Tak jak w temacie. Właśnie tak se pracuje nad nową armią chaosu i chce zrobić podstawki z lawą , oto zdjęcia poglądowe ;
Jak toś zna jakieś fajne linki albo sam robił takie to dawajcie wszystko
Pozdro
RAFIX
Bagno/Lawa jak zrobić?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
CMON -> Articles -> "Hot Lava bases" o ile pamiętam itp. trochę tego jest.
Ja robiłem tak (na mojego skinka pokazowego niegdyś) - lepię kuleczki i czekam aż wyschną. Potem kładę na podstawkę płaską warstwę GS'u i na to kładę połówki tych kuleczek (bąble). Czubkiem ołówka modeluję powierzchnię i maluję od ciemnego czerwonego do niemalże biało-żółtego. Efekt sympatyczny. Skałę zrobiłem z takiego pieczywa odchudzającego polanego kropelką.
Ja robiłem tak (na mojego skinka pokazowego niegdyś) - lepię kuleczki i czekam aż wyschną. Potem kładę na podstawkę płaską warstwę GS'u i na to kładę połówki tych kuleczek (bąble). Czubkiem ołówka modeluję powierzchnię i maluję od ciemnego czerwonego do niemalże biało-żółtego. Efekt sympatyczny. Skałę zrobiłem z takiego pieczywa odchudzającego polanego kropelką.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę
Ja robie tak : najpierw nakladam wikol az wyschnie , na to robie bomble z Gsu , podkladuje czarnym - potem maluje od blood reda przez pomarancze , az do sunbusta . Na koniec albo water effect , albo gloss varnish...