Vampire Counts - 1555

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Vampire Counts - 1555

Post autor: duck83 »

HEROES:

Necromancer:
general, 2lvl, Cloak of Mists and Shadows
145

Necromancer:
2lvl, Power Stone, Spell Familiar
140

Wraith:
Cursed Book
140

CORE:

19x Skeletons:
full command group
177

15x Skeletons:
s. bearer, musician
135

15x Skeletons:
s. bearer
130

20x Zombies:
s. bearer
130

SPECIAL:

5x Black Knights:
hell knight, s. bearer, bardings, Banner of the Dead Legion
182

5x Black Knights:
full command group
155

5x Black Knights:
hell knight
131

RARE:

Banshee:
90

Total:
1555

Models:
88

Power Dice pool:
6

Dispel Dice pool:
4

Comment:
Rozpiskę zrobiłem, żeby zobaczyć co jestem w stanie sklecić. To co widać to większa część mojej armii, tzn. prawie cała. Podejrzewam, że rozpiska w warunkach turniejowych jest conajmniej kiepska. W innych okolicznościach też pewnie wiele warta nie jest. Format dziwny, bo i to co powyżej, przez większośc graczy za normalne uznane nie będzie.
Dla obrony tej imho jedynej słusznej koncepcji rozpiski na te punkty :P dodam, że cała armia ma pełny WYSiWIG, oprócz jedynie konfiguracji Magic Itemów na heroesach.
Jeszcze na koniec poględze, że nie mam ani Fell Batów, ani Dire Woolfów, nie posiadam też Spirit Hostów. Jeśli chodzi o Core'y to oddziały też są sklecone wg. swoich własnych odrębnych schematów "kolorystycznych".
Chętnie posłuchałbym opinii, które wskazałby na co ta armia jest wybitnie słaba, a na co mniej (jeśli w ogóle).
Fajnie by też było usłyszeć, co wokół tego rdzenia można by "dobrać", głównie pod kątem ogólnie pojętego uniwersalizmu.
Zdesperowanych zapraszam do komentowania :wink:

EDIT: Pojawiły się zdjęcia nowych skeletonów ... rdzeń armii się powiększy 8)

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

zamień te 3x5 BK za 1x10 + 1x5. No i tego plewnego wraitha na wampira bsb zamień. Reszta wporzo

ODPOWIEDZ