu ma być taka temperatura? I ilu watowa powinna być taka lampa? Powiem szczerze, że jest to jeden z największych moich problemów jeżeli chodzi o malowanie figurek - w oczkach mi się rąbie, w czasie wieczornego malowania i jak rano patrze na figurkę to często dostaje mocnego zdenerwowania, że nie tak to powinno być.
- True Legionista
- "Nie jestem powergamerem"
Dobra praca, odrazu widac ze wiesz o co chodzi .
Co do podstawki to ja bym dał go na połamana podstawke od herbaty(korek wiadomo o co chodzi). A i zamiast piasku daj zwykłą sól kuchenną(drobniejsze ziarenka, fajniejszy efekt) .
Pozdrawiam RR .
Co do podstawki to ja bym dał go na połamana podstawke od herbaty(korek wiadomo o co chodzi). A i zamiast piasku daj zwykłą sól kuchenną(drobniejsze ziarenka, fajniejszy efekt) .
Pozdrawiam RR .