HE army by Draco & dead [v.10.01.2008] - figsy na ebay
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
HE army by Draco & dead [v.10.01.2008] - figsy na ebay
Wyszly nowe HE zblizaja sie swieta to postanowilismy pomalowac sporawa armie HE:
Smok (z 2 jezdzcami Dragon mage i lordzik)
Magowie (3 pieszych 1 konny)
Prinsi (1 bsb z buta 2 na koniu)
Cory-20 arczerow (10z5ed i 10 z 6ed - coby nie bylo ataku klonow w postaci 1 identycznych unitow lucznikow )
specjale-4rydwany (2 lwie 2 tiranoci konwertowane przy pomocy nowych 7ed bitsow)
rare'y-2bolce
Ogolem mocny trzon pod armijke na jego podstawie mozna rozbudowac sobie armie badz zbudowac nowa ...
PS pod zdjeciami podaje szacunkowy czas malowania - swoj tylko bo nie wiem ile tam kumplowi to zajelo w godzinach ^^"
OK przyszla pora na herosow...
Ten po lewej to wg mnie najfajniejszy model (zlozony z wielu bitsow do nowych HE + pare od starych np nogi i plaszczyk arczerow)
(6h na 2 kolesi + 1 godz na odpowiednia konwersje)
5ed lucznicy - ledwo co zaczeci!
na razie prace zajely mi okolo 2 godzin
Bolec malowany przez Draco
oraz konwersja rydwanu - polaczenie nowych bitsow ze starym metalowym tiranociem da mu w sumie bardzo swierzy wyglad (bedzie malowany przez Draco a ja tylkozrobie konwersje - z przodu beda nowe koniki )
miejmy nadzieje ze armijka sie spodoba milego ogladania
Draco & dead
Smok (z 2 jezdzcami Dragon mage i lordzik)
Magowie (3 pieszych 1 konny)
Prinsi (1 bsb z buta 2 na koniu)
Cory-20 arczerow (10z5ed i 10 z 6ed - coby nie bylo ataku klonow w postaci 1 identycznych unitow lucznikow )
specjale-4rydwany (2 lwie 2 tiranoci konwertowane przy pomocy nowych 7ed bitsow)
rare'y-2bolce
Ogolem mocny trzon pod armijke na jego podstawie mozna rozbudowac sobie armie badz zbudowac nowa ...
PS pod zdjeciami podaje szacunkowy czas malowania - swoj tylko bo nie wiem ile tam kumplowi to zajelo w godzinach ^^"
OK przyszla pora na herosow...
Ten po lewej to wg mnie najfajniejszy model (zlozony z wielu bitsow do nowych HE + pare od starych np nogi i plaszczyk arczerow)
(6h na 2 kolesi + 1 godz na odpowiednia konwersje)
5ed lucznicy - ledwo co zaczeci!
na razie prace zajely mi okolo 2 godzin
Bolec malowany przez Draco
oraz konwersja rydwanu - polaczenie nowych bitsow ze starym metalowym tiranociem da mu w sumie bardzo swierzy wyglad (bedzie malowany przez Draco a ja tylkozrobie konwersje - z przodu beda nowe koniki )
miejmy nadzieje ze armijka sie spodoba milego ogladania
Draco & dead
Ostatnio zmieniony 10 sty 2008, o 14:05 przez dead, łącznie zmieniany 4 razy.
dzięki paru delikatnym zabiegom wyglądają nawet kolorystycznie w miarę świeżo:) nieźle sie armia zapowiada, jakie podstawki będą?
no i uważajcie na różnice kolorystyczne w malowaniu was obu np niebieski wygląda troche inaczej na bolcowej obsłudze niż łucznikach.
czekam na postępy;)
no i uważajcie na różnice kolorystyczne w malowaniu was obu np niebieski wygląda troche inaczej na bolcowej obsłudze niż łucznikach.
