Od razu mówię, że nie chcę porównywac tych 2 rozpisek, która lepsza. Chciałbym przeczytać wasze opinie na temat obu z nich:
1.
Oldblood (Sotek, Quetl, Old Ones, LA,GW, CotJW, AoQ)
2x1lvl caddy
10x10 skinks
10 skinks (scout,champion)
4x4 kroxy
2x3 salki
2.
Slann (2 gen,PoP,PoT,DoP,ToP)
2lvl Caddy
Scar-Veteran (Quetzl,Itzl,LA,Enchanted Shield,AoQ,Bitting Blade)
20 Temple Guards (FCG,HBT,shields)
5x10 skinks
3x4 Terki
3 Terki
Stegadon
W tej 2 zostaje mi jeszcze 15 punktów
Ogólnie pierwsza rozpiska wydaje mi się zajebiście mocna. Full skinków, mocny biegacz, 6 salek i kozackie uderzenie w postaci 16 kroxów.
Nareszcie mogę wystawić 16 kroxów bo dziś doszła do mnie przesyłka i mam już ich 17
Problem, że w tej pierwszej rozpisce nie ma Slanna z TG czyli czegoś bez czego nie ruszam się z domu, bo poprostu uwielbiam klimat całego tego klocuszka - i Slanna i TG Ogólnie w tej drugiej rozpisce wszystko polega na tym, że terki mają w 1 kolejności pozbyć się magów przeciwnika (szczególnie tych z DSami), żeby Slann mógł naprawdę rzucać co chce w turze magii (np jak gram z imperium, żebym mógł kosić czołgi z dużej kuźni a nie czekać aż przeciwnik powie "dispel scroll". Oczywiście jeśli wylosuję ten czar). Dlatego aż 4 regimenty. Oczywiście przy defensach też taka ilość terków powinna się bardzo dobrze sprawdzać. 20 TG z herosem puszką weźmie na klatę każdego smoka i wogóle praktycznie wszystko. Stegadon na flanke + terrorek. Poza tym zawsze jak gram z WE to mam problem z tymi cholernymi dryadami i zawsze najlepiej w walce z nimi sprawdzał mi się właśnie stedzik.
A tak ogólnie to wogóle ostatnio doszedłem do wniosku, że jeśli skupić się na 1 rodzaju speciali (czyli 4x4 czy 4x4+3 kroxy lub taka sama ilość terków) to armia staje się naprawdę bardzo mocna. Niestety armia z 4x4 kroxy + Slann mieści się praktycznie tylko na 2500 pkt i wygląda bardzo prosto: Slann standardowy, szaman standardowy, biegacz z sotekiem i quetzlem bez warda a z ES, 16 TG z FCG i Huanchim i tarczami, 40 skinków i 4x4 kroxy.
2x2500 lizaki
Moderator: Ziemko
Szczena mi spadla jak zobaczylem co zmiesciles... 110 skinow 16 kroxow i 6 salek.... Brak mi slow Rozpa pocisnieta po calosci
Jesli chodzi o druga to taki Twoj standard tyle , ze oparty na terkach - co imho jest gorsza opcja - jakas kontra z flanki w postaci jednych koksow powinna imho byc.
Jesli chodzi o druga to taki Twoj standard tyle , ze oparty na terkach - co imho jest gorsza opcja - jakas kontra z flanki w postaci jednych koksow powinna imho byc.