Mroczne Elfy 1000 pkt

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Mroczne Elfy 1000 pkt

Post autor: Magnus »

Wkrótce mam zamiar grac DE jako druga armia, i zlozylem taka rozpiske na poczatek, offensywna i mam nadzieje ze cos zdziala. Oto i ona:

1 Beastmaster on Cold One (Blood Armour, Sea Dragon Cloak, Lance) /96

1 Sorceress lvl 2 (The Cloak of Dark Souls, Seal of Ghrond) /175 pkt

10 Corsairs 100 pkt

19 Warriors (Shields, FCG) 177 pkt

2 Cold One Chariot (Spears) 194 pkt

1 Royal War Hydra 255 pkt

Total army cost: 997 pkt

Casting pool: 5 Dispel pool: 5

Plan jest prosty: Isc do przodu w miare szybko, beastmaster siedzi na coku w hydrze (zeby nie spowalniac jej ruchu, mam nadzieje ze jest to mozliwe ale nie jestem pewny), do wsparcia hydra ma miec detachment w postaci korsarzy. Drugi punkt stanowią rydwany (impakty to potrafia zaszkodzic HE, oj moga :) ) z detachmentem z worriorow. Mag siedzi w warriorach, ma 5 kosci mocy wiec obowiazkowo rzuca 1 czar z dark by unicestwic cos co nam moze nazbyt zaszkodzic strzelaniem oraz wylosowany inny czar. Czy to mialoby racje bytu? Czekam na opinie.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

a jak Ci BM nie zda glupoty to masz ture w plecy... lepiej wsadz go na steeda, będzie pewniejszy. IMO bym wolał scrolla niz seal, ale co kto lubi. i może lepiej zamienić korsarzy na 5 DR albo 10 kuszoli kosztem czegos?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Rozpiska niczego sobie, tylko chyba nikt nie morze dołączyć się do hydry kiedy czeladnicy żyją. Kiedy zginą może się do niej rzeczywiście dołączyć BM, ale tylko pieszy. 2 rydwany spoko. (zawsze lubiłem tą jednostkę), ale myślę, że zaoszczędzone punkty za korsarzy mogą być wykorzystane na kusze chociażby.
Obrazek

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Poki co korzystam tylko a army buildera... Bylbym wdzieczny gdybyscie mi tylko powiedziali jak to jest z tym beastmasterem, ze on daje przerzut w promieniu 12 cali wszystkich testow psychologicznych potworów? Mam na mysli np przerzut niezdanego testu na glupote, czy dzieki niemu mozna go przerzucic? Wymyslilem jeszcze cos takiego:

1 Noble on Dark Steed (Heavy Armour, Sea Dragon Cloak, Sword of Might, Enchanted Shield) /122 pkt

1 Sorceress lvl 2 (The Cloak of Dark Souls) /150 pkt

10 Corsairs 100 pkt

2 Cold One Chariot (Spears) 194 pkt

Total army cost: 998 pkt

Casting pool: 5 Dispel pool: 3

Tu wpadlem na pomysl azeby noble byl takim szybkim zwiadowca, wyruszyl jak najbardziej z ukrycia i dotarl do uciazliwych rzeczy. Ma save'a na 0+ przed ostrzalem wiec byle co mu nie zaszkodzi raczej, od flanki zawsze moze sie dolaczyc szarza tam gdzie bedzie najbardziej potrzebny. W ostatecznosci mozna go dac na piechote i do warriorow, za oszczedzone pkt podpakowac korsarzy lub ponownie wzmocnic obrone magiczna bo w tym wypadku nieco utracila.

Wymyślilem jeszcze trzecią wersje, która chyba okaze sie najlepsza. Oto i ona:

1 Noble on Chariot (Heavy Armour, Sea Dragon Cloak, Halberd) 179 pkt

1 Noble on Dark Steed (Heavy Armour, Sea Dragon Cloak, Shield, Lance, Crown of Black Iron) 133 pkt

1 Sorceress lvl 2 (The Cloak of Dark Souls) 150 pkt

10 Corsairs (Mucician) 105 pkt

Total army cost: 999 pkt

Casting pool: 5 Dispel pool: 3

Noble na rydwanie jest generalem, drugi noble jest zwiadowcą ktory szarzuje na jednostki o niskim CR startowym, mag swoje, hydra sama, rydwan z noblem sam sobie radzi, warriorzy maja detachment w postaci korsarzy. Chcialem jeszcze bounda wrzucic kolesiowi w rydwanie, ale z niczego nie chcialem zrezygnowac ;) zobaczymy jak to sie bedzie sprawdzac.

ODPOWIEDZ