Kluby Warhammera
- Teogonista Niku
- Wałkarz
Kluby Warhammera
Kluby,zrzeszenia jakkolwiek inaczej by tego nie nazwać.Jak taki stworzyć,czy trzeba mieć jakieś specjalne pozwolenia itd. żeby stworzyć sobie jakiś mały klubik.
Najprostszym sposobem jest pójść sobie do jakiegoś Domu Kultury w swoim mieście, przedstawić propozycję zorganizowania czegoś takiego jak klub np. Fantastyki i gotowe. Ma to ten plus, że nie martwisz się o sprawy formalne w postaci legalności działalności itd.
W innych wypadkach zwykle się działa tak pół-legalnie jako osoby prywatne. Zawsze przecież ten klub czy stowarzyszenie może mieć charakter nieformalny - kto ci broni spotykać się z kumplami w garażu i grać w battla (i przy tym nazwać się klubem).
Natomiast o legalności i kwestiach prawnych to za dużo ci nie powiem (bo my - Draconis z Wejherowa działamy przy Centrum Kultury i nas to nie dotyczy).
W innych wypadkach zwykle się działa tak pół-legalnie jako osoby prywatne. Zawsze przecież ten klub czy stowarzyszenie może mieć charakter nieformalny - kto ci broni spotykać się z kumplami w garażu i grać w battla (i przy tym nazwać się klubem).
Natomiast o legalności i kwestiach prawnych to za dużo ci nie powiem (bo my - Draconis z Wejherowa działamy przy Centrum Kultury i nas to nie dotyczy).
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
takNordri pisze:Tak z ciekawości - to jak rozumiem znaczna większość klubów w Polsce działa właśnie tak nieoficjalnie?

- marcus_cheater
- Oszukista
To teraz ja mam małe pytanko...
Chciałbym się zapisać do jednego z warszawskich klubów (na razie nie chcę podawać nazwy)... Do kogo mam zagadać: do graczy na turnieju i dowiedzieć się od nich co, gdzie i jak? I czy nie jest problemem, że mieszkam poza Warszawą i na jakieś zjazdy klubu itp. mógłbym przyjeżdżać ewentualnie tylko w weekendy? I czy klubu stawiają graczom jakieś wymagania, czy tylko po prostu zgłaszam się, kupuje koszulkę i już jestem członkiem klubu???
Chciałbym się zapisać do jednego z warszawskich klubów (na razie nie chcę podawać nazwy)... Do kogo mam zagadać: do graczy na turnieju i dowiedzieć się od nich co, gdzie i jak? I czy nie jest problemem, że mieszkam poza Warszawą i na jakieś zjazdy klubu itp. mógłbym przyjeżdżać ewentualnie tylko w weekendy? I czy klubu stawiają graczom jakieś wymagania, czy tylko po prostu zgłaszam się, kupuje koszulkę i już jestem członkiem klubu???
zazwyczaj kluby to grupki znajomych, bez wiekszej formalnej organizacji..
zjazdy, spotkania itp to zadkosc
najlepiej to zapoznac sie z ludzmi z jakims turnieju
i tam z nimi pogadac.
zjazdy, spotkania itp to zadkosc

