podstawka pod smoka

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

podstawka pod smoka

Post autor: thurion »

krotko i zwiezle... :

1. wsztstkie smoki maja byc od wydania smoka HE na 50x100
2. mozna sobie robic na takiej albo na takiej
3. Smoki HE musza byc na 50x100

pzdr

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

a wiwerna to nie smok prawda? :P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

thurion pisze:krotko i zwiezle... :

1. wsztstkie smoki maja byc od wydania smoka HE na 50x100
2. mozna sobie robic na takiej albo na takiej
3. Smoki HE musza byc na 50x100

pzdr
3

wszystkie smoki (itp. np Wywerna ) sa na podstawklach 50x50
wyjatek - Smoki HE sa na podstawkach 50x100

jesli potrzbene wytłumaczenie to przytocze argument, który Jankiel podał na podforum HE - smoki HE sa całkiem innymi smokami niz reszta smoków w WFB, dlatego nie ma tu analogii do Gignata - smoki HE sa wydawane na swoich podstawkach, a smoki innych armii na swoich :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

to komplikuje troche zycie dragon mage'owi ;)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

troche to mało powiedziane :D

Zaraz będę składał nowego smoczusia chaosu i na pewno nie umieszcze go na dużej :P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

thurion pisze:to komplikuje troche zycie dragon mage'owi ;)
wiem, ale patrzac realnie zadne inne rozwiazanie nie przejdzie.

no chyba ze kmus bedzie sie chciało stoczyc batalie o to by te dwa mniejsze smoczki mogły byc nadal na 50x50 (one sie prawie niczym nie roznia od smoków innych armii).
za to star dragon na 100% musi byc na 50x100.

ale nie wiem kto sie porwie by przekonac ogól i LS do takiej interpretacji. napewno nie ja - moze Ci od skroli na Noblu? ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Asassello pisze:
ale nie wiem kto sie porwie by przekonac ogól i LS do takiej interpretacji. napewno nie ja - moze Ci od skroli na Noblu? ;-)
ja sie chetnie udziele w przekonywaniu jak wyniknie takowa dyskusja ;)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

jaka dyskusja? konkrety prosze.

Co pisze w nowych zasadach smoków helfickich? Czy pisze w nich na jakich podstawkach siedza elfickie smoki?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

szafa@poznan pisze:jaka dyskusja? konkrety prosze.

Co pisze w nowych zasadach smoków helfickich? Czy pisze w nich na jakich podstawkach siedza elfickie smoki?
nic nie pisze :)

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

No właśnie, bo skoro smoki HE mają być na 150x100, to co z Asarnilem na ten przykład?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

szafa@poznan pisze:jaka dyskusja? konkrety prosze.

według uscislen sedziowskich naszej kochanej LS, oraz wg tabelki wydanej przez GW dawno temu - smoki HE powinny pojaiwac sie tylkoi wyłacznie na podstawkach 50x50mm.

w AB do HE nie ma nawet zdania o tym jakie podstawki powinny miec nowe smoki.
sa tylko zdjecia nowych smoków - na nich smoki maja podstawki 50x100.
rowniez jak zakupi sie pudełko z nowym smokiem to bedzie tam dołaczona podstawka 50x100 mm.

ale do czasu gdy LS nic z tym ie zrobi jedyna obowiazujaca wersja to 50 x 50 :)

pozdrawiam

ps. co do Asarnila - to jego w ta dyskusje lepiej nie mieszac - to nie jest HE tylko DoW - on bedzie zawsze zasuwał na 50x50 mm niezaleznie od podstawek po HE smoki :)
Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

per analogiam do olbrzymow
tych trzeba bylo przekleic na 50x75

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Analogii do olbrzymow byc nie moze bo raz ze statystykami i nazwami to sa inne smoki od reszty armii, a dwa ze figurki (w przeciwienstwie do olbrzymow) tez maja inne.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ale olbrzym tylko "ogólny" został przeklejony, nikt nie kazał na większą podstawkę pakować TK Bone Gianta (czy braciszków z Albionu) tylko dlatego, że ma w nazwie "giant".
Więc się z tymi smokami nie rozpędzajcie.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

dziop
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dziop »

tak samo gigant chaosu nadal ma 50x50 bo nie jest gigantem lecz gigantem chaosu Niech lista sędziowska w tej sprawie cos ustali

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

dziop pisze:tak samo gigant chaosu nadal ma 50x50 bo nie jest gigantem lecz gigantem chaosu Niech lista sędziowska w tej sprawie cos ustali
Napisz do tych wałkarzy z GW, bo sprzedają w pudełku z gigantem nielegalną podstawkę. :wink:

Jason
Mudżahedin

Post autor: Jason »

No to co, wychodzi na to że smoka HE zgodnie z zasadami należy wrzucić na podstawke 50x50, a załączona w pudle podstawka 100x50 jest dla tych którzy mają ochote na podstawke niewymiarową, tak?
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Lizardmen, Bretonnia, High Elves

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

nie wieadomo. poczekajmy jeszcze troszke.

Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

No własnie troche do bani. Bo to samo mozna było powiedziec o Forest Dragonie i Black Dragonie z DE w poprzednich edycjach. Forest Dragon miał lepsze staty od zwykłego no i co nazwiemy "zwykłym smokiem" :/

Smok to Smok uwazam ze wszystkie powinny byc na tej samej podstawce. GW mogłoby wypuscic do tego jakaś erratę czy coś...

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

To samo było z Demonic Mountami do Chaosu. GW wypuściło je na podstawkach 50x50, chociaż taka podstawka przysługuje tylko i wyłącznie Large Targetom.
Chyba zrobili to tylko po to, żeby więcej skałek i innego syfu napieprzyć na tą podstawkę i żeby 5 -letnie dzieci miały podjarkę.
Nie mówiąc już o idiotyzmie jaki zrobili z podstawką do modelu Skarsnik & Gobbla (60x20mm).
Ze smokamni jest to samo - dłuższa podstawka jest tylko po to aby najnowszy super-lecacy-w-mega-dynamicznej-pozie-smok nie wypieprzał się na pysk.
Kretynizm i ignorancja projektantów figurek są porazające.

ODPOWIEDZ