Od dłuższego czasu zastanawiam się czym by tu skutecznie wyciągac fanatyków. Głównie staram się robić to skinkami, tyle, ze mój kumpel ustawia się zwykle przy swojej krawędzi i dopiero w 3 turze udaje mi się dobiec do goblinów. Niestety 2 fanoli rozwala bez problemu 10 skinków. Raz też podbiegłem biegaczem. 1 fanatyk doszedł, na szczęscie wypadły 2 hity, wbiala się jedna rana 3+ i uratował mnie save na 5+ ufff Nie byl to najlepszy pomysł, ale poszczęściło się. Ostatnio nabyłem terrki i myślę czy opłaca się nimi wyciągać fanatyków, zalatując do takiego oddziału od tyłu.
Wiem, że w armiach O&G zwykle mało jest fanatyków, ale mój kumpel narazie zbiera armie i ma praktycznie same gobliny. Wystawia 3 oddziały Gobosów z 7 fanolami i mam zwykle problem z dojściem do walki kroxami i kawalerią
Pytanie: Jak Wy sobei radzicie z fanatykami?
Czym by tu wyciągnąć fanoli.
Moderator: Ziemko
Stary , prosze Cie co jak co , ale lizaki to smieja sie z fanatykow - majac 6 oddzialow skinkow to nawet 2 moge poswiecic na wyciaganie fanatykow , 2 pelnych oddzialow raczej nie zabije , a duzo punktow nie zyska. Terki sa za wazne strategicznie i za duzo punktow kosztuja , zeby byly uzywane do wyciagania fanzoli tymbardziej biegacz...
Narazie jestem początkującym graczem i nie gram na morzu skinków, dlatego mam problem, bo po poświęceniu skinków, fanole nadal biegają po polu i nie mam czym ich zastrzelić Wprawdze udawało mi się je jakoś omijać i nie wyrządzały mi az takich szkód, ale jednak obawa przed nimi ciągle zostaje
Chyba jednak zaczne grać na minimum 50 skinkach, to problem zniknie.
Chyba jednak zaczne grać na minimum 50 skinkach, to problem zniknie.
-
- Plewa
A tam będziesz fanatyków wyciągał:) Skink priest, lore of heavens i rzucasz kometę Kasadory, dziękuję dobranoc xD A tak na poważnie, to podobnie jak kolega radził. Skinki i do przodu:)
5letni temat - no ja