Unit filler do pistolersów
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Unit filler do pistolersów
Takie podstawki chyba lepsze są dla mnie.
Już chyba znalazłem patent na robienie zdjęć .
Wszystkie komentarze mile widziane.
Ostatnio zmieniony 5 sty 2008, o 19:19 przez tedzio, łącznie zmieniany 1 raz.
Podstawkę pomaluj, i dodaj jakiś kamyków.
Poza tym, należałoby używać mnie inka, a więcej rozjaśnień. Ogólnie pomysł fajny, chociaż albo bym zrobił ich bardziej w ruchu, np. skaczącego goblina, albo pozbierał od kolegów strzelby przeróżne i z balsy zrobił "trzymaczkę" na parenaście strzelb. Dołożył jakieś pakunki z amunicją i miał piękny unit filler dla pistolersów.
*edit*
A jak chcesz żeby te skrzynki i trzymaczki wyglądały bardziej jak na bitwie niż w domu hrabii, to skonwertuj albo parę goblinów albo flagsów żeby to nosili...
Poza tym, należałoby używać mnie inka, a więcej rozjaśnień. Ogólnie pomysł fajny, chociaż albo bym zrobił ich bardziej w ruchu, np. skaczącego goblina, albo pozbierał od kolegów strzelby przeróżne i z balsy zrobił "trzymaczkę" na parenaście strzelb. Dołożył jakieś pakunki z amunicją i miał piękny unit filler dla pistolersów.
*edit*
A jak chcesz żeby te skrzynki i trzymaczki wyglądały bardziej jak na bitwie niż w domu hrabii, to skonwertuj albo parę goblinów albo flagsów żeby to nosili...
jest ok pomysl
ale podstawkie pomaluj, zrob trawke itd. rady fanatyka maja sens - ale nie sa konieczne, zrobienie dobrej podstawki podciagie jakosciowo filler oo dwie klasy.
ale podstawkie pomaluj, zrob trawke itd. rady fanatyka maja sens - ale nie sa konieczne, zrobienie dobrej podstawki podciagie jakosciowo filler oo dwie klasy.
podstawka jest pomalowana przecież, nie widać??TruePunk pisze:jest ok pomysl
Wybrałem region imperium który leży nad morzem, a wojska maszerujące tam patrolują plaże a na plaży z tego co wiem nie rośnie trawa.
- True Legionista
- "Nie jestem powergamerem"
moze i jest pomalowana ale na takowa nie wyglada .tedzio pisze:podstawka jest pomalowana przecież, nie widać??TruePunk pisze:jest ok pomysl
Wybrałem region imperium który leży nad morzem, a wojska maszerujące tam patrolują plaże a na plaży z tego co wiem nie rośnie trawa.
wiecej nad tym popracuj i bedzie znosnie .
- Tiger Brown
- Kradziej
Nieładnie pomalowana.tedzio pisze:podstawka jest pomalowana przecież, nie widać??
Czy Ty jesteś napewno z tej Gdyni nadmorskiej ?na plaży z tego co wiem nie rośnie trawa.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Skoro to plaża to może zrób jakąś wodę
Mówiąc "pomaluj podstawkę" nie chodzi o pomalowanie ścianek lecz tego co się na niej znajduje, czyli w twoim przypadku chodzi o malowanie piasku. Robi się to normalnie tak jak z figurkami, czyli podkład i drybrush kilkoma kolorkami.
Pozdro
Pozdro
Tedzio, w Twoich pracach naprawdę widać zapał i to, że malowanie sprawia Ci wielką przyjemność.
I to jest najważniejsze!
Budujesz swoją kolekcję w oparciu o pewną koncepcję i styl, który mnie na przykład się podoba. Z każdą pomalowaną figurką widać krok naprzód, więc tak trzymać!
Ale uważnie czytaj uwagi innych, to może Ci tylko pomóc lepiej malować. Uwierz mi, też byłem zwolennikiem niemalowanego piasku, ale do czasu, gdy po raz pierwszy go pomalowałem. To naprawdę bardzo pomaga figurce/dioramce.
Sam też się uczę malować, ale naprawdę korzystam z podpowiedzi kolegów na forum, bo warto
I to jest najważniejsze!
Budujesz swoją kolekcję w oparciu o pewną koncepcję i styl, który mnie na przykład się podoba. Z każdą pomalowaną figurką widać krok naprzód, więc tak trzymać!
Ale uważnie czytaj uwagi innych, to może Ci tylko pomóc lepiej malować. Uwierz mi, też byłem zwolennikiem niemalowanego piasku, ale do czasu, gdy po raz pierwszy go pomalowałem. To naprawdę bardzo pomaga figurce/dioramce.
Sam też się uczę malować, ale naprawdę korzystam z podpowiedzi kolegów na forum, bo warto
Stary, to wysztko jest bejcą, a tu trudno stawiać kolejne kroki na przód.Z każdą pomalowaną figurką widać krok naprzód, więc tak trzymać!
dobra przyznam ze dippowałem tego fillera ale pomęczyłem sie trochę na wyschniętej bejcy aby lepiej to wyglądało np zrobiłem kilka drybrsuhy na białym itpMotyl pisze:Stary, to wysztko jest bejcą, a tu trudno stawiać kolejne kroki na przód.Z każdą pomalowaną figurką widać krok naprzód, więc tak trzymać!
Motyl we wszystkim można nabierać doświadczenia nawet w dippowaniu
Yori kolekcjonuje taki typ armii która patroluje wał nabrzeżny imperium, czyli chodzą po plaży a na plaży właśnie jest taki pasiek jaki tu przedstawiłem i na plaży nie rośnie trawa.Kombinuje jeszcze nad innym kolorem podstawek np blanche bone, żeby jeszcze większe było nawiązanie do morza i plaży czyli Nordlandu, prowincji w której urzęduje moja armia.
Pozdrawiam
Tadeusz.
wiesz,
jak zaczynalem mialem podobne obiekcje
'Jak to mam malowac kamien? Przykleilem uczciwy kamien z podworka na podstawke zeby wygladal jak kamien, a ty mi mowisz ze mam go jeszcze malowac?'
Na co slusznie mi zauwazyl kolega ze kamien jest troche w nie tej skali i sam sie nie wycieniuje.
Piasek niepomalowany wyglada biednie. Pomaluj calosc na jakis jasny zolty, zrob drybushem np bleached bonem calosc, fragmety jakims jasnym brazem tak jak chciales - bedzie o niebo lepiej.
jak zaczynalem mialem podobne obiekcje
'Jak to mam malowac kamien? Przykleilem uczciwy kamien z podworka na podstawke zeby wygladal jak kamien, a ty mi mowisz ze mam go jeszcze malowac?'
Na co slusznie mi zauwazyl kolega ze kamien jest troche w nie tej skali i sam sie nie wycieniuje.
Piasek niepomalowany wyglada biednie. Pomaluj calosc na jakis jasny zolty, zrob drybushem np bleached bonem calosc, fragmety jakims jasnym brazem tak jak chciales - bedzie o niebo lepiej.
Jak chcesz mieć dobry piasek to proponuje Ryu'atedzio pisze: kolekcjonuje taki typ armii która patroluje wał nabrzeżny imperium, czyli chodzą po plaży a na plaży właśnie jest taki pasiek jaki tu przedstawiłem i na plaży nie rośnie trawa.Kombinuje jeszcze nad innym kolorem podstawek np blanche bone