moja pierwsza figurka cała wykonana mokrym pędzlem HE na kon

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Patrycja Polkowska
"Nie jestem powergamerem"

moja pierwsza figurka cała wykonana mokrym pędzlem HE na kon

Post autor: Patrycja Polkowska »

zdjęcie na szybko zrobione wiec ;p

proszę o ocenę i może jakieś rady na przyszłość!! chętnie wysłucham wytykania błędów!! człowiek się uczy całe życie! dzięki z góry L:)

Obrazek

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

jak mam ocenic na podstawie tego zdjecia to jest ok ... zrob jakies fotki z bliska

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

juz je dzis widzialem...to Twoja pierwsz praca? ;D chyba przy tej armii...

model wykopany w kosmos, a zleceniodawca bedzie na pewno zadowolony...

Awatar użytkownika
Patrycja Polkowska

Sykstus pisze:Chyba jak na elfa nazbyt opalony ;) Proszę o fotki z bliska :P
powiedzmy ze sie zakurzył w bitwie ale jeździ z koniem na myjnie idlatego zbroja sie świeci :) :) blada cera jest dobra dla siedzących przy komputerze całymi dniami albo dla dark elfów :)

ps jeszcze bliższe foty mam zrobic?? nie wiem zy wyjda ?? nie mam jakiegos super aparatu!!!

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Wielki powrót w skromne progi BP (czy nie za skromne?)

oczywiście nie wierzę że to 1 figsa malowana na mokro, ale co mi tam je się nie znam.

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

Jeny... powiem tyle, że to jeden z najładniejszych pomalowanych modeli Dragon Prinses jakie widziałem :) , chciał bym tak ładnie malować ale chyba to nigdy nie nastąpi :P . Praktycznie niema się do czego przyczepić :) wszystko np. mi się podoba, figurka jak i podstawka. Powiedz mi jakich firm farb o kolorze żółtym dałaś do malowania DP?
Powodzenia w kolejnych pracach :) .

Pozdrawiam....

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Po pierwsze: prosze okroic fotke wedlug wskazowek, jakie mozna znalezc w tym temacie: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=76429#76429 .
Po drugie: jak wiele osob wspomnialo, przydalyby sie fotki z mniejszej ogleglosci. I wiecej.
Po trzecie: żeby poprawnie wkleic fotke nalezy dac [img]bez%20zadnej%20spacji%20link%20do%20obrazka[/img]
Po czwarte: ladna figurka. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Patrycja Polkowska

Artek'sWorkshop pisze:Jeny... powiem tyle, że to jeden z najładniejszych pomalowanych modeli Dragon Prinses jakie widziałem :) , chciał bym tak ładnie malować ale chyba to nigdy nie nastąpi :P . Praktycznie niema się do czego przyczepić :) wszystko np. mi się podoba, figurka jak i podstawka. Powiedz mi jakich firm farb o kolorze żółtym dałaś do malowania DP?
Powodzenia w kolejnych pracach :) .

Pozdrawiam....
Obrazek
Obrazek

kolory vallejo
cobra leather, gold yellow, cheastun ink 5X rozcieńczony, gold yellow, sunburst yellow (tu nie jestem pewna bo zamazała sie nazwa, (cheasnut ink tam gdzie trzeba bo sie źle maznęło ;p nie rozcieczany, cheasnut ink mocno rocieczany dosłownie 10 razy, praktycznie jak woda brudna od farby w waszych kubkach!!! tylko tam gdzie cien przyciemniłam , biała z gold yelow w stosunku 4/1 jakoś tak ;p no i biała :)

heh dużo tego a na zdięciu nie widać .. no ale każdy mi mówi ze figurki na żywca wyglądają o niebo lepiej niż na fotach :) marny ze mnie fotograf :)

edit:
dalej czekam na jakieś porady...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Przyznam Obiektywnie Z Dozą Radości Autentyczną Wartość Jakże Aktywnej Malarki!

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

No na tych fotach juz lpiej widać. A widac to czego przeciętne ludzkie oko nie uchwyci. Dlatego wyglada na nicjh gorzej. Cóż z bliska widac iestety przejścia i to miejscami nawet ostre. Najgorzej wygląda chyba początek klczugi... Co nie znaczy ze jest źle :wink: IMO całkiem przyzwoita praca. Przydało by się troche przełamać tą monotonię (czerwony kamyk na łebku konia? :) ) No i średnio mi się podoba kolor nmm ale to kwestia gustu :wink: . Rady? Malować dużo i z zapałem a bedzie coraz lepiej :D

lepiej istnie aktywnej bo tak to wychodzi pozdrawjam :wink:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Piotrax pisze: lepiej istnie aktywnej bo tak to wychodzi pozdrawjam :wink:
O to chodzi właśnie, tak jest we fluffie do PP vel DS ;)

Ale już nie spamujmy bo bless powycina a nie chcemy mu robić dodatkowej pracy :D

Żeby powiedzieć coś na temat, to powiem, co mi się rzuciło w oczy od razu - NMM jest za żółciutki. Złoto jest trochę bardziej brązowawe.

