DE 2350
DE 2350
2350 Pts - Dark Elves Army
1 * Highborn @ 428 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Draich of Dark Power [50]
Heart-stone of Darkness [45]
1 Manticore @ [190] Pts
1 * Noble @ 199 Pts
Lance; Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Web of Shadows [25]
Enchanted Shield [10]
Talisman of Protection [15]
1 Dark Pegasus @ [55] Pts
1 Noble @ 176 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard
Sword of Might [20]
Seal of Ghrond [25]
1 Cold One @ [0] Pts
1 Sorceress @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Dark Riders @ 120 Pts
Spear; Repeating Crossbow; Light Armour
5 Dark Riders @ 120 Pts
10 Warriors @ 120 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield
1 Cold One Chariot @ 97 Pts
Spear
2 Cold One Chariot @ 194 Pts
Spear
5 Cold One Knights @ 264 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Murder [45]
1 Dread Knight @ [18] Pts
7 Harpies @ 91 Pts
2ndWeapon
2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 4
Models in Army: 54
Total Army Cost: 2349
Co o tym sądzicie?
1 * Highborn @ 428 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Draich of Dark Power [50]
Heart-stone of Darkness [45]
1 Manticore @ [190] Pts
1 * Noble @ 199 Pts
Lance; Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Web of Shadows [25]
Enchanted Shield [10]
Talisman of Protection [15]
1 Dark Pegasus @ [55] Pts
1 Noble @ 176 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard
Sword of Might [20]
Seal of Ghrond [25]
1 Cold One @ [0] Pts
1 Sorceress @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Dark Riders @ 120 Pts
5 Dark Riders @ 120 Pts
10 Warriors @ 120 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield
1 Cold One Chariot @ 97 Pts
Spear
2 Cold One Chariot @ 194 Pts
Spear
5 Cold One Knights @ 264 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Murder [45]
1 Dread Knight @ [18] Pts
7 Harpies @ 91 Pts
2ndWeapon
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 4
Models in Army: 54
Total Army Cost: 2349
Co o tym sądzicie?
wlasnie to jest combatowy hero- wleciec, rzucic web na maga, reszte po oddziale lub drugim magu, a jak bedzie challenge to nabijam overkilla, tak, ze slaby klocek sie breakuje przy farcie ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
lifetaker dla mnie jest za cienki, przy 6 bs i tak trafiam wiekszosc rzeczy na 2+ ze zwyklej kuszy;, ratlingi dla przykladu schodza bardzo ladnie ze zwyklej repetki, a przerzuty na woundowanie? przy 2 hitach z S3? proooosze Cie...![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
jezeli chodzi o ewentualne zmiany to moze najwyzej soul sztandar na CoKach zamiast murdera, ale tez jestem ciekaw Waszych propozycji
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
lifetaker dla mnie jest za cienki, przy 6 bs i tak trafiam wiekszosc rzeczy na 2+ ze zwyklej kuszy;, ratlingi dla przykladu schodza bardzo ladnie ze zwyklej repetki, a przerzuty na woundowanie? przy 2 hitach z S3? proooosze Cie...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
jezeli chodzi o ewentualne zmiany to moze najwyzej soul sztandar na CoKach zamiast murdera, ale tez jestem ciekaw Waszych propozycji
generalnie rzecz polega na tym, zeby chwile sie pokampic gdy jest jakis mocny ostrzal jak nie zaczynam, oslabic troche bolcami i potem wyleciec wszystkim. Jezeli zaczynam to do przodu- chlopek na pegazie wylapuje magow/ jezzaile/ ratlingi czy inne male scierwa, manticora z reszta (knightami, chariotami) dopieprzyc w mocne rzeczy. Generalnie jedna ture magii przeciwnika przetrzymam, najwyzej dwie, potem zaczynaja sie schody jak nic nie wytluke ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
P.S- fakt, jedna z niewielu rzeczy ktora tu boli to glupota...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
P.S- fakt, jedna z niewielu rzeczy ktora tu boli to glupota...
U elfów tak zawsze, chociaż moje może wychodzą niedługo to nie ma zamiaru robić i grać na rozpiskach w stylu 4x5 dragonów i wiadomo co jeszcze b ot nudne i taka zabawa mnie nie bawi. Sztuką jest przecie wygrać właśnie taka armia, i mieć z tego satysfakcje. A twoja rozpiska mi sie naprawdę podoba i chciałbym więcej grać z takimi ludzimi jak Ty.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
Osobiście bez dwóch oddziałów kuszników nie ruszam się z domu, ale jeden lepszy niż żaden.
3 charioty to imo za dużo. Trafisz na krasnoludy, wtopa. Trafisz na imperium, wtopa choć trochę mniejsza. Trafisz na lizardów - z lewej kroksy, z prawej kroksy, w środku biegacz na piechotę z movem 8 i siłą 7 - wtopa. Rydwany są dobre, ale 2 maks. . . zwłaszcza, że gdy smok wyforsuje do przodu potrafią nie zdać głupoty. Zamiast jednego brałbym kuszników.
5 coków bez szefa jest ok, ale nie jestem przekonany do takich drogich sztandarów na tak niewielkim oddziale.
Kusze na obu DRach to luksus na który pozwalam sobie rzadko.
Ogólnie imo przez małą liczebność jesteś bardzo podatny na ostrzał, a przez fakt posiadania tylko jednej caddy - na magię.
3 charioty to imo za dużo. Trafisz na krasnoludy, wtopa. Trafisz na imperium, wtopa choć trochę mniejsza. Trafisz na lizardów - z lewej kroksy, z prawej kroksy, w środku biegacz na piechotę z movem 8 i siłą 7 - wtopa. Rydwany są dobre, ale 2 maks. . . zwłaszcza, że gdy smok wyforsuje do przodu potrafią nie zdać głupoty. Zamiast jednego brałbym kuszników.
5 coków bez szefa jest ok, ale nie jestem przekonany do takich drogich sztandarów na tak niewielkim oddziale.
Kusze na obu DRach to luksus na który pozwalam sobie rzadko.
Ogólnie imo przez małą liczebność jesteś bardzo podatny na ostrzał, a przez fakt posiadania tylko jednej caddy - na magię.