problem z sunburst yellow
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
problem z sunburst yellow
Problem mam z żóltą farbą sunburst Yelllow. Chcąc malować powierzchnię powiedzmy tarczy czy szatę nie kryje ona dobrze powierzchni nawet na biało spodkładowanej zostawiając sporo prześwitów tak że nie mogę uzyskać dobrej żółtej powierzchni jak np zrobiłbym to z czerwonym czy niebieskim. Jakoś można to obejść czy trzeba zmienić farbę na innej firmy?
Niestety malowanie zoltym jest gorsze nawet od malowania bialym - a tym wiemy jak sie kijowo maluje. Jedyne co moge ci doradzic - na bialy podklad daj jakis braz - ja polecam vomit brown , nastepnie do vomita dodawaj zoltego , sam zolty nakladaj ekstremalnie rozwodniony i po zilion warstw zeby nie zrobily sie grube warstwy.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
hm dzięki. Znalazłem substytut. Bubonic Brown. Jest ciutenkę ciemniejszy i nieco bardziej matowy od żóltego zwykłego ale prawie jak sunburst. Przy mieszance z sunem jest ok.
-
- Kretozord
bazowy czerwony P3 odpowiednik blood reda to słaba farba, tak samo jak ich ciemny żółty, ogólnie nie są wcale takie superlith pisze:zmien farbki na p3 lub cytadel foundation