I zamyslił się górnik nad kuflem... Już mam wychodzić?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
I zamyslił się górnik nad kuflem... Już mam wychodzić?
Sprawa taka... Jeśli korzystam z zasady specjalnej górników i nie wystawiam ich na poczatku bitwy to musze próbowac ich wystawiać od drugiej tury czy też mogę się wstrzymać z rzutem do odpowiadajacego mi momentu? Tak samo czy jesli wyjdzie mi test na wyłazenie to czy moge i tak zatrzymać górników pod ziemią? Bo ostatnio pojawiło sie kilka wątpliwości odnośnie tego...
A ja mam pytanko czy mozna przezucac steamdrillem rzut ktory np: kulamy 4 co oznacza ze Minerzy sie wykopali i czy moge w tej sytuacji zrobic przezut aby zapobiec ich wyjsciu...?
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Dzieki... 

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Dokładnie to jest takMalal pisze:Nie mozesz przezucic Shino sie myliTam jest zapis ze mozesz przezucic nieudany rzut na wyjscie
..... may re-roll its arrival dice each turn until it arrives.
Więc spadajcie cfaniaki;)
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
czyli steamdrill staje sie jedyną szansą na wydłużenie przesiadywania górników pod ziemią... beznadziejnie... 

- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Nic z tych rzeczy.Rakso_The_Slayer pisze:czyli steamdrill staje sie jedyną szansą na wydłużenie przesiadywania górników pod ziemią... beznadziejnie...
Wręcz przeciwnie.
Wracaj do czytania cytatu który podałem.

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ok... tego until it arrives nie doczytałem...
no to jeszcze lepiej... to już moja 5 górników sie nie bedzie tak sprawdzac... 

z tego co pamietam to oddzial wychodzi po finalnym wyniku wiec jesli by przerzucic zanim wyjda to czemu byt nieJedy Knight pisze:Dokładnie to jest takMalal pisze:Nie mozesz przezucic Shino sie myliTam jest zapis ze mozesz przezucic nieudany rzut na wyjscie
Więc spadajcie cfaniaki;)

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
to ja chce sam decydować po udanym rzucie czy moi górnicy wychodza czy dalej raczą się chłodnym piwkiemShino pisze: choc nie zamierzam sie o to klocic niech bedzie jak chcecie

w tym momencie grając 5 górników rzadko chcę żeby wychodzili w drugiej, trzeciej turze... zależnie od sytuacji...
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Dlatego cieszę się, że na LS zebrała się grupa "Silnorękich", która w poważaniu ma takie rozważania i sprawy załatwia "od ręki".Shino pisze:z tego co pamietam to oddzial wychodzi po finalnym wyniku wiec jesli by przerzucic zanim wyjda to czemu byt nieJedy Knight pisze:Dokładnie to jest takMalal pisze:Nie mozesz przezucic Shino sie myliTam jest zapis ze mozesz przezucic nieudany rzut na wyjscie
Więc spadajcie cfaniaki;)ale o to sie juz kiedys pytaslem i byl inny wniosek
choc nie zamierzam sie o to klocic niech bedzie jak chcecie
jeśli oddział górników wchodzi, to może wchodzić w dowolnej f0rmacji prawda?
zgodnie z uściśleniami żaden nie może przejść więcej niż 6 cali. więc zakładając, że idą w jednej kolumnie i ten z przodu wychodzi na 6 cali, to za 3" cale ruchy można zrobić "reform", tak że w efekcie oddział jest na 6 calach od krawędzi, prawda?
potem można już popchnąć kowadłem i jest 6ed 12 cali?
czy ktoś ma inny pomysł?
zgodnie z uściśleniami żaden nie może przejść więcej niż 6 cali. więc zakładając, że idą w jednej kolumnie i ten z przodu wychodzi na 6 cali, to za 3" cale ruchy można zrobić "reform", tak że w efekcie oddział jest na 6 calach od krawędzi, prawda?
potem można już popchnąć kowadłem i jest 6ed 12 cali?
czy ktoś ma inny pomysł?