czekam na postępy;)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Bohaterowie – pan z lewej bardzo mi się podoba, jest naprawde gicior, ale jak się mu dluzej przyjrzalem (od pasa w gore) to przypomina mi troche biskupa Orleanu z XV wieku (może dlatego ze ogladalem niedawno Joanne d'Arc), a od tylu zarówno czerwona jak i niebieska linia wydaja mi się być krzywe; pan z prawej, nie mogę się już patrzec na ten model
Łucznicy – wiem ze nie skonczeni, ale wygladaja jak saracenska gromadka (nie to zebym miał cos do kolorow skory, ale kisc bananow na podstawke by im się przydal )
Bolec – bardzo przyzwoicie pomalowany, aczkolwiek w obsludze czerowona przeszywanica wystajaca spod kolczugi wole jak jest pomalowana na brazowo (nie wiem czy to wina jakosci zdjecia czy monitora, ale wyglada mi na czerowna), oraz (musze to powiedziec) modele obslugi mi się nie podobaja bo ich zbroja wyglada jak by se cycki doprawiali (ale to już wina GW za wykonanie modelu, a nie do was)
Kolorystycznie mi sie podobaja, armijka bedzie sie prezentowala ladnie, mam nadzieje ze w niedalekiej przyszloszci zobacze reszte modeli, w szczegolnosci smoka i lwi rydwanik
Łucznicy – wiem ze nie skonczeni, ale wygladaja jak saracenska gromadka (nie to zebym miał cos do kolorow skory, ale kisc bananow na podstawke by im się przydal )
Bolec – bardzo przyzwoicie pomalowany, aczkolwiek w obsludze czerowona przeszywanica wystajaca spod kolczugi wole jak jest pomalowana na brazowo (nie wiem czy to wina jakosci zdjecia czy monitora, ale wyglada mi na czerowna), oraz (musze to powiedziec) modele obslugi mi się nie podobaja bo ich zbroja wyglada jak by se cycki doprawiali (ale to już wina GW za wykonanie modelu, a nie do was)
Kolorystycznie mi sie podobaja, armijka bedzie sie prezentowala ladnie, mam nadzieje ze w niedalekiej przyszloszci zobacze reszte modeli, w szczegolnosci smoka i lwi rydwanik
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]
- Teogonista Niku
- Wałkarz
Świetni bohaterowie.Pięknie dobrane kolory.Ale co on ma na tej stronie Smołe
5ed łucznicy są IMO ładniejsi od 6ed... nawet atak klonów tego nie zmieniaLunn pisze:Czemu użyliście piątoedycyjnych plastików? To jest przecież takie sklonowane gówno że bym w rękawiczce i i kijem tego nie tknął
Pomalowane ładnie, fajnie się prezentuje ten niebieski
a co do kolorów to czerwony z niebieskim mi się mocno gryzie...
Bardzo ładne... Swoje bede malował tez cos kolo tego blekitu... A z czerwonym IMO sie ladnie komponuje... I bardzo ladny ten mag z lewej...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Ladnie ladnie , co najwazniejsze starnnosc duza , co niestety w Twoich pracach Dead jest ciaglym mankamentem. JEsli utrzymacie poziom , to bedzie naprawde solidna armia , ktora powinna zejsc za gruba kase...
Całkiem fajne.
Co do 5ed łuczników to jest to mimo wszystko fajny oldschoolowy oddział. Nie rozumiem ludzi, którzy twierdzą że by tego palcem nie dotknęli :p Ja tam lubię jak na turniejach występują bardzo stare figurki V ed a nawet III. . . i co z tego, że niektóre są trochę tę tego, przynajmniej wszystkie armie nie wyglądają identycznie, a i można powspominać stare czasy
Co do 5ed łuczników to jest to mimo wszystko fajny oldschoolowy oddział. Nie rozumiem ludzi, którzy twierdzą że by tego palcem nie dotknęli :p Ja tam lubię jak na turniejach występują bardzo stare figurki V ed a nawet III. . . i co z tego, że niektóre są trochę tę tego, przynajmniej wszystkie armie nie wyglądają identycznie, a i można powspominać stare czasy
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Mi sie osobiscie modele z 5 ed podobaja i dlatego sie na nie zdecydowalem ... co z tego ze atak klonow ale bedzie to unit zrobiony w 1 linijce stad stwierdzilem iz moze byc i atak klonow (na konwersje czasu nie starczylo) no i kosztowali mnie 20 zlotych ^^" a nie okolo 60 ...
@ziemko co do starannosci to ona wzrosla staram sie jak moge by ta armia byla fajna - mam nadzieje ze po prostu kota nie zepsuje swojej polowy (znaczy sie nie pojdzie na skroty bo mu sie nie bedzie chcialo a terminy beda gonily ^^" - wierze ze beda to tak staranne prace jak wiekszosc jego figsow ^^") bo z moejej strony moge zapewnic ze postaram sie utrzymac jak najwyzszy poziom ...
PS dzis oddalem 2 rydwany do pomalowania miejmy nadzieje ze wroca do mnie sliczniutkie ^^" niech sie kot postara bo mu lep ukrece - gdyz konwersje uwazam za oryginalne i bardzo fajne (no i tanie ^^")
@ziemko co do starannosci to ona wzrosla staram sie jak moge by ta armia byla fajna - mam nadzieje ze po prostu kota nie zepsuje swojej polowy (znaczy sie nie pojdzie na skroty bo mu sie nie bedzie chcialo a terminy beda gonily ^^" - wierze ze beda to tak staranne prace jak wiekszosc jego figsow ^^") bo z moejej strony moge zapewnic ze postaram sie utrzymac jak najwyzszy poziom ...
