Unit filler do pistolersów

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Unit filler do pistolersów

Post autor: tedzio »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Takie podstawki chyba lepsze są dla mnie.
Już chyba znalazłem patent na robienie zdjęć 8) .
Wszystkie komentarze mile widziane.
Ostatnio zmieniony 5 sty 2008, o 19:19 przez tedzio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Podstawkę pomaluj, i dodaj jakiś kamyków.

Poza tym, należałoby używać mnie inka, a więcej rozjaśnień. Ogólnie pomysł fajny, chociaż albo bym zrobił ich bardziej w ruchu, np. skaczącego goblina, albo pozbierał od kolegów strzelby przeróżne i z balsy zrobił "trzymaczkę" na parenaście strzelb. Dołożył jakieś pakunki z amunicją i miał piękny unit filler dla pistolersów.

*edit*
A jak chcesz żeby te skrzynki i trzymaczki wyglądały bardziej jak na bitwie niż w domu hrabii, to skonwertuj albo parę goblinów albo flagsów żeby to nosili... :)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Fanatyk, o ile się nie mylę, oni są bejcowani
Podstawkę zrób jeszcze

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Właśnie coś tak myślałem...ale jeżeli możesz to wrzuć pistolersa do płynu hamulcowego, wyczyść, konia też i normalnie ich pomaluj dla kontrastu z gobbasem.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Fanatyk, przyznam sie zo no moje malowanie jest bardzo, bardzo słabe wiec dippuje moje figurki

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

jest ok pomysl
ale podstawkie pomaluj, zrob trawke itd. rady fanatyka maja sens - ale nie sa konieczne, zrobienie dobrej podstawki podciagie jakosciowo filler oo dwie klasy.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

TruePunk pisze:jest ok pomysl
ale podstawkie pomaluj, zrob trawke itd. rady fanatyka maja sens - ale nie sa konieczne, zrobienie dobrej podstawki podciagie jakosciowo filler oo dwie klasy.
podstawka jest pomalowana przecież, nie widać??
Wybrałem region imperium który leży nad morzem, a wojska maszerujące tam patrolują plaże a na plaży z tego co wiem nie rośnie trawa.

Awatar użytkownika
True Legionista
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: True Legionista »

tedzio pisze:
TruePunk pisze:jest ok pomysl
podstawka jest pomalowana przecież, nie widać??
Wybrałem region imperium który leży nad morzem, a wojska maszerujące tam patrolują plaże a na plaży z tego co wiem nie rośnie trawa.
moze i jest pomalowana ale na takowa nie wyglada :wink: .
wiecej nad tym popracuj i bedzie znosnie :) .

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

tedzio pisze:podstawka jest pomalowana przecież, nie widać??
Nieładnie pomalowana.
na plaży z tego co wiem nie rośnie trawa.
Czy Ty jesteś napewno z tej Gdyni nadmorskiej ? :wink: :D
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

nom, a skąd miałbym ten piasek w sklepie jeszcze go nie wiedziałem ;)
dlaczego podstawka nieładnie pomalowana, tam gdzie sa te wybrzuszenia to są od kleju a dokładnie wikolu bo jakos musiałem połączyć te podstawki przecież :)

Awatar użytkownika
Kajthek

Post autor: Kajthek »

Skoro to plaża to może zrób jakąś wodę :D
Obrazek
"Tu się nie gra, tu się nie hałasuje..."
"Boom De Ah Dah"

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Mówiąc "pomaluj podstawkę" nie chodzi o pomalowanie ścianek lecz tego co się na niej znajduje, czyli w twoim przypadku chodzi o malowanie piasku. Robi się to normalnie tak jak z figurkami, czyli podkład i drybrush kilkoma kolorkami.

Pozdro
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

ta podstawka taka miała być, jest to piasek z gdyńskiej plaży który robi za piasek nadmorski w Imperium który można spotkać w Nordlandzie

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

fillery to sie nadaja do klockow, a nie do piatki lekkiej kawalerii, ktora dosc czesto zmienia formacje...
ale pomysl na figurke fajny, gorzej z wykonaniem.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Yori

Post autor: Yori »

Tedzio, w Twoich pracach naprawdę widać zapał i to, że malowanie sprawia Ci wielką przyjemność.

I to jest najważniejsze!

Budujesz swoją kolekcję w oparciu o pewną koncepcję i styl, który mnie na przykład się podoba. Z każdą pomalowaną figurką widać krok naprzód, więc tak trzymać!

Ale uważnie czytaj uwagi innych, to może Ci tylko pomóc lepiej malować. Uwierz mi, też byłem zwolennikiem niemalowanego piasku, ale do czasu, gdy po raz pierwszy go pomalowałem. To naprawdę bardzo pomaga figurce/dioramce.

Sam też się uczę malować, ale naprawdę korzystam z podpowiedzi kolegów na forum, bo warto :)

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Z każdą pomalowaną figurką widać krok naprzód, więc tak trzymać!
Stary, to wysztko jest bejcą, a tu trudno stawiać kolejne kroki na przód.
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

Yori

Post autor: Yori »

Motyl pisze: Stary, to wysztko jest bejcą, a tu trudno stawiać kolejne kroki na przód.
Można lepiej... eee... "strząchnąć" :D

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Motyl pisze:
Z każdą pomalowaną figurką widać krok naprzód, więc tak trzymać!
Stary, to wysztko jest bejcą, a tu trudno stawiać kolejne kroki na przód.
dobra przyznam ze dippowałem tego fillera ale pomęczyłem sie trochę na wyschniętej bejcy aby lepiej to wyglądało np zrobiłem kilka drybrsuhy na białym itp

Motyl we wszystkim można nabierać doświadczenia nawet w dippowaniu

Yori kolekcjonuje taki typ armii która patroluje wał nabrzeżny imperium, czyli chodzą po plaży a na plaży właśnie jest taki pasiek jaki tu przedstawiłem i na plaży nie rośnie trawa.Kombinuje jeszcze nad innym kolorem podstawek np blanche bone, żeby jeszcze większe było nawiązanie do morza i plaży czyli Nordlandu, prowincji w której urzęduje moja armia.

Pozdrawiam
Tadeusz.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

wiesz,
jak zaczynalem mialem podobne obiekcje
'Jak to mam malowac kamien? Przykleilem uczciwy kamien z podworka na podstawke zeby wygladal jak kamien, a ty mi mowisz ze mam go jeszcze malowac?'
Na co slusznie mi zauwazyl kolega ze kamien jest troche w nie tej skali i sam sie nie wycieniuje.

Piasek niepomalowany wyglada biednie. Pomaluj calosc na jakis jasny zolty, zrob drybushem np bleached bonem calosc, fragmety jakims jasnym brazem tak jak chciales - bedzie o niebo lepiej.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

tedzio pisze: kolekcjonuje taki typ armii która patroluje wał nabrzeżny imperium, czyli chodzą po plaży a na plaży właśnie jest taki pasiek jaki tu przedstawiłem i na plaży nie rośnie trawa.Kombinuje jeszcze nad innym kolorem podstawek np blanche bone
Jak chcesz mieć dobry piasek to proponuje Ryu'a

ODPOWIEDZ