High elves 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

High elves 2250

Post autor: Celedor »

Wszyscy zrobili rozpy do nowych Hajów do i ja sobie zamieszcze... :wink: Rozpa mi sie podoba... Taki mily ofensik powstal... Troche mnie malo i nie ma chariotow... Ale zobaczymy jak bedzie dzialalo... Prosze ło ( :wink: ) rady... :)

High Elves 2250 points

Archmage 350
Hand weapon; General
+ Magic level
* Seer staff of Saphery
* Ring of Fury
* Dispel scroll

Mage 185
Hand weapon
+ Magic level
* 2x Dispel scroll
* Silver wand

Noble 218
Hand weapon; lance; shield; Dragon armour; Bsb
* Battle Banner
# Elf steed with barding

Noble 195
Hand weapon; Dragon armour; Halabard
* Reaver bow
* Enchanted shield
# Great Eagle

10x Archers 110
Long bow; hand weapon

10x Archers 110
Long bow; hand weapon

6x Phoenix Guard 180
Halabard; hand weapon; heavy armour; FCG
* Gem of courage
* Banner of Sorcery

5x Dragon princes 245
Hand weapon; Lance; Dragon armour; shield; FCG
* Warbanner
* Helm of Fortune

5x Dragon Princes 225
Hand weapon; Lance; Dragon armour; shield; FCG
* Skeinsliver

5x Shadow warriors 80
Hand weapon; Longbow; light armour

3x Repeat Bolt Thrower 300

Great eagle 50

Casting pool: 9
Dispel pool: 5
Models in army: 52
Total army cost: 2248

Bsb do DP tych bez WB albo samopas... Arcymag do PG a mag do SW lub do Lucznikow... Latacz to wiadomo... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jak dla mnie potencjał nowych HE tkwi w ich jednostkach, wiec skrojiłbym herosów, na pewno tego na orle bo jest nie potrzebny. Coś jeszcze tniesz tak abyś mógł wystawić porządny klocek silvewrków w liczbie 9 i fcg, gdfzie powinien siedzieć taki bsb bo w DP to zaraz odpadnie... ( z resztąoni nie potrzebują BB)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Ehh........

Na samych bohaterów żeś wydał 950 pkt. A to jest ponad 40% armii, o wiele za dużo. Teraz trzeba przyoszczędzić na herosach. Można na przykład wywalić tego latacz i dopakować DP i SW/dać 2 tiranoce.
Co do ofensu to nie masz praktycznie nic: 2*5 DP (jeden z BSB) i 2 orły (jeden z Hero). Jak stracisz jeden z 2 oddziałow DP moim skromnym zdaniem nic już tym drugim nie zrobisz.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Hmmm... Nie wiem narazie bede testowal... zobaczymy jak wyjdzie narazie sklaniam sie do opcji wywalenia latacza i skrojenia czegos i mozna by dodac 5DP...
ak stracisz jeden z 2 oddziałow DP moim skromnym zdaniem nic już tym drugim nie zrobisz.
Dlatego bede sie staral nie stracic tego unitu DP... Od czegos mam tych SW zawsze moga cos odgiąć... A z magiem w srodku moga troche postraszyc... :wink:
( z resztąoni nie potrzebują BB)
Dlatego napisalem ze bedzie samopas latal... Ale to niczego nie wiadomo... Bo bedzie raczej zaczynal w DP... A na np: chaos nie bede sie bał posylac go samopas... :wink:
Coś jeszcze tniesz tak abyś mógł wystawić porządny klocek silvewrków w liczbie 9 i fcg, gdfzie powinien siedzieć taki bsb bo w DP to zaraz odpadnie...
Nie wiem pomysle... Ale wole zeby armia byla taka zwrotna... A nie jakis kloc wielki mi bedzie na stole... Na dodatek slaby i brzydko wygladajacy... :wink: a to ze tani to inna sprawa... :D
dopakować DP i SW/dać 2 tiranoce.
Mozna to prawda i to nawet niezle pomysl... Ale Sw nie dopakuje bo 5 starcza i tak sa drodzy... A DP mozna ale to raczej nowy unit... A co do Tiranocow znudzila mi sie gra na nich... :wink: Musze teraz na czyms innym pograc... :) Wielkie dzieki za komenty... :wink: :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Celedor11 pisze:
Nie wiem pomysle... Ale wole zeby armia byla taka zwrotna... A nie jakis kloc wielki mi bedzie na stole... Na dodatek slaby i brzydko wygladajacy... :wink: a to ze tani to inna sprawa... :D
2 kawalerie i 2 orły nie robią jakiejś tam mega zwrotności. Zwrotna to ona by była gdyby był smok, 4x5 DP, 2x5 ER i jakies orły, wtedy to jrest zwrotność, a tak to małov Cię strasznie. A BSB samopas pomimo lany i shielda to ryzyko zbyt wqielkie, jeden gsłaby rzut na BB i 318 VP ma przeciwnik, z resztą przez co on miałby się niby sam przebijać? przez fasty??
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

6x Phoenix Guard 180
Halabard; hand weapon; heavy armour; FCG
* Gem of courage
* Banner of Sorcery
ja juz wole moja piatke za 137 pkt ;)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Hmmm
A BSB samopas pomimo lany i shielda to ryzyko zbyt wqielkie, jeden gsłaby rzut na BB i 318 VP ma przeciwnik, z resztą przez co on miałby się niby sam przebijać? przez fasty??
Ale on nie bedzie samotnie szarzowal na klocki... Tylko bedzie robil za jakis support dla DP czy innych unitow... A sam to on moze na jakies lekkie rzeczy co najwyzej sie pokusic...
a juz wole moja piatke za 137 pkt
Ok Thurion ale u ciebie Gem of courage trzyma Arcymag... Ja nie moglem sobie na to pozwolic bo wole miec jednak tego bound spella... ktory mi pomaga przebic sie przez ochrone magiczna wroga... Poza tym teraz sie nie wyczerpuje...

No nic, wiem ze mnie cholernie malo... Jeszcze pomysle... Jakos tych DP bym musial jeszcze jednych dopchnac... :)

Awatar użytkownika
Tyfus
Wałkarz

Post autor: Tyfus »

mam takie pytanie co do nowych HE bo jeszcze nie widzialem nowego codexu... jakim cudem na 2250 pkt. wystawiasz tylko 2 core unity??
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Nowy uklad corow, speciali i rarow tylko dla HE... :wink: na 2k moge tylko 2 cory 6 speciali i 4 rary... :)

ODPOWIEDZ