Bagno/Lawa jak zrobić?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Bagno/Lawa jak zrobić?

Post autor: RAFIX »

Tak jak w temacie. Właśnie tak se pracuje nad nową armią chaosu i chce zrobić podstawki z lawą , oto zdjęcia poglądowe ;
Obrazek
Obrazek

Jak toś zna jakieś fajne linki albo sam robił takie to dawajcie wszystko :D :D :D

Pozdro
RAFIX

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

CMON -> Articles -> "Hot Lava bases" o ile pamiętam itp. trochę tego jest.

Ja robiłem tak (na mojego skinka pokazowego niegdyś) - lepię kuleczki i czekam aż wyschną. Potem kładę na podstawkę płaską warstwę GS'u i na to kładę połówki tych kuleczek (bąble). Czubkiem ołówka modeluję powierzchnię i maluję od ciemnego czerwonego do niemalże biało-żółtego. Efekt sympatyczny. Skałę zrobiłem z takiego pieczywa odchudzającego polanego kropelką.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ja robie tak : najpierw nakladam wikol az wyschnie , na to robie bomble z Gsu , podkladuje czarnym - potem maluje od blood reda przez pomarancze , az do sunbusta . Na koniec albo water effect , albo gloss varnish...

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Ziemko a masz może jakieś foty
wikolem prubowałem ale jakoś efekt mnie nie przekonał, w niektórych miejscach wikol sie zapadał jak wysechł

ODPOWIEDZ