Galeria Imrahila

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Imrahil
Plewa

Galeria Imrahila

Post autor: Imrahil »

bartekk
Mudżahedin
Lokalizacja: toruńskie przedmieścia, dokładniej jakubskie przedmieścia

Post autor: bartekk »

spoko figsy, ale sa całe w przebarwieniach na hełmach i mają mnóstwo KRPEK~!!!!!!! HGGAAAAHHGGGGAAAAAAAAAAGHHHHHHGGGGGGAAAA!

Awatar użytkownika
Kol0
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kol0 »

Staraj się tak nie brudzić innych elementów np. ten rubin na nodze
PS Ładnie wyszło Ci prawe oko figurki :) [nie wiem co z lewym bo kiepsko widać na fotkach]

Awatar użytkownika
True Legionista
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: True Legionista »

Jest spoko, nalezy poprasowac nad dokładnoscia i bedzie lepiej :wink: .

Imrahil
Plewa

Jak go dokończę to wyśle nowe zdjęcia. Płaszcz maluje na żółto :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

nooo... całkiem całkiem... jeszcze podstawka by mu sie przydała... nieźle Ci wyszły klejnoty.

Imrahil
Plewa

Dzięki. Leży z boku inna, wykończona. Tylko tego dziada muszę skończyć.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Jak narazie wygląda dość fajnie, tylko jeszcze widać że farba odeszła w kilku miejscach -na kantach.
Skończ jeszcze podstawkę i popraw te miejsca, gdzie farba odeszła i będzie ok :wink:

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

To ode mnie garść porad :]
1 - przejrzyj galerię Szarego - malował On drewniane elementy podobną farbka jak Ty (biały albo pochodna jakaś), ale miał jeszcze takie kreseczki - bardzo poprawia to wizualnie element - weź jakiś cieniutki pędzelek i popróbuj. Jak nie wyjdzie zawsze możesz potem pomalować na biało :)
2 - metaliki - po paru washach powyciągaj krewędzie, znowu zwashuj i itd. zrób to parokrotnie (washe) - będzie lepiej :)
3 - te obicia są paskudne - pomaluj bo aż boli ;P
4 - maluj pomału - z czasem "wyrobisz sobie rękę" - będzie dokładniej, staranniej i bardziej estetycznie :]

A póki co maluj dalej :)
Powodzenia

Imrahil
Plewa

Tamtego już wykończyłem. Zdjęcia pokaże pózniej a na razie do oceny daje Wam metaliczne części przyszłego elfa.
Obrazek

Imrahil
Plewa

Zbroja w nmm. Komentarze są mile widziane.
http://i217.photobucket.com/albums/cc26 ... 4/nmm3.jpg

Awatar użytkownika
Alvares
Mudżahedin

Post autor: Alvares »

Daj lepsze fotki

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

Na tym zdjeciu zbroja wyglada prawie tak samo jak cala reszta w podkladzie. Leprze zdjecie mile widziane

Imrahil
Plewa

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

ta druga fotka jest jeszcze gorsza ... proponuje zebys zamalowal na czarno to wszystko co jest naokolo pancerza (plaszcz ,tunike i szarfy)... wtedy lepiej bedzie widac ...

skoro robisz fotki bez dobrego oswietlenia to chociaz ustaw sie tak z aparatem aby swiatlo z okna padalo na przod figurki a nie na jej plecy

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

jak dla mnie to nie jest nmm, wygyląda jak metalik zglazingowany czerwonym, treevill dobrze mówi ustaw figsa tak aby dany element który fotografujesz był ustawiony w strone padającego na niego światła

Awatar użytkownika
Megi
Wałkarz

Post autor: Megi »

Widać, że się starasz i daje to coraz lepsze efekty, jednakże radziłabym skupić się bardziej na czystości malowania, bo twoje figurki na stole będą prezentowały się dobrze, ale z bliskiej odległości już nie do końca. Nie jestem pewna czy użyłeś na tym shadow warriorsie drybrusha ale jeśli tak, to staraj się nie wyjeżdżać tak na inne elementy a najlepiej całkiem odejdź od tej techniki, tak naprawdę drybrush najlepiej sprawdza się na makietach a nie na figurkach.. Skórę elfów robiłabym troszkę mniej różową, a co do tego nonmetalu to ciężko cokolwiek powiedzieć, gdyż zdjęcie nie ukazuje poprawnie całości efektu.

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

Zgodze sie z Megi, doradze jeszcze zebys wzial sobie te porady do serca i skupil sie na wyrabianiu podstawowych umiejetnosci zanim zaczniesz bawic sie w NMM, to juz wyzsza szkola jazdy jest

ODPOWIEDZ