Szarżowanie na maszyny wojenne z podstawkami

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Kal_Torak
Masakrator

Szarżowanie na maszyny wojenne z podstawkami

Post autor: Kal_Torak »

Witam,

Mam takie pytanko,

Maszynki chcę wstawić na podstawki - dla wygody, praktyczności no i estetyki (maszyny z podstawkami znacznie lepiej wyglądają.

Tutaj rodzi sie jednak kluczowe pytanie:

- Czy wszlekie szarże mierzone są tylko i wyłącznie do podstawki samej masyzny, czy też przeciwnik może sobie skrócić szarże wybierając na cel załoganta maszyny, która stoi obok czy też cal od podstawki z maszyną wojenną?

- Bolec DE/HE ma stać na podstawce 40x40 czy 50x50?

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

szarzyjesz do nablizeszgo modelu nie wazne czy to jest sama maszyna czy ktorys z zalogantow...
podstawki pod maszyny proponowal bym okragle, wtedy nie ma problemu z obracaniem w strone celu ....
Obrazek
Highborn Elves Only!

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Aha - to kiepsko bo w tym wypadku podstawka niejako pomaga w szarzowaniu no ale tez ulatwia pewne rzeczy:)

Ja mam lepszy sposob - podstawka bedzie raczej kwadratowa i porzadnie wymodelowana - ale nie bede przyklejal na nia maszyny tylko ustawial. Jak bede obracal maszyne, to obroce sama maszyny bez potrzeby obracania podstawki, ktora przy obracaniu recznym i tak sie przemieszcza :). Okragla jednak sie wydaje tez bardzo ciekawym pomyslem

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

kwadratowa jest o tyle lepsza, ze ogranicza taktyczne overruny :twisted:

odnosnie mierzenia - fakt, szarze mierzy sie od podstawki - ale LoS maszyny rowniez :wink:

generalnie podstawki - zarowno estetycznie, jak i zasadowo - raczej sie oplacaja :D
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

A w jaki sposób ogranicza szarże taktyczne? Chce mi powiedzieć że z podstawka maszyna posiada strefy a bez nie?

ZłO
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ZłO »

czy tam pisze ogranicza szarze taktyczne??

overrun to nie szarza :lol2:

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Nie ogranicza, bo "szarże taktyczne" istnieją tylko w spaczonych umysłach polskich graczy :D (no i może włoskich jeszcze).

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

ZłO pisze:czy tam pisze ogranicza szarze taktyczne??

overrun to nie szarza :lol2:

Ups faktycznie. Zle doczytałem. Mój błąd.

Chociaż nadal nie rozumiem, bo niestety miłośnicy taktycznego "czegokolwiek" i tak dojadą szarżą tak jak bedą chcieli i ewentualnie zoverrunują co będą chcieli.

Miłośnicy szarży "po prostej" łączcie się!!

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Christos, nie wierzę, że nie overrunujesz lataczami na maszyny taktycznie używając do tego ground mova :D
Na EURO każdy na pewno tak będzie grał ;)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

ech - życie o wiele byłoby prostsze jakby szarze na same maszyny nie były ... taktyczne

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

Esco pisze:Christos, nie wierzę, że nie overrunujesz lataczami na maszyny taktycznie używając do tego ground mova :D
Uwierz. Nie miałem przyjemności.
Esco pisze: Na EURO każdy na pewno tak będzie grał ;)
Możliwe. Nie gram na euro.

A i żeby wszystko było jasne. Mimo że jestem ogólnie przeciwnikiem takich udziwnień jak szarże taktyczne (w końcu jakieś 9lat szarzowałem zazwyczaj "po prostej") to nie moge wykluczyć, że zdarzy mi się to zrobić. Jeśli miało by mi to przynieśc jakąś istotna korzyść, a przeciwnik byłby nadmiernie wkurzający.
Ni ejestem filantropem.

ODPOWIEDZ