Szarżowanie na maszyny wojenne z podstawkami
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Szarżowanie na maszyny wojenne z podstawkami
Witam,
Mam takie pytanko,
Maszynki chcę wstawić na podstawki - dla wygody, praktyczności no i estetyki (maszyny z podstawkami znacznie lepiej wyglądają.
Tutaj rodzi sie jednak kluczowe pytanie:
- Czy wszlekie szarże mierzone są tylko i wyłącznie do podstawki samej masyzny, czy też przeciwnik może sobie skrócić szarże wybierając na cel załoganta maszyny, która stoi obok czy też cal od podstawki z maszyną wojenną?
- Bolec DE/HE ma stać na podstawce 40x40 czy 50x50?
Mam takie pytanko,
Maszynki chcę wstawić na podstawki - dla wygody, praktyczności no i estetyki (maszyny z podstawkami znacznie lepiej wyglądają.
Tutaj rodzi sie jednak kluczowe pytanie:
- Czy wszlekie szarże mierzone są tylko i wyłącznie do podstawki samej masyzny, czy też przeciwnik może sobie skrócić szarże wybierając na cel załoganta maszyny, która stoi obok czy też cal od podstawki z maszyną wojenną?
- Bolec DE/HE ma stać na podstawce 40x40 czy 50x50?
Aha - to kiepsko bo w tym wypadku podstawka niejako pomaga w szarzowaniu no ale tez ulatwia pewne rzeczy:)
Ja mam lepszy sposob - podstawka bedzie raczej kwadratowa i porzadnie wymodelowana - ale nie bede przyklejal na nia maszyny tylko ustawial. Jak bede obracal maszyne, to obroce sama maszyny bez potrzeby obracania podstawki, ktora przy obracaniu recznym i tak sie przemieszcza
. Okragla jednak sie wydaje tez bardzo ciekawym pomyslem
Ja mam lepszy sposob - podstawka bedzie raczej kwadratowa i porzadnie wymodelowana - ale nie bede przyklejal na nia maszyny tylko ustawial. Jak bede obracal maszyne, to obroce sama maszyny bez potrzeby obracania podstawki, ktora przy obracaniu recznym i tak sie przemieszcza

kwadratowa jest o tyle lepsza, ze ogranicza taktyczne overruny
odnosnie mierzenia - fakt, szarze mierzy sie od podstawki - ale LoS maszyny rowniez
generalnie podstawki - zarowno estetycznie, jak i zasadowo - raczej sie oplacaja

odnosnie mierzenia - fakt, szarze mierzy sie od podstawki - ale LoS maszyny rowniez

generalnie podstawki - zarowno estetycznie, jak i zasadowo - raczej sie oplacaja

Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
ZłO pisze:czy tam pisze ogranicza szarze taktyczne??
overrun to nie szarza
Ups faktycznie. Zle doczytałem. Mój błąd.
Chociaż nadal nie rozumiem, bo niestety miłośnicy taktycznego "czegokolwiek" i tak dojadą szarżą tak jak bedą chcieli i ewentualnie zoverrunują co będą chcieli.
Miłośnicy szarży "po prostej" łączcie się!!
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Uwierz. Nie miałem przyjemności.Esco pisze:Christos, nie wierzę, że nie overrunujesz lataczami na maszyny taktycznie używając do tego ground mova
Możliwe. Nie gram na euro.Esco pisze: Na EURO każdy na pewno tak będzie grał
A i żeby wszystko było jasne. Mimo że jestem ogólnie przeciwnikiem takich udziwnień jak szarże taktyczne (w końcu jakieś 9lat szarzowałem zazwyczaj "po prostej") to nie moge wykluczyć, że zdarzy mi się to zrobić. Jeśli miało by mi to przynieśc jakąś istotna korzyść, a przeciwnik byłby nadmiernie wkurzający.
Ni ejestem filantropem.