Staroedycyjny Waywatcher - Gotowy (upd. 17122007)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TomaszT
"Nie jestem powergamerem"

Staroedycyjny Waywatcher - Gotowy (upd. 17122007)

Post autor: TomaszT »

Witam Wszystkich!

Jestem tutaj nowy i malowanie zaczalem calkiem niedawno. Po pierwszym Krasiu i kilku goboskach (oczywiscie z ze Skull Pass) zabralem sie za malowanie WElfa, ktorego moj Braciszek wynalazl gdzies w szafce z czasow jak jeszcze gralem w WFRP. W sumie jest to moja 5 figurka ktora pobazgralem ( a raczej jeszcze bazgrze) i bylbym wdzieczny za uwagi. Przy okazji mam pytanie, wie ktos moze z ktorej to edycji? Szkoda ze obecni Waywatcherzy tak nie wygladaja.

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
TT
Ostatnio zmieniony 17 gru 2007, o 23:00 przez TomaszT, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

jak na poczatki to bardzo przyzwoicie. poza oczami :roll: - do poprawy!

figurki sa z 5 edycji.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

plasz nie wyglada jakbys malowal 5 figurke :D jak na poczatek to naprawde niezle!

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

jak domalujesz mu rece to bedzie ładny TT

Awatar użytkownika
TomaszT

Oczy faktycznie sa do poprawy, ma taki troche rozbiegany wzrok. Jakos jeszcze nie umiem ich dobrze zrobic, moze na drugim elfie wyjda mi lepiej. Poczytam sobie jeszcze jak sie do tego zabrac i poprawie. A plaszczyk o dziwo poszedl mi najszybciej z calej figurki. Jednak czytanie opisow tutaj na forum i w necie na cos sie przydaje. ;)

Awatar użytkownika
TomaszT

W koncu udalo mi sie znalezc chwile i skonczyc (chyba) moje wypociny. Zostala podstawka, ale na razie nie mam pomyslu. Mam nadzieje ze zle nie wyszlo. Tylko dalej mam problem z tymi oczami. :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Skóra, tunika, kaptur bardzo fajne ;) Łuk też chociąż chyba za dużo inków na nim dałeś bo się tak dziwnie świeci.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

magiczny to i sie swieci

Awatar użytkownika
TomaszT

W koncu znalazlem chwile zeby dokonczyc malowanie i pobawic sie z podstawkami i ponizej efekt moich wysilkow. Dopiero na powiekszeniach zauwazylem, ze kilka kropek gdzie niegdzie bym musial poprawic. Ale to potem, na razie slucham krytyki. ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i obydwaj w komplecie ;)

Obrazek

TT

Awatar użytkownika
Gareth
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Post autor: Gareth »

Jak na zaczynającego malowanie to wychodzi Ci to bardzo dobrze. Słów krytyki nie będzie bo nie lubię się czepiać, jak nie ma czego ;)

Sykstus
Masakrator

Popieram przedmówce ;)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

dobrze by było jak bym mieli cięciwy na lukach a ten co strzela to jeszcze jakaś strzałę w łapie.

Sykstus
Masakrator

Nie wymagasz za wiele ?? :P

Awatar użytkownika
TomaszT

dobrze by było jak bym mieli cięciwy na lukach a ten co strzela to jeszcze jakaś strzałę w łapie.
Nawet o tym myslalem i juz nawet zaczalem robic strzale ze szpilki, ale jak na razie to mi nie wychodzi, no i nie mam pomyslu na zrobienie ladnych lotek. Widzialem kiedys zdjecie takiego figsa wlasnie ze strzala, ktora byla chyba zrobiona z GSu, tylko ze nie wygladalo to zbyt dobrze, za grube bylo, stad tez pomysl ze szpilka. Temu drugiemu nie za bardzo jest jak dorobic cieciwe, bo niestety plaszcz blokuje styka sie z drugim koncem i nie za bardzo jest jak to wkleic. Zabacze moze uda mi sie cos wykombinowac, ale to pewnie juz po swietach, bo jade rodzinke poodwiedzac. Jak mi sie uda cos wyrzezbic, to na pewno wrzuce zdjecie.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

tedzio pisze:dobrze by było jak bym mieli cięciwy na lukach a ten co strzela to jeszcze jakaś strzałę w łapie.
To rzadko kiedy dobrze wychodzi
Drugi elf już lepszy od pierwszego :)

Awatar użytkownika
fingolfin

Post autor: fingolfin »

pokombinuj z bitsami od milicji imperialnej spkojnie znajdziesz tam pare strzal, a jak na poczatek to swietna figsa

ODPOWIEDZ