Captain generał
na koniu lanca płyta tarcza
Battle Wizard
luckstone,dispell scroll
10 crossbowmen
10 huntsmen
20 spearman fcg
detachment 10 halbeders, 5 handgunners
20 spearman fcg
detachment 10 halbeders, 5 handgunners
5 knights fcg steel standard
2 cannons
5 outriders z czempionem z hochlandem
1 Hellstorm battery
Moja pierwsza próba imperium na 1500. Zaznaczam nie należę do gatunków PG.
empire 1500
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
względnie rozważałem zamiast spermanów halabardnicy tyle że wtedy zamiast detachmentów halabardowych milicjię wziąć.(chodzi o to że halabardnicy to niby najpowszechniejsze formacje chociarz spermeni też pewnie są powszechni ze względu na taniośc wyposażenia)
Capitan to chyba z oszczędności jest.Ale ok jest spoko bo kosztuje jakies 80 pkt.
Mag taki dziwaczny.Skoro ma luck stone to znaczy ze jest 2 lvl(bo po co 1 lvl przerzut jednej kosci?)
Spearmeni biorą prawie wszystko na klate(mają detechmanty więc mają spore szanse na połamanie czegoś.
Huntsmani to świetna opcja do spowolnienia wroga(daje czas maszynom i strzelcom).
Outridersi w takim zestawieniu nawet dadzą rade bo huntsmani będą spowalniac wroga a Outridersi zajmą dobra pozycje.
Mag taki dziwaczny.Skoro ma luck stone to znaczy ze jest 2 lvl(bo po co 1 lvl przerzut jednej kosci?)
Spearmeni biorą prawie wszystko na klate(mają detechmanty więc mają spore szanse na połamanie czegoś.
Huntsmani to świetna opcja do spowolnienia wroga(daje czas maszynom i strzelcom).
Outridersi w takim zestawieniu nawet dadzą rade bo huntsmani będą spowalniac wroga a Outridersi zajmą dobra pozycje.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Captain jak najbardziej z oszczędności. Z drugiej strony nie ma co inwestować na zwykłym herosie w wardy czy jakąs mega ochronę i tak ma sv na 1+ A w szarży walki z siłą 6 bo ma lancę więc mu mega bronie niepotrzebne. PRzydaną mógłby mieć co najwyżej ikonę. 2poziomowiec jest ten mag. 4 kości starczą na 2 czary na turę. Czasem coś wejdzie. Z drugiej strony przyzwyczajony jestem do samotnej DE sorcereski na te punkty ale tam mam 5 kosci na jedną maginię z powodu przedmiotu. Tutaj 4 więc można spuscic lv i dac zamiast luckstona drugi dispell scroll a za oszczędności kupić ikonę generałowi.