2250 na Falkon [DE] Moja próba.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

2250 na Falkon [DE] Moja próba.

Post autor: Murmandamus »

2250 elfów na falkon wymyśliłem tak.

Generał na rydwanie z seal of ghrond, lanca,sdc,ha,shield
Noble na pegazie Deathmask , kusza,ha,sdc,lanca
Mage Lord na Pegazie 2xdispell scroll,lifetaker,darkstar cloack

2x5 Dark Riders kusze muzycy
20 Warriors ,tarcze pełny command
10 Warriors , kusze tarcze

18 Executoniers Soul Shadow Standart full command
7 Harpies
Rydwan zwykły(drugi jest generalski)

2 Bolt Throwery
War Hydra.

Modeli:80
PD:7
DD:5

Powalcze tym klimatycznie jak na każdym falkonie chyba nie trafie na jakiś przegiętasów.ta śnij dalej. Czyli znów prawie równowaga we wszystkim. Polubiłem 18 executorów jakoś chociarz gdybym mógł to bym zmieścił jeszcze wiedzmy. Początkowo miałem też mantykorowego lorda mieć ale magiczka bardziej będzie tu przydatna w wersji lorda niż 2 małe ze względu na mobilność. Obronę magiczną mam nawet dobrą w końcu to 5 kości i 2 scrolle. A prócz tego myśliwego na pegazie i harpie. Powinno starczyć. Wsparcie ogniowe też jest.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

po co ci klocek warriorów skoro wszystko inne lata? :) Jak hardkor to hardkor! Daj wiecej DR, CoK, zamiast hydry dałbys wreszcie gigusia ktory ci sie kurzy na półce a ktory jako niewolnik DE jest baardzo klimatyczny ;)

ja ci tylko powiem tak ze na Falkonie bedzie bardzo duzo defensow ;) takich z full strzelaniem, nastaw sie na to :) (tak tak ja zaczynam grac empire i zgadnij co tam bede mial ;) )

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

2 czołgi i altar? :)

klotz wojowników jest bo to trzon armii mrocznych elfów, wziąłbym dwa ale nie starczyło punktów. Równowaga we wszystkim. Wiesz Dudi ja się niepewnie czuje przy małych armiach a wzięcie dodatkowo CoKów i więcej DR by to wymuszało. Cała armia musiałaby by przebudowana na podobieństwo falkonowej armii sprzed roku. Ale tam byłem liczny nawet i mimo sporej ilości kawalerii tyle że miałem tylko bohaterkę lordówę maginię jako generała. I tylko ona stanowiła kadrę. Skończyłem jako przedostatni albo ostatni ale nieważne to. Może faktycznie hydrę zamieni na giganta mimo wszystko jednak hydra jest smakowitym modelem i bardziej mi się podoba na stole. Tym bardziej że nie potrafie porządnie pomalować mojego Albiońskiego Gigusia. Z tym modelem zawsze miałem problem.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Trochę zmodyfikowałem ale pierwotny zamysł pozostaje taki sam.

Generał na Rdywanie z sealem
Lord mag na pegazie z lifetakerem,2 scrolle i darstar cloack

2x5 DR z kuszami
2x20 Warriorów z fcg

rydwan(drugi generalski)
12 wiedzm z witchbrew
12 executorów z bann of murder
5 Harpii

Veteran Hydra
2 Bolty

Jak widac pozbyłem się pegazowego terrorysty na rzecz odziału wiedzm. I zmniejszyłem Executorów zmieniając im banner a kusznicy stali się drugim odziałem włóczników z zwiększonym stanem do 20. Hydra ulepszona do Veteranki.

moideli 93 a kosci magii takie same.
I Jak teray?

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

hmm

Rozpiska fajna, słaba sama w sobie, ale przemyślana i to się liczy. Zresztą w Twoim przypadku rozpiska nie ma znaczenia :)

Zmniejszyłbym egzeków i zabrał kosztowne sztandary, pozostawiając jedynie muzyka, a zamiast tego i może hydry dałbym kuszników (przydają się bardzo) i może BG? :)

właściwie nie trzeba nic poprawiać...bo nie ma tu żadnych absurdalnych zestawień...

Niech Khain Ci sprzyja!

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

kolejna modyfikacja tym razem powrót do kombinacji corów z pierwotnej wersji ale za to jest obecnośc wiedźm.
Bg nie wystawię z powodu modeli. Stare BG teraz będą spełniac rolę executorów bo ułamałem im końcówki halabard i teraz wyglądają jak dwuręczne topory czyli moja wizja executorów w końcu jest spełniona a nowych BG mam tylko 9. nah.

Generał na Rdywanie z sealem
Lord mag na pegazie z lifetakerem,2 scrolle i darstar cloack

2x5 DR z kuszami
20 Warriorów z fcg
10 kuszoli

rydwan(drugi generalski)
12 wiedzm z witchbrew
18 executorów z bann of murder
5 Harpii

Veteran Hydra
2 Bolty

Siła rozpiski mi wisi. Zresztą ci co mnie znają chyba się nie dziwią. Powalczyc pójdę ale o tytuł klimaciarza , tytuł który na którym tak naprawdę mi zależy nawet jak będęostatni w generalce.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

tarcze na kuszolach + muzyk, muzycy na DR, speary na rydwanach, 6-ta harpia.

to moja lista życzeń ;) moze kosztem 2-3 execów?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

tarcze na kuszolach są, niestety DR musieli porzucic muzyków ale zastanawiam się jednak nad zwyczajną hydrą a nie veteranką jednak bo swoiście wolę zwyczajną ale pokusa veteranki jest silna bo klimacik trzyma . Speary na rydwanach też są tylko nie zapisałem ot. ^ harpia będzie jak zmienie na zwyczajną hydrę. Wciąż si8ę wacham jeszcze co do giganta ale breath mimo że z siłą 3 przydatny jest.

ODPOWIEDZ