Mroczne kozaki

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Mroczne kozaki

Post autor: Magnus »

Oto moj model rozpy ktora chce grac na poczatek, poki co posiadam 10 korsarzy i rydwan. Oto ona:

1 Sorceress lvl 2 (Darkstar Cloak, Seal of Ghrond) /175 pkt

1 Beastmaster on Manticore (Blood Armour, Sea Dragon Cloak, Lance) /260 pkt

10 Corsairs /100 pkt

10 Warriors (Repeating Crossbows) /110 pkt

1 Cold One Chariot (Spears) /97 pkt

1 Royal War Hydra /255 pkt

Total army cost: 997 pkt

Models in Army: 26

Casting pool: 5 Dispel pool: 4

Mam nadzieje ze cos tym ugrac sie da, a chociaz remis ;) czekam na sugestie. Mag siedzi w korsarzach, dzieki ich save'owi na 4+ przed ostrzalem musza go przytrzymac przy zyciu i tak nim kierowac by lapal zasieg gdzie potrzeba. Beastmaster lata straszy i niszczy. Kusznicy oslabiaja na ile sa w stanie wroga, hydra z rydwanem prze do przodu...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Moją ulubiną armią na 1k jest własnie hydromantykora. Uważam jednak że czarodziejka na te punkty jest niepotrzebna. Także royalka to według mnie "pozłacana miedz" na zewnątrz ładnie wygląda a w środku przecierz to tylko miedz a droższa dlatego stawiam na zwyczajną hydrę.

ja używam coś takiego:
Bestmaster z mantikorą i seal of ghrond
2x5 dr z kuszami
20 warriorów z pełnym commandem
2 rydwany
hydra zwykła
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Twoja wersja jest na 1100 pkt, a moja na 1000 :P Kombinuje cos na HE ktore sa na 2 magach, 20 spearmanach 2x5 WL i 5 SM oraz 2 bolcach. Obrona przed magia jest niezbedna, wiec potrzebuje maga, a wole trzymac go w korsarzach niz warriorach. DR pewnie szybko miec nie bede, wiec kombinuje co tu skompletowac w miare mobilnie i skutecznie. Koles na mantysi moze zniszczyc bolce a nawet SM pogrozic, hydra krolewska zionie po WL bez save'a co jest bezcenne, skacze na bok i wzdluz oddzialu go "kwasze" :P a w walce od odpryskow tez moze zginac a to jest wiele, nie mowiac o lepszym save'ie. Musi byc krolewska... I mag tez musi byc... A warriorow z wloczniami nie chce bo i tak wymiekaja przy spearelfach, a od korsarzy sa gorsi do trzymania maga.....

Awatar użytkownika
Anioł
Wałkarz

Post autor: Anioł »

Witam.

Mi się rozpiska podoba ;). Brakuje tylko troche DR, albo chociaż harpi ...
Co do hydry to ja też bym pozostał przy Królewskiej.

Pozdrawiam.
,, ... I zesłał ich Pan by siali zamęt i zniszczenie ... "

ODPOWIEDZ