Soulstorm

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Soulstorm

Post autor: Manfred »

Nowy dodatek do Dawn of Wara, jakby ktoś nie słyszał o najnowszym dodatku to wyczytałem mniej więcej :
- 2 Nowe rasy
- 1 z tych ras to Dark Eldarzy druga oficjalnie nie znana ;) ale to sisterki
- Nowa kampannia prawdopodobnie podbijanie planet tak jak w kampanni
Dark Crusade opanowywanie poszcególnych terytoriów
- Jednostki latające !

wg. mnie zajebiście im więcej ras tym lepsza zabawa ;)

http://www.valhalla.pl/galeria2156-Warh ... storm.html

screeny

http://www.gamespot.com/video/943419/61 ... al-movie-1

film z sisterkami

http://www.gamespot.com/video/943419/61 ... al-movie-2

film z DE

Awatar użytkownika
Krzysiek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krzysiek »

Już nie moge się doczekac. Fajny motyw z wojnami miedzy planetarnymi

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

doszedłem do plotki o 4 planetach 3 księżycach :) podobno bardzo wiarygodna plota
i strasznie ciesze się z gwiezdnych korsarzy ;]

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Ja slyszalem ze nowy zasób tylko dla dark eldarow: dusze poleglych wrogow wlasnie... Ciekawe czy Tyranidow zrobia... Juz tez sie doczekac nie moge...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

o tych zasobach nie słyszałem szczerze to raczej wątpie ;)
tyrków nie będzie :(

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Tyrków nie będzie, było wiele razy mówione (nawet oficjalnie) że silnik DoWa nie pociągnie ich
Tyrki dopiero w DoW2, który podobno zaczynają tworzyć

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

o tych zasobach nie słyszałem szczerze to raczej wątpie
No nie wiem w clicku jakos ostatnio dodawali taka mini ksiazeczke klasyki i wlasnie tam Dow byl i krotki opis Soulstorma i tam pisali ze wlasnie DE maja miec nowe zasoby takie jak dusze poleglych... Pozyjemy zobaczymy... Ciekawe co z tym Dow-em 2 bedzie... I tak pewnie mi nie pojdzie... :D
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Alex
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Alex »

Dark eldary napewno będą mieli trzeci zasób jakim będą dusze. Mają je zdobywać z poległych wojowników: ciekawe czy swoich czy wroga :)
Zresztą sisteri też dostają 3 zasób :P mianowicie Faith.
Wykorzystywać te zasoby będzie można na jakieś extra moce.

Dla starych ras mają się pojawić nowe jednostki. Konkretnie armie dostaną tak:
Necroni - Deceivera.
SM - Techmarine,
Chaos - swojego dreadnoughta,
Tau - Piranhe,
Eldarzy - Wraithguarda,
Orkowie - Gun Wagon,
Imperial Guard - Leman Russ Demolishera.

No i dla wszystkich (z wyjątkiem necrosków) jakieś latadło. Ponoć niezbyt przegięte ale jednak zmieniatrochę sposób gry.

A jak będzie na serio - zobaczymy. :wink:

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

a którego jest premiera ??

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Dark eldary napewno będą mieli trzeci zasób jakim będą dusze
E i co...? :wink:

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Fajnie że robią jeszcze 1 dodatek :D
Jak rzeczywiście zrobią w nim kilka planet to może być ciekawie

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Grałem w demo - można pograć tylko DE. W sumie - dziwna armia i nie podoba mi się. Fajnie, że dodali jednostki latające dla wszystkich armii. O BS nic nie ma w demie, oprócz intra.

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

Jest zapowiedż ,żę Polska premiera 13 marca

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Gierka mi się podoba. Dark Eldarzy maja 3 zasob dusze poleglych. Sisterki maja 3 zasob jako wiara w imperatora. Do pozostalych armi dodali tylko jednostki latajace. Kampania wg jest do bani. Zreszta sami zobaczcie.

Awatar użytkownika
Holgin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holgin »

gra bardzo fajna, armie trzymaja klimat, kampania mi sie podoba ale ciut za mało prownicji jak dla mnie. Trzeci zasób jest, DE maja dusze do rzucania fajnych czarów a siostry wiare, której uzywa sie do aktów wiary; miedzy innymi błyskawiczne uleczenie oddzialu i skutecznosc na wszystko (w pare sec oddzial zniszczy czolg, oddzial, budynek a nawet daemon princa :P )

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Ale tak jak i Dark Crusade szybko sie nudzi. Standardowo zebrać na maksa jednostki i rozwalić bazę wroga. Klimat długo nie pociągnie tej gry.
Jedynym ratunkiem jest atak na twierdze wroga no i ewentualnie nowy motyw ze zdobyciem/utrzymaniem portali (trzeba zdobyć i utrzymać większość kluczowych pozycji). Jakieś urozmaicenie to jest.

A przy okazji: jak poradziliście sobie z pokonaniem gwardii na początku gry sisterkami? Chodzi mi o zdobycie ich twierdzy. Jak do licha to zrobić? Jak skupiam sie na blokowaniu transportów to nie mam jak rozwalić tego wielkiego działa. A po jakimś czasie wróg robi zmasowany atak na moja bazę i po ptakach.

Próbowałem kilka razy i w końcu postanowiłem zamiast zniszczyć, przyłączyć sie do wroga. Teraz podbijam układ gwardia ;)

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

A nie lepiej grac po prostu po sieci? :)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Być może ;)

A przy okazji pojawił mi sie fajny błąd w grze (chyba). Zaatakowali mnie eldarzy. Wybiłem wszystko do nogi i... i nic. Nie skończyło się. Wiem że eldarzy mogą przenosić bazy ale kontroluje już cała mapę. Obleciałem nawet bombowcem tereny normalnie niedostępne dla piechoty. Nic nie ma. ;)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Christos pisze:A przy okazji: jak poradziliście sobie z pokonaniem gwardii na początku gry sisterkami? Chodzi mi o zdobycie ich twierdzy. Jak do licha to zrobić? Jak skupiam sie na blokowaniu transportów to nie mam jak rozwalić tego wielkiego działa. A po jakimś czasie wróg robi zmasowany atak na moja bazę i po ptakach.
a jakoś bez problemu poszło, nawet dwa razy bo jak skończyłem pierwszy, ładowało się ten ekran podsumowujący to wywaliło na pulpit i od nowa musiałem, trochę skląłem wtedy grę :roll:

a baza wroga hmmm, biłem transportery i bazy z których wychodziły, działo rozwaliłem w dość prosty sposób, Serafinkami podskoczyłem, rzuciłem granaty, odskoczyłem, zregenerowałem, poczekałem aż znowu będzie można granaty i tak ze 2-3 razy, działo padło :roll:
a i walczyłem z jednym Banebladem, ale zmasowany ostrzał + Celestynki + Immolatory + Penitenty i poszedł tam gdzie odchodzą dusze maszyn :roll:

chociaż i tak chyba najmniejsze problemy miałem z Necronami i Eldarami, ale może to dla tego, że już mam sporo honorowych jednostek i bonusów dla Canonesski....

dobra idę wreszcie spalić Dark Eldarów i Chaos :twisted:

btw. gram na normalnym poziomie trudności

ODPOWIEDZ