PS dzis oddalem 2 rydwany do pomalowania miejmy nadzieje ze wroca do mnie sliczniutkie ^^" niech sie kot postara bo mu lep ukrece - gdyz konwersje uwazam za oryginalne i bardzo fajne (no i tanie ^^")
Spadówa Geju Ja zawsze maluje staranie tak fakt lubie nie wywiazywac sie z terminu bo lubie malowac staranie i nie odaje fuch tak czasem poprostu mniej cienuje by zaoszczedzic na czasie tak jak tutaj ale mimo wszystko dalej zostaje to staranie pomalowane Btw Rydwany beda o niebo lepsze Bo:
Konwersja znaczna -trzeba sie postarac
Ostatnia rzecz i najwazniejsza sa nowe, bo bolce niestety byly mocno podniszczone i nie wszedzie dalo sie to naprawic ale mimo wszystko wygladaja gites
Konwersja znaczna -trzeba sie postarac
Ostatnia rzecz i najwazniejsza sa nowe, bo bolce niestety byly mocno podniszczone i nie wszedzie dalo sie to naprawic ale mimo wszystko wygladaja gites
Witam - troche czasu bezowocnie straconego na nauke i wyjazdy minelo wy tu czekacie i ... ak i sie doczekaliscie ! wczoraj zaczalem mazac smoka - 3h wytezonej intensywnej pracy - zrobilem de facto wiecej jak sam korpus ale tylko owy zaprezentuje bo reszta czesci jest nieposklejana ... mysle ze warto bylo czekac na nowego smoka (ogolem razem z pilowaniem i podkladowaniem zajelo mi to jakies 5h i zamierzam smoka skonczyc do jutra tak do jutra ^^" miejmy nadzieje ze sie uda !!
kolejne etapy pracy ...
nie wiem czy tylko te "zadziory" na blonach na skrzydlach wyciagac blizej bialego czy tez zostawic nie wiem naprawde nie wiem co bedzie lepiej wygladalo ale chyba powyciagam cienkimi liniami
calkowity czas pracy wydluzyl sie do jakis 6,5h teraz siadam do roboty ostro nastepne zdjecia pewnikiem dopiero jutro rano
pozdro
Ostatnio zmieniony 2 gru 2007, o 18:07 przez dead, łącznie zmieniany 2 razy.
postaram sie finalna wersje zrobic w sobote - cos mi sie przeciagnelo ... jutro rano trzachnefotki juz na finiszu a w ciagu dnia skoncze w nidziele z ranca powinien byc obfotowany obrobione foty i wrzucony wieczorem na jebaja ... juz w tym momencie zostaly mi rogi pazury i detale na kolesiu + flaga ale coz nie zdolam zrobic dobrych fotek o tej porze wiec nic nie wrzuce ;)na razie maluje go 10h a przewidywany czas pracy to 15 - jestem bardzo zadowolony z efektu i jestem bardzo zdziwiony faktem ze na ponad 100 odslon tego tematu nie zostal pozostawiony ani jeden koment (czyzby smok byl na tyle idealny ze nie ma sie do czego przyczepic ?? - nie wiem osobiscie podoba mi sie ale sadzilem ze ma jakies niedociagniecia ktore pomozecie mi wyeliminowac ... - teraz troche juz za pozno na ewentualne poprawki bo jedziemy z koksem dalej i tylko trzebaczekac na final ktory nastapi w niedziele)
BTW serwer na ktorym jest BP ma byc niedostepny wiec poczekacie sobie na fotki
pozdro
BTW serwer na ktorym jest BP ma byc niedostepny wiec poczekacie sobie na fotki
pozdro
Ja chylę czoła nad tempem malowania 6,5H i tyle zrobione ....
Ja wytrwale daje kolejny etap - de facto pare czesci jest pomalowanych ale nie jest na focie ... planuje skonczyc dzis by jutro wyladowal na ebaju ...
tyle fotek na zdis (wiadomo pracuje caly czas ale nie moge dac juz zadnych fotek gdyz jest za ciemno by je zrobic )
pozdro
PS czasowka sie wydluzy (ale zakladam ze w 15 sie zamkne) bo na jeden FH zuzylem calutkie 30 min wczoraj wieczorem ^^"
tyle fotek na zdis (wiadomo pracuje caly czas ale nie moge dac juz zadnych fotek gdyz jest za ciemno by je zrobic )
pozdro
PS czasowka sie wydluzy (ale zakladam ze w 15 sie zamkne) bo na jeden FH zuzylem calutkie 30 min wczoraj wieczorem ^^"
Ostatnio zmieniony 2 gru 2007, o 18:04 przez dead, łącznie zmieniany 1 raz.
smoczek done - tak jak obiecalem dzis foty coz 15 godzin pracy i jestem z tego b.dumny ^^"
blending na bialych elementach ciala smoczna (zwlaszcza lokcie skrzydlate) kuleje. ale niezuca sie to w oczy ladny bardzo free hand i wg mnie super zrobione metaliki ogolnie wg. mnie super figsa, ale neiktore zeczy na odczep sie (ale znam ten bol ze sie niechce juz z autopsji ) pozdrawiam, i gratuluje wytrzymalosci