Cenzura?Tomash pisze:Administracja nie pochwala umieszczania w podpisach treści niezwiązanych z tematyką forum, zwłaszcza treści o charakterze manifestacji poglądów i sympatii politycznych, oraz zastrzega sobie prawo do usuwania takich treści z podpisów.
Dyskusja nad nowym punktem regulaminu
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Nie, zawężenie tematyki do tego co powinno być na tym forum. Czyli WFB (i rzeczy bardziej lub mniej związane) a nie pierdoły.
BTW zamknąłbym ten temat bo chyba nie służy do dyskusji. A post mój i Heinricha bym usunął.
BTW zamknąłbym ten temat bo chyba nie służy do dyskusji. A post mój i Heinricha bym usunął.
Do dyskusji o cenzurze zapraszam na Płoty i Młoty.
A licky boom boom down!!!
I moich
Dlatego jeszcze go jakoś powstrzymujemy
A sygnatury "od czapy", zwłaszcza polityczne, są po prostu męczące. Nie po to człowiek wchodzi na forum odpocząć od całego zewnętrznego świata, żeby najgorszy aspekt owego świata (polityka) wylewał mu się z tego forum (czy tego chce czy nie chce czytać - bo to główna wada sygnatur).
Dlatego jeszcze go jakoś powstrzymujemy
A sygnatury "od czapy", zwłaszcza polityczne, są po prostu męczące. Nie po to człowiek wchodzi na forum odpocząć od całego zewnętrznego świata, żeby najgorszy aspekt owego świata (polityka) wylewał mu się z tego forum (czy tego chce czy nie chce czytać - bo to główna wada sygnatur).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Sorry nie zauważyłem kłódki na tamtym temacie, malutka ona jakaś taka.
Cenzura? Bo taki dziwny ten punkt, że tylko może w opisie mieć informacje związane z tematyką forum. Wiesz ile osób za to poleci? A po drugie, czemu? Co to komu przeszkadza mieć info w podpisie "Kocham Jolkę" Męczące czytanie kogoś podpisów? Ja 95% podpisów użytkowników nie czytam.
Cenzura? Bo taki dziwny ten punkt, że tylko może w opisie mieć informacje związane z tematyką forum. Wiesz ile osób za to poleci? A po drugie, czemu? Co to komu przeszkadza mieć info w podpisie "Kocham Jolkę" Męczące czytanie kogoś podpisów? Ja 95% podpisów użytkowników nie czytam.
"Nie pochwala" nie oznacza "zabrania".
"Kocham Jolkę" na pewno będzie traktowane o wiele przychylniej niż "nacjonalista.org" i "antifa.net".
"Kocham Jolkę" na pewno będzie traktowane o wiele przychylniej niż "nacjonalista.org" i "antifa.net".
Dla mnie instytucja podpisów w ogóle jest zbędna. Traktuje je jak reklamy na onecie - spam. Do nich na szczęście mam Adblocka .
A co do nieczytania podpisów, to nie zawsze się da. Po prostu wzrok sam "przeskakuje". Szczególnie na jakieś kolorowe bannery.
A co do nieczytania podpisów, to nie zawsze się da. Po prostu wzrok sam "przeskakuje". Szczególnie na jakieś kolorowe bannery.
Ale mogę zostawić mój metanabol?
No tak, ale zapis dalej mówi o tym, że masz prawo usuwać jesli się tobei nei spodoba stopka, co prowadzi do tego, że jeśli nie libisz nacjonalistów, a lubisz ludzi kochających Jolki to usuniesz stopkę, a tą drugą zostawisz. Albo nie ma stopek, albo są i treść umieszczana w tych stopkach jest dowolna (oczywiście jeśli to nie narusza godności osobistej i nie narusza prawa) inaczej to jest cenzura.
Ja osobiście tez nie lubię nacjonalistów, ale jak by ktoś taką sobie stopkę miał to mam na to wbite.
Ja osobiście tez nie lubię nacjonalistów, ale jak by ktoś taką sobie stopkę miał to mam na to wbite.
Nie. Prawo gospodarza. Uszanuj. To nie publiczna placówka finansowana ze środków publicznych. Wolnoć TOMKU w swoim domku. Jeżeli cię zaproszę do swojego domu, to chociaż gościnny ze mnie typ, zabronię ci palić i używać brzydkich słów. Taka cenzura.Heinrich_von_Tod pisze:Cenzura?Tomash pisze:Administracja nie pochwala umieszczania w podpisach treści niezwiązanych z tematyką forum, zwłaszcza treści o charakterze manifestacji poglądów i sympatii politycznych, oraz zastrzega sobie prawo do usuwania takich treści z podpisów.
