Globadiersi - PMOTM (Wip)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Globadiersi - PMOTM (Wip)

Post autor: Młody »

Obrazek
Obrazek

Musze zrobić 2x dwójki takich panów na PGA, a ze muszę się wyrobić w 2 tygodnie no to akurat można ich wrzucić na konkurs ;p.
W zielonym nie umiem rzeźbic totalnie, dlatego po malowaniu dopiero będą dobrze wyglądać, no i dobrze ze zrobiłem zdjęcia, nadlewka z ogona już usunięta ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Skąd wziąłeś takie fajne ostrze halabardy ??

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

Sykstus pisze:Skąd wziąłeś takie fajne ostrze halabardy ??
Wydaje mi sie ze od Tk.

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

obsługa chariotu TK.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

a te halabardy specjalnie krzywo osadziłeś?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Sorry mlody , ale konwersje mi w ogole nie podchodza , tak samo jak twoich jezzeili...

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

Bardziej na Globki pasowalyby plague monki...

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Dokłandie.Mnisi na globulki by pasowali świetnie.

Te konwersje są...hmmmmm słabe.
Pomysł może i niezły ale wykonanie niezbyt.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Może jak skończę to dam zdjęcia, teraz rzeczywiście są słabi , ale to tylko wip ;), (a ostrza są przyklejone juz równo ;])
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Nie lepiej byloby kupic oryginalne , bardzo fajne figurki ?? PRzeciez nie sa drodzy , a ty wygrywasz tyle turniejow , ze za bon z jednego bys sobie ich wzial... Nie wiem , nie kumam Cie Mlody...

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ziemko pisze:Nie lepiej byloby kupic oryginalne , bardzo fajne figurki ?? PRzeciez nie sa drodzy , a ty wygrywasz tyle turniejow , ze za bon z jednego bys sobie ich wzial... Nie wiem , nie kumam Cie Mlody...
Za fajne orginalne metale nie dostaje się pts za konwersje, a za nawet słabe plastikowe tak (nie mówię o Twoich Młody, lecz generalnie). Zwłaszcza jeśli jest ocena w stylu "dodatkowe pts za 90% skonwertowanych modeli".
Teraz kumasz przyjacielu? :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Kolata nie musisz mi tego mowic , ale wiesz na sile robienie konwersji do mnie nie przemawia...
Tymbardziej jesli oryginal jest duzo lepszy - predzej pomyslabym nad skonwetowaniem oryginaly na np. inna poze...

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Konwersja to powinna być nowa jakość, a nie robienie bo tak jest taniej (to jestem w stanie zrozumieć, poza tym często tańsze rzeczy skonwertowane są lesze od oryginałów)
A konwertowanie dla samej idei dodatkowych punktów za armie to bezedura, ja bym za to punktów nie dawał
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Ja Was doskonale rozumiem. Jednak to nie wina graczy, że starają się wymaksować punkty na turniejach. Warto by było się dłużej zastanawiać nad regulaminami turniejów. System przyznawania pts za % skonwertowanych modeli jest bardzo niesprawiedliwy. Chaos skonwertuje 30 modeli, a armie hordowe muszą konwertować żmudnie po 200 figurek :? A gracze tacy jak ja, czyli kolekcjonerzy, mają dodatkowo przechlapane, bo nikt mnie nie namówi do pocięcia archiwalnych wzorów.

Swoją drogą, to niezły offtop :P

PS. Młody, popieram Ziemka. Naprawdę modele globadierów to jedne z fajniejszych figurek u szczurów. Warto ze 2-3 blisterki zakupić :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dobra koniec OT , przypomnialo mi sie , ze jestem tu modem ;)

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Ja idę zawsze w stronę ekonomiczną, mogę miec 2 oddziały globów za stowę, ale mogę miec za pół darmo bo zostało mi jeszcze troche klanów, teraz kumacie ? ;).
Tak jak na oryginalne jezzaile nie chciałem wydawac 400 zeta, wydałem 100 i green stuff ;]
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

taka mnie myśl naszła patrząc na te konwersje i myśląc co z nimi zrobić... po co im wogóle te ostrza? może lepiej byłoby zrobić proce do tych kulek albo jakieś zakończenie na końcu kija, w które wkładałoby się kulkę i miotało nią wygodniej i dalej?:)
a.. nadlewek się pozbądź;]
pozdro

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

vocal pisze:może lepiej byłoby zrobić proce do tych kulek albo jakieś zakończenie na końcu kija, w które wkładałoby się kulkę i miotało nią wygodniej i dalej?:)
Myślałem o jakiejś siatce na końcu kija, tylko ze wtedy wygladają jakby łapali motyle ;]
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

w sredniowieczu uzywali min. takich kul z dziurą w którą wtykano kijek i miotano kulą mając dłuższe 'ramię':) na figsach nie wyglądaloby to jednak zbyt spektakulatnie chyba:P ale może jakieś chochelki? albo proce na kijku? tylko trzebaby im chyba łapki zmienić na taki z drzewcem dłuższym ponad ręką. nie wiem czy Ci sie chce bawić w to, to tylko taki pomysł:)
pozdro!

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Albo zrobić typów z miniaturowymi warpfajerami miotającymi gazem zamiast ognia :D Wziąć jakieś karabinowe bitsy z 40k i do dzieła :D

ODPOWIEDZ