Podład w sprayu GW
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Podład w sprayu GW
Kupiłem podkład w sprayu gw (skull white), i mam zamiar nim zpodkładować klocek night goblinów.
Tylko teraz pytanie:
1.Ustawić ich jak w klocku, tzn obok siebie dokładnie, czy jakoś rozsypać ich (tzn żeby nie stali tak blisko siebie)?
2.Z jakiej odległości sprayować?
3.Z jakiego kąta sprayować? (od boku, od góry, czy 45*?)
4.Trzeba ze wszystkich stron ich prysknąć nie? Tzn nie zaleje ich jak będe z każdej strony po kolei lał na nich sprayem?
Tylko teraz pytanie:
1.Ustawić ich jak w klocku, tzn obok siebie dokładnie, czy jakoś rozsypać ich (tzn żeby nie stali tak blisko siebie)?
2.Z jakiej odległości sprayować?
3.Z jakiego kąta sprayować? (od boku, od góry, czy 45*?)
4.Trzeba ze wszystkich stron ich prysknąć nie? Tzn nie zaleje ich jak będe z każdej strony po kolei lał na nich sprayem?
1. Rozsypać i położyć.
2. 30 - 40 cm
3. Różnych. Najpierw z przodu, potem, jak podeschną, odwróc i psiknij z tyłu
4. Zaleje. Jak po sprejowaniu i przodu i z tyły ciągle masz szare miejsca, poprawiasz rozwodnionym chaos blackiem. Był gdzieś tutorial youtubowy na forum, poszukaj.
I przede nie wciskaj "spustu" za mocno i nie staraj się za pierwszym podejściem pokryć figurki w 100 %. jedno, dwa króciutkie psiknięcia wystarczą.
2. 30 - 40 cm
3. Różnych. Najpierw z przodu, potem, jak podeschną, odwróc i psiknij z tyłu
4. Zaleje. Jak po sprejowaniu i przodu i z tyły ciągle masz szare miejsca, poprawiasz rozwodnionym chaos blackiem. Był gdzieś tutorial youtubowy na forum, poszukaj.
I przede nie wciskaj "spustu" za mocno i nie staraj się za pierwszym podejściem pokryć figurki w 100 %. jedno, dwa króciutkie psiknięcia wystarczą.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Coś jest chyba nie tak z moim sprayem
Nagle przestał działać :/ a spodkładowałem tylko klocek nocników, pół klocka boyzów i wolf ridersów jednych (5)..
Więc chyba nie mógł się wyczerpać.. może się zalało coś, np ta dziura przez którą leje się spray?
Co zrobić żeby znów działało?
Nagle przestał działać :/ a spodkładowałem tylko klocek nocników, pół klocka boyzów i wolf ridersów jednych (5)..
Więc chyba nie mógł się wyczerpać.. może się zalało coś, np ta dziura przez którą leje się spray?
Co zrobić żeby znów działało?
- inquisitor
- Pseudoklimaciarz
owszem mógł się zatkać
na stronie GW jest instrukcja odnosie używania spraya
http://us.games-workshop.com/games/40k/ ... primer.htm
i w punkcie 10 jest napisana ważna sprawa że na koniec pracy
trzeba przechylić puszkę do góry nogami i psiknąć aż będzie
leciało tylko powietrze, zapobiegnie to zapychaniu sie sprayu
gdy ten jest nie używany
spróbuj zdjąć koncówkę i potrzymaj ja kilka godzin w ciepłej
wodzie, farba powinna się rozpuścić
to samo jest w aerografie, trzeba go przeczyścic na koniec pracy
bo dysza jest tak mała że zapycha sie bardzo szybko
na stronie GW jest instrukcja odnosie używania spraya
http://us.games-workshop.com/games/40k/ ... primer.htm
i w punkcie 10 jest napisana ważna sprawa że na koniec pracy
trzeba przechylić puszkę do góry nogami i psiknąć aż będzie
leciało tylko powietrze, zapobiegnie to zapychaniu sie sprayu
gdy ten jest nie używany
spróbuj zdjąć koncówkę i potrzymaj ja kilka godzin w ciepłej
wodzie, farba powinna się rozpuścić
to samo jest w aerografie, trzeba go przeczyścic na koniec pracy
bo dysza jest tak mała że zapycha sie bardzo szybko
Chciałem sobie położyć podkład, ale się zastanawiam czy nie jest za zimno. W jakich granicach temperatur działa dobrze ten podkład?
Ja odwołując się do spray zwykłych (takich do graffiti) to w zimie (wiem z doświadczenia ) maluje się nimi normalnie tylko ręce marzną za to spray GW myślę ze da rady byle fixy nie były mokre.kubik290 pisze:Gutek pisze:Chciałem sobie położyć podkład, ale się zastanawiam czy nie jest za zimno. W jakich granicach temperatur działa dobrze ten podkład?
hmmm zeby tak z minus 10 nie bylo, ale sadze ze raczej ten spray jest nie do zdarcia
Mam problem z bialym sprayem. Trzącham i trzącham, potem sprejuje modele z odległości około 30 cm, a zamiast gładkiej powierzchni uzyskuje chropowatą jakby pokrytą grubo proszkiem... Wiecie może co jest nie tak?
-
- Kretozord
Ogólnie biały spray jest mniej gładki od czarnego, ale jeśli jest tyle grudek, że uniemożliwiają malowanie to złóż reklamacje u sprzedawcy.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
No właśnie dzisiaj było raczej chłodno... Wiele razy używałem już sprayu i pierwszy raz się z tym spotkałem.
-
- Kretozord
Zależy od koloru w jakich chcesz je malować. Pod jasne kolory lepszy będzie biały.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
A jest jakaś różnica między sprayem GW black chaos tym w niebieskiej puszcze a tym w żółtej?(takie widziałem na allegro) Ja mam ten w niebieskiej i po sprayowaniu figórka jest taka matowa a jak oprawoam ja farbką black chaos, to farbka mam bardziej świecący kolor. Czy spray taki matowy mam być???
A żeby spray dłużej działał, żeby gas się szybko nie skączył - kolega poradził mi żeby przed sprayowaniem włozyć go do pojemnika z ciepłą wodą około 40 stopni - ma większą siłę i promień rażenia
A żeby spray dłużej działał, żeby gas się szybko nie skączył - kolega poradził mi żeby przed sprayowaniem włozyć go do pojemnika z ciepłą wodą około 40 stopni - ma większą siłę i promień rażenia
No chyba lepiej że jest matowa.