Zabawne, Heinrich, że pozostałe punkty zawierające "administracja zastrzega sobie prawo" nie budzą Twoich zastrzeżeń.
Można by oczywiście ustalić sztywne zasady i zrobić w ten sposób dobrze fanom rules lawyeringu, ale osobiście wolę jednak zostawić jakieś okno przyzwoitości dla ludzi, którzy chcą sobie napisać nieirytujące "kocham Jolkę".
Można by oczywiście ustalić sztywne zasady i zrobić w ten sposób dobrze fanom rules lawyeringu, ale osobiście wolę jednak zostawić jakieś okno przyzwoitości dla ludzi, którzy chcą sobie napisać nieirytujące "kocham Jolkę".
Oczywiście, że uszanuję. Ale nie odbieraj mi proszę prawa wywierania wpływu na władzę, chociażby to była pozorowana demokracjaraf pisze:Nie. Prawo gospodarza. Uszanuj. To nie publiczna placówka finansowana ze środków publicznych. Wolnoć TOMKU w swoim domku. Jeżeli cię zaproszę do swojego domu, to chociaż gościnny ze mnie typ, zabronię ci palić i używać brzydkich słów. Taka cenzura.Heinrich_von_Tod pisze:Cenzura?Tomash pisze:Administracja nie pochwala umieszczania w podpisach treści niezwiązanych z tematyką forum, zwłaszcza treści o charakterze manifestacji poglądów i sympatii politycznych, oraz zastrzega sobie prawo do usuwania takich treści z podpisów.
Tomash pisze:Zabawne, Heinrich, że pozostałe punkty zawierające "administracja zastrzega sobie prawo" nie budzą Twoich zastrzeżeń.
Jeszcze do nich nie doszedłem Joke of Corse
A której władzy mówisz, Tomasha jako administratora forum? Czy władzy publicznej. Bo cały problem polega na tym, że administrator (właściciel) chciałby uniknąć wywierania wpływu na władze publiczną poprzez swoją właśność. I idąc dalej przykładem ciebie jako goscia w moim domu, szanując twoje prawo do wywierania wpływu na wladze odmówiłbym ci możliwości zawieszenia baneru politycznego w oknie mojego domu. Nawet, gdybym wynajął ci pokój.Heinrich_von_Tod pisze:Oczywiście, że uszanuję. Ale nie odbieraj mi proszę prawa wywierania wpływu na władzę, chociażby to była pozorowana demokracjaraf pisze:Nie. Prawo gospodarza. Uszanuj. To nie publiczna placówka finansowana ze środków publicznych. Wolnoć TOMKU w swoim domku. Jeżeli cię zaproszę do swojego domu, to chociaż gościnny ze mnie typ, zabronię ci palić i używać brzydkich słów. Taka cenzura.Heinrich_von_Tod pisze: Cenzura?
A czy onet.pl lub wp.pl udostepniając swój serwer czy coś tam do blogów użytkowników na których to blogach użytkownicy piszą o swoich sympatiach lub antypatiach poszczególnych partii politycznych wywiera wpływ na władze publiczną? Czy teraz nie wolno nam nigdzie pisać o braciach kaczyńskich oraz o Lidzie i Tusku bo możemy wpływać w jakiś sposób na nich?
A jesli bym przyszedł do ciebie do domu w koszulce z Lepperem? Też byś mnie nie wpuścił pod pretekstem, że będę promował Leppera?
A jesli bym przyszedł do ciebie do domu w koszulce z Lepperem? Też byś mnie nie wpuścił pod pretekstem, że będę promował Leppera?
Klikając na bloga Wierzejskiego czy Senyszyn dobrze wiesz, jakich treści się spodziewać i że będzie o polityce (która czasem zwyczajnie męczy). Naprawdę nie widzisz różnicy?
Czy naprawde nie widzisz różnicy ?
To tak na rozluźnienie
Ja ci powiem tak Tomku. Ja po prostu mam taki charakter i wychodzę z takiego założenia, że jak ktoś chce sobie wyrazić jakieś swoje poglądy to niech wyraża, mimo iż one mnie się nie podobają, ba jestem ich przeciwnikiem. Dlatego jak ktoś ma w stopce nacjonalista.org, fan - kibol wali mnie to. Takie jest moje zdanie i tyle. Jak nie będzie uwzględnione to trudno jak będzie to super.