najlepiej to zapoznac sie z ludzmi z jakims turnieju

Mam pomysł. Do Admina.
Może zrobić temat gdzie będzie spis wszystkich klubów warhammera w Polsce? Alfabetyczny wedyg miast np.
Gdańsk
- ZZZ klub
Warszawa
- XXX klub
- YYY klub
Było by to ułatwienie dal wszytkich graczy. By każdy wiedział w jakim mieście jaki jest klub i czy w ogóle jest. Co wy na to? Temat by był jako osobny dział do sceny turniejowej dołączony.
Pozdrawiam
Może zrobić temat gdzie będzie spis wszystkich klubów warhammera w Polsce? Alfabetyczny wedyg miast np.
Gdańsk
- ZZZ klub
Warszawa
- XXX klub
- YYY klub
Było by to ułatwienie dal wszytkich graczy. By każdy wiedział w jakim mieście jaki jest klub i czy w ogóle jest. Co wy na to? Temat by był jako osobny dział do sceny turniejowej dołączony.
Pozdrawiam
- Teogonista Niku
- Wałkarz
Hienrich wysunął bardzo dobrą mysl która należy rozwinąć.Według mnie powienien być cały nowy dział jak Forum Mistrzów Tuningu ale nazywać się będzie Kluby w Twoim Mieście.
- swieta_barbara
- habydysz
No pieknie, ale po co?
Zreszta czemu do admina z taka prosba? Samemu nie laska chwile popracowac? Wystarczy obejrzec sobie strone ligi i spisac wszystkie kluby jakie sie tam pojawiaja
Zreszta czemu do admina z taka prosba? Samemu nie laska chwile popracowac? Wystarczy obejrzec sobie strone ligi i spisac wszystkie kluby jakie sie tam pojawiaja
Po to, aby każdy kto wejdzie sobie do takiego tematu mógł sprawdzić czy i jakie w jego okolicy znajdują się kluby. W dodatku byśmy mieli orientacyją listę wszystkich klubów działających w naszym kraju. W temacie każdy by wpisywał, że zna jakiś klub w danej miejscowości, a odpowiednia osoba w temacie "sztywnym" "zablokowanym" by aktualizowała bazę wszystkich klubów.swieta_barbara pisze:No pieknie, ale po co?
Do admina bo ja sam modułu dodatkowego za scenie turniejowej nie stworzę.swieta_barbara pisze:Zreszta czemu do admina z taka prosba? Samemu nie laska chwile popracowac? Wystarczy obejrzec sobie strone ligi i spisac wszystkie kluby jakie sie tam pojawiaja
Na stronę ligi można sobie popatrzyć, a tutaj by w 1 temacie alfabetycznie ładnie i przejrzycie można było zrobić taką listę.
Jak dla mnie ciekawy pomysł.
Przejrzyjcie dział z WFB (czy tu, czy np. na NG) tam co jakiś czas ktoś pyta: "gdzie znajdę graczy z Górnego Karabachu czy innej Beczuany Południowo Wschodniej". Taki spis klubów ułatwiłby paru osobom życie, myślę.
Projekt IMO musiałby być jednak nieźle rozbudowany (ale może nie jako osobny dział), bo oprócz nazwy klubu powinien się znajdować np. namiar na jakiegoś "prezesa" oraz ew. forum klubowe.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Przejrzyjcie dział z WFB (czy tu, czy np. na NG) tam co jakiś czas ktoś pyta: "gdzie znajdę graczy z Górnego Karabachu czy innej Beczuany Południowo Wschodniej". Taki spis klubów ułatwiłby paru osobom życie, myślę.
Projekt IMO musiałby być jednak nieźle rozbudowany (ale może nie jako osobny dział), bo oprócz nazwy klubu powinien się znajdować np. namiar na jakiegoś "prezesa" oraz ew. forum klubowe.
Pozdrawiam,
Krzysiek
- Teogonista Niku
- Wałkarz
No to możemy jak najszybciej napisać pw-ka do Admina aby nam owy temat stworzył bo chetnie sie dowiem o klubach z konina a jak nie ma to stworzymy z kumplami xD
Takie cos moze naprawde pomoc. Sami jak zaczynalismy z kumplami najpierw chowalismy sie po domach i garazach a tak naprawde wszystko sie zaczelo jak sie okazalo ze jest jakis inny klub 30 km od nas, bo ktos wpadl na pomysl zeby forum przeczesac.
Potem sami zalozylismy, dogadalismy sie z domem kultury i instytucjami kulturopodobnymi i teraz gra i buczy.
Potem sami zalozylismy, dogadalismy sie z domem kultury i instytucjami kulturopodobnymi i teraz gra i buczy.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
http://www.adeon.livenet.pl/players.php
panowie od dawna to juz wisi tutaj
klikacje klub/miasto i woila:D
panowie od dawna to juz wisi tutaj
klikacje klub/miasto i woila:D
Tak ale to jest totalny chaos. A mnie się marzy lista alfabetyczna miast gdzie pod każdym z nich jest na tłusto nazwa klubu i albo pod nią albo gdy się na nią kliknie krótka informacja przesłana przez klub i adres to forum, strony danego klubu. Wszytko by było pięknie przejrzyście i cacy. 

proponuje zajrzec jeszcze tu http://www.adeon.livenet.pl/links.php 

Tam nie ma wszytskich klubów w Polsce.
Tam są tylko te co mają stronę internetową podaną i to nie wszystkie.
Na tym forum byłoby to bardziej widoczne dla graczy.
Tu można zrobić krótki opis klubu oraz napisać gdzie on się mieści. Tu było by lepiej.
Tam są tylko te co mają stronę internetową podaną i to nie wszystkie.
Na tym forum byłoby to bardziej widoczne dla graczy.
Tu można zrobić krótki opis klubu oraz napisać gdzie on się mieści. Tu było by lepiej.

Taki spis byłby bardzo dobry bo na tych linkach powyżej są kluby ligowe a co z całą żeszą klubów które lige maja gdzieś i grają dla przyjemności ale nie na turniejach tylko u kumpla w piwnicy. W moim mieście jest tylko 4 graczy ale gramy średnio raz na 2 tygodnie już od roku. Nie byliśmy na żadnym turnieju ale chętnie pogramy sobie z kims z naszej bliskiej okolicy (promień 40km)