Wild Riders a Noble na jeleniu

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szkodnik
"Nie jestem powergamerem"

Wild Riders a Noble na jeleniu

Post autor: szkodnik »

Mam pytanie do graczy WE. Czy Wild Riders Noble na jeleniu biegnący z oddziałem Wildów dalej korzystają z zasady fast cavalery?

Awatar użytkownika
00dexter

Post autor: 00dexter »

Jak dobrze pamietam to teraz heros w oddziale przejmuje zasady oddzialu wiec moim skromnym zdaniem tak

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

szkodnik pisze:Mam pytanie do graczy WE. Czy Wild Riders Noble na jeleniu biegnący z oddziałem Wildów dalej korzystają z zasady fast cavalery?
Tzn zależy. Heros w oddziale fas cavalry, zgodnie z tą zasadą porusza się z nim jakby był FC. Natomiast nie może korzystać z zasad specjalnych jeśli chodzi o strzelanie, bo sam FC nie jest.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
szkodnik

Post autor: szkodnik »

Ok, dzięki. Jeśli to tyle na ten temat, to znaczy, że niczego w kodeksie nie pominąłem. Proszę moderatora o zamknięcie tematu.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Skorzystam z tematu:

jakie uzbrojenie dalibyście Wild Riders Noble na koniu? Kolo ma głównie jeździć w Wildach oczywiście (jedynych Wildach na stole) i być generałem (zainteresowanych odsyłam do mojej rozpiski w dziale rozpisek).
Na razie dałem mu worda na 3+ wyczerpywalnego, ale może macie jakieś inne pomysły?

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

-1 liderka jest dobra.

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

Caly problem z ten jeleniem;) polega na tym ze nie mozna mu dac helmu, tak bylby calkiem przyzwoity:) I chyba jedyna sensowana rzecza jest tu wlasnie ward, no albo mozna pokusic sie o teleporta miedzy lasami:)

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

ale po co dawać herosowi w wildach przedmioty, skoro i tak jest już drogi? nie lepiej zamiast tego dać kolejnego jeźdźca?

ewentualnie można na siłę dać im -1ld w 6 calach, coby podczas szarży z bliskiej odległości (w końcu po to mają tyle ruchu by blisko na flance się ustawić) przeciwnik się przestraszył.

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Ale 6 wild plus podstawka losia to juz sie robi z tego bardzo duzy regiment ;)

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

wildowi warda i sword of might, wtedy razem z bizonem nieźle się leją (5A S5 w szarży, potem 6) czyli całkiem nieźle, :D

I jescze powiem że na duże duże brałem lorda wild ridera 8)na koniku , dawałem mu warda, +1 S i 6 hit w czelendżu, ewentualnie jescze coś, i taki koleś w odziale wildów z warbannerem łapie smoki - czelendż , jak mnie trafi na 6 to jescze mam warda 3+, więc raczej nic mi nie wciupie, natomiast ja mam przewage, warbanner, może jakiegoś wounda, i smok się brejkuje o ładne -3. :) no ale taki kolo 300 pkt a to dużo.
Pozdro

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Drugi problem tego pana to to ze nie moze miec sword of mighta;/

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

nie może mieć ?, nie wiem, nie sprawdzę bo chwilowo nie mam podręcznika, wydawało mi się to oczywiste więc nie zwracałem dokładnie uwagi na zasady, ale chyba tylko magic speary może brać, a szkoda,
A jakby mu dać speara -1 do hita , to odział z nim spokojnie może np. ogry przeganiać i inne bestie, ciekawa opcja.
Pozdro

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Faktycznie ciekawa ale to oznacza, że koleś zostanie tylko na swoim 5+AS i 5+WS. Ten WS na 3+ jednak sie chyba przyda. Myślałem, żeby dać mu regenke, ale nie wcisnę punktowo.

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

Robak pisze:Ale 6 wild plus podstawka losia to juz sie robi z tego bardzo duzy regiment ;)
ale nie ma losia tylko konika ten pan wspominany.

lapanie smoka wild riderami nie jest rewelacyjnym pomysłem, chyba, że przeciwnik jest totalnym bezmózgowcem i pozwoli się zaszarżować. smok ma na tyle duży ruch, by spokojnie lecieć tam gdzie wyrządzi szkodę i nie dać się zlapać.

a heros na jeleniu kosztuje niestety tyle co oddział wild riderów, jest więc raczej tylko elementem dekoracyjnym na półce, albo uczestnikiem naprawdę dużych bitew.

wg mnie, jeżeli heros ma jechać w wildach, to nie ma sensu inwestować w niego za dużo. wildzi są dość delikatni - ostrzał i magia potrafią ich przetrzebić, a należy pamiętać, że potrzebują czasu by zająć odpowiednią pozycję do walki.

a odzial większy wildów wygrywający w szarży walkę, ma duże szanse na zlamanie przeciwnika strachem z racji przewagi liczebnej.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

wild rider z wardem teleportem terrorem albo 6 w challenge..rozwiązanie z teleportem jest...niegłupim rozwiazaniem...wystarczy wybrać dobra stronę (odpuścić sobie las w deployu ,zresztą nasz 6 calowy starczy)wjechać, teleport i ustawić się do szarży, w połączeniu z drugim unitem wildów od przodu daję nam NAPRAWDĘ DUZY problem dla przeciwnika :twisted:

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Z teleportem to zazwyczaj jest taki problem, że jak już sie myknie do drugiego lasu i sie jakoś ustawi żeby móc szarżować na coś to czeka sie na pierdut z bolców, helek, tudzież dział czy innego plugastwa ;)

Na Bydgoszcz z teleportu zrezygnowałem. W jednym scenariuszu w ogóle bym go nie użył (płonące - nieprzekraczalne lasy), w drugim miałbym utrudnione zadanie (brak dodatkowego lasu, wystawianie w ćwiartkach)

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Jak nie masz porzadnej magii to raczej sie nie wyteleprtujesz nigdzie, jak przeciwnik ma las na swojej polowie to w nim cos tak schowa ze nie bedziesz w stanie sie w nim zmiescic, tylko tree singingi sa mooocnym argumentem zeby sie ne kitral w lesie:)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

oddział z -1 Ld, Warbannerem skutecznie łamie klocki od frontu, ale też kosztuje masę punktów (wychodzi tak jakby się miało +3 CR :D ).
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Christos i co sprawdzil sie wild rider nobel?? :)

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Trudno powiedzieć.

Ogólnie to cała armia FS nie za bardzo dała rade. Strasznie brakowało mi łuczników (a jednak! ;) )

Wildzi w bitwie z bretka przyjęli szarże 4 pegazów. Noblem wyzwałem na challenga i nawet zadałem ranę ;) Pierwszą turę ustali (fuksem) a w drugiej pomogły im dryady i pegazy poszły w piach.

Ale raczej nie polecam. Chyba że ma sie tak radosne podejście do turów jak ja i jeździ się dla zabawy. ;)

ODPOWIEDZ