To tak na rozluźnienie
Ja ci powiem tak Tomku. Ja po prostu mam taki charakter i wychodzę z takiego założenia, że jak ktoś chce sobie wyrazić jakieś swoje poglądy to niech wyraża, mimo iż one mnie się nie podobają, ba jestem ich przeciwnikiem. Dlatego jak ktoś ma w stopce nacjonalista.org, fan - kibol wali mnie to. Takie jest moje zdanie i tyle. Jak nie będzie uwzględnione to trudno jak będzie to super.
Wpuściłbym cię, bo pewnie fajny z ciebie gość. Ale miałbym prawo cie nie wpuścić, nawet bez podania przyczyn, zgadzasz się?Heinrich_von_Tod pisze: A jesli bym przyszedł do ciebie do domu w koszulce z Lepperem? Też byś mnie nie wpuścił pod pretekstem, że będę promował Leppera?
Nie wiem na jakich zasadach działa to forum. Czyżby prywatny folwark ? Sam nie lubię skrajności takich jak nacjonalizm czy tzw. antyfaszyzm czyli po prostu lewactwo, ale niech każdy ocenia to sam we własnym zakresie wsadzając do podpisu co mu się podoba. Podpis świadczy o userze. Wcale mi to nie przeszkadza - niektóre podpisy są ciekawe, inne śmieszne, jeszcze inne zawierają ciekawe linki. . . Trochę mnie denerwuje, że administracja próbuje mówić mi co dobre, a co złe i cenzurować to co jest wg niej złe. Nie jesteśmy przecież dziećmi. Jak sobie o tym myślę, to przypomina mi się sytuacja w której na pewnym apolitycznym forum dostałem bana za umieszczenie w avatarze plakatu międzynarodówki komunistycznej i nazwanie swojego konta Richter co jeden z moderatorów zinterpretował całkiem słusznie jako pseudonim używany przez Lenina podczas pobytu w Londynie (ale z socjalizmem nie mam nic wspólnego jakby co hłehłe). Z konstytucji wywiódł tezę, że złamałem polskie prawo, a z regulaminu wywiódł tezę że za złamanie polskiego prawa jest ban
Tomash napisał, że nie chce polityki na forum battla bo wchodzi tu min. po to by od niej odpocząć. Są to oczywiste banialuki bo polityka tu i tak jest propagowana i zapewne także przez forunowy establiszment w postaci dyskursów politycznych, żartów z poprzedniej władzy (nie wierze, że na tym forum z niej ostro nie polewano). Mnie szczerze mówiąc bardziej rażą owe żarty niż jakieś sygnaturki czy bannery. . . dlatego, że net jest przez nie dosłownie zalewany, a w 90% mają one naprawdę prymitywny poziom (coś jak rynsztok i poniżej). Nie chodzi tu dodam o jakiekolwiek sympatię tylko o zwykłą kulturę
Tomash napisał, że nie chce polityki na forum battla bo wchodzi tu min. po to by od niej odpocząć. Są to oczywiste banialuki bo polityka tu i tak jest propagowana i zapewne także przez forunowy establiszment w postaci dyskursów politycznych, żartów z poprzedniej władzy (nie wierze, że na tym forum z niej ostro nie polewano). Mnie szczerze mówiąc bardziej rażą owe żarty niż jakieś sygnaturki czy bannery. . . dlatego, że net jest przez nie dosłownie zalewany, a w 90% mają one naprawdę prymitywny poziom (coś jak rynsztok i poniżej). Nie chodzi tu dodam o jakiekolwiek sympatię tylko o zwykłą kulturę
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Ritchie pisze:Trochę mnie denerwuje, że administracja próbuje mówić mi co dobre, a co złe i cenzurować to co jest wg niej złe.
Wiesz, chciałem to skomentować, ale ręce mi opadły.
Różnica polega na tym, że tematy o polityce, czy tez całe PiM, możesz bezproblemowo ominąć. Sygnaturki w poście w interesującym Cię forum ominąć nie ma jak. Nikomu nie zabraniamy wyrażania swoich poglądów politycznych - ale zdecydowanie lepsze są takie wyrażane literkami, które można przeczytać bądź nie w odpowiednim miejscu, a nie takie wyrażane dużym bannerem pod każdym postem w każdym miejscu, których niezauważyć się nie da.Ritchie pisze:Mnie szczerze mówiąc bardziej rażą owe żarty niż jakieś sygnaturki czy bannery. . . dlatego, że net jest przez nie dosłownie zalewany, a w 90% mają one naprawdę prymitywny poziom (coś jak rynsztok i poniżej).