Bretońska Galeria
Bretońska Galeria
Brakuje troche miejsca by się pochwalić swoją armią.Zapraszam to podzielenia sie z userami forum swoim kwiatem rycerstwa i plugawym chłopstwem.
pozwoliłem sobie przykleić pozdro Jagal
pozwoliłem sobie przykleić pozdro Jagal
- Czcigodny z Gisoreux
- "Nie jestem powergamerem"
Moim zdaniem ładne pomalowanie Tylko nie "połyskuj ich"
- Brother Michal
- Kretozord
Moim zdaniem, w;asnie efekt przybrudzenia nadaje jeszcze wiecej realizmu i jest na prawde super! Dobra robota!
A co do samego malowania, to taki bardzo przyzwoity tabletop!
A co do samego malowania, to taki bardzo przyzwoity tabletop!
Ale dlatego że jest, czy dlatego że żle zrobione?Niedbal pisze:Nom nawet ładne tylko to błotko mi się nie podoba. Ale to tylko moje zdanie
W sumie cągle kombinuje jak zrobić żeby wyglądało w miare realnie (jak na moje umiejętności, które są takie sobie).
-
- Chuck Norris
Ave
Sam właśnie maluję 7 koni bretońskich, i wszystkie dość podobnie jak ten na drugim zdjęciu. I też się zastanawiam nad błotem. Tylko nie wiem, czy je zrobię , bo podstawki to oni będą mieli takie jak reszta armii ( czyli zwykłe ) czyli jeżeli jadą na krucjatę to dopiero wyjechali czyli, nie mieli jeszcze szans ubrudzić swoich kropieży.
Sam właśnie maluję 7 koni bretońskich, i wszystkie dość podobnie jak ten na drugim zdjęciu. I też się zastanawiam nad błotem. Tylko nie wiem, czy je zrobię , bo podstawki to oni będą mieli takie jak reszta armii ( czyli zwykłe ) czyli jeżeli jadą na krucjatę to dopiero wyjechali czyli, nie mieli jeszcze szans ubrudzić swoich kropieży.
Troyan: ja to zrobiłem bez pytania bardzo fajnie wyglądają jeszcze trochę pocwiczysz i będzie świetnie. Szkoda, że w mojej bretce nie ma sie czym chwalic.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę
A prosze bardzoTroyan pisze:Pozwolisz ze ukradnę sobie schemat malowania z 3-go rycerza ?
Co do jakości malowania, to naprawdę zdaje sobie sprawe ze wszystkich (no prawie) niedoskonałości tych „dzieł”. Malowanie miały być szybko ale w miare ładnie. Wkleiłem ich tutaj, bo na każdym zebraniu jest tak, że ktoś musi zacząć pierwszy .
W „głównej” galerii nigdy bym ich nie pokazał, bo tamci mistrzowie malarstwa by mnie pewnie zjedli .
A błoto musi być! Mi się tacy podobają, im bardziej „utytłani” tym lepiej. Tylko król będzie czysty, żeby było widać że to król ... „bo nie jest obsrany” jak to w takim fajnym filmie powiedzieli .
To co maluje na biało, to też na koniec „łamie” przy pomocy brudnej wody, zazwyczaj zabrudzonej brązową farbą. I jak widzicie, odcinam z hełmów klejnoty, wyglądają jakoś tak bardziej bojowo a nie turniejowo .
nawet spoko wyszedł Jedyne co mi się nie podoba to herby na bardingu gdyby było zakolorowane to lepij by to wyglądało ->przynajmniej tak sądzę
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
-
- Falubaz
Bardzo fajnie pomalowany rycerzyk i damselka.Tylko mnie jakoś te kolory nie zabardzo pasują .Ale jakośc pomalowania bardzo dobra.
- Brother Michal
- Kretozord
Ladna parka!
Tylko ta zielen mi nie pasuje.
Ale ogolnie to praca bardzo ladna!
Podoba mi sie wykonczenie plaszcza damselki tym lekkim freehandem.
Tylko ta zielen mi nie pasuje.
Ale ogolnie to praca bardzo ladna!
Podoba mi sie wykonczenie plaszcza damselki tym lekkim freehandem.