atakowanie herosa w domku

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

atakowanie herosa w domku

Post autor: Gobos »

For both the attacking and the defending unit, a number of models up to a unit strength of 10 may fight.
to jest jasne... sytuacja nastepujaca: w domku siedzi sobie oddzial 10+ piechociarzy z magiem. dostaja szarze, broniacy wybiera do walki 10 zwyklakow (pierwsze pytanie - mozna tak zrobic? normalnie herosi etc sa zazwyczaj w pierwszym szeregu, nie ma nic napisane kto wybiera walczacych). ale jest jeszcze jeden cytacik:
If characters, champions, or other models that can normally be singled out if they are in base contact, are involved in the fight, up to a unit strength of 5 of the enemy models may choose to attack them
czy herosi nie wyznaczeni do walki mimo to moga byc atakowani?

prosze o jasne i klarowne stanowisko LS w tej sprawie, bo jest imo niejasna (a sytuacja dosc czesta)
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Sytuacja jest raczej prosta bo jest domyslny przymus dostawienia bohaterow i commanda do fighting ranka wiec nie ma mozliwosci ich nie wyznaczenia do walki :D
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

niby tak, niby nie...

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Gobos pisze: prosze o jasne i klarowne stanowisko LS w tej sprawie, bo jest imo niejasna (a sytuacja dosc czesta)
jescze raz prosze...
http://forum.strefazero.net/viewtopic.php?t=440&start=0
bo inaczej nigdy nie przestaniemy sie spierac :lol2:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Dla mnie bohater musi walczyć, jak jest w domku. Nie ma opcji wybrania, że "mój bohater nie walczy".

ODPOWIEDZ