Awatar użytkownika
Patrycja Polkowska

Skavenblight pisze:
Piotrax pisze: lepiej istnie aktywnej bo tak to wychodzi pozdrawjam :wink:
O to chodzi właśnie, tak jest we fluffie do PP vel DS ;)

Ale już nie spamujmy bo bless powycina a nie chcemy mu robić dodatkowej pracy :D

Żeby powiedzieć coś na temat, to powiem, co mi się rzuciło w oczy od razu - NMM jest za żółciutki. Złoto jest trochę bardziej brązowawe.

nie chciałam uzyskać kolory złota!!! bliższy kolor złotu widoczny na 1 zdjęciu jakie jest to na lancy :) główka smoka i reszta badziewia ;p

to miała byc ostra zółc początkowo z granatem potem rozjasniłam do marone blue

co do ostrza... to inna kolorystyka nie pasowała by do tego modelu...

co do kamyczka zielonego .... to nie da rady bo 2 oddział ma kolory czerwony z zielenią... czerwień zbroja tak jak tu żółć a zieleń ( seak green ) jako niebieski .. do tego biel łącząca całość i takie same freehandy a tarczach :)

Yori

Post autor: Yori »

Bardzo ładnie, widzę, że nie tylko ja jestem zwolennikiem farb Vallejo :)

Bardzo mi się podoba :P

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Jesli chodzi o ogolne wrazenie "z daleka" to jest spoko. Taka kolorowa figureczka nawet pasuje do HE. Natomiast im blizej tym gorzej. Ten nmm to rzecz slaba, zarowno od strony technicznej jak i kolorystycznej. Polecam ochre i znlezienie paru "reference minis".

Ps. Patrysiu FYI - We know :]Obrazek

pozdrawjam

Awatar użytkownika
Patrycja Polkowska

Raptaparat pisze:Jesli chodzi o ogolne wrazenie "z daleka" to jest spoko. Taka kolorowa figureczka nawet pasuje do HE. Natomiast im blizej tym gorzej. Ten nmm to rzecz slaba, zarowno od strony technicznej jak i kolorystycznej. Polecam ochre i znlezienie paru "reference minis".

Ps. Patrysiu FYI - We know :]Obrazek

pozdrawjam
czy ja mam do czynienia z upośledzonymi ??? jak wspomniałam to pierwsze przejs\ście z drybtuszhu do mokrego pędzla całkowicie!! nie mówie tu o nmm!! nie mam otym pojęcia!!! oceńcie cała figurkę a nie samo ostrze !! bo widze ze głównie się do tego czepiacie!! izeby było jasne!! nmie boli mnie to tylko to ze się ciepiacie ale nie powiecie jak mam to porawic!!! a o to pytam!!! bardzo dziękuje za zwrócenie uwagi na te elementy.. liczę że z każda figurką będzie lepiej jednak bardziej wklejałam zdjęcie byście poradzili jak zmienic te elementy które eytykacie by ic nie było!! samó mówienie że jest źle.. też pomoże bo zwrócę na to uwagę zale skoro sami malujecie lepiej to prosiłabym o rzetelną opinie popartą rzeczowymi przykłądami i opisaną metodą jak to porpawić by lepiej wyglądało!!!

dziękuje i czekam na kolejne wypowiedzi :)

zwrócę uwage na szatę która przechodzi w łuski zbroi ... bo to konkretnie mi zaucono.. reszta jest ogólnikowa proszę o konkret z poradą jak to porawic!

ps2. przepraszam za błedy jutro wstane poprawie dzisiaj padam na cyce ;p

i bez skojarzeń zbereźniaki ;p

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ktoz to powrocil , ciekawe na jak dlugo.....

Figurka z daleka prezentuje sie niezle , ale tak jak Rapta zauwazyl czym blizej tym gorzej... Jesli nie chcialas uzyskac efektu nmmu to jaki ? Na zolto ubarwiona zbroja ?

Rapta
Kretozord

Po raz: Nie wciskaj kitu, bo pamietam figurke goblina, a i wczesniejsze krasnale tez nie byly suchym pedzlem mazane.
Po dwa: Zakladam, ze mam wieksze doswiadczenie i potrafie zauwazyc kiedy ktos probuje zrobic nmm, a kiedy maluje zbroje na zolto.
Po trzy: Mokry Pedzel to techinka laczenia (na mokro) kolorow bezposrednio na figurce.
Po cztery: Nie uzywaj wykrzyknikow po kazdym zdaniu.
Po piec: Zarejestruj sie uczciwie na tym forum to uslyszysz ode mnie rzetelna opinie.
Po szesc: Jak sie nie podoba to cytadela zaprasza.

Awatar użytkownika
Patrycja Polkowska

Raptaparat pisze:Po raz: Nie wciskaj kitu, bo pamiętam figurkę goblina, a i wczesniejsze krasnale tez nie byly suchym pedzlem mazane.
Po dwa: Zakladam, ze mam wieksze doswiadczenie i potrafie zauwazyc kiedy ktos probuje zrobic nmm, a kiedy maluje zbroje na zolto.
Po trzy: Mokry Pedzel to techinka laczenia (na mokro) kolorow bezposrednio na figurce.
Po cztery: Nie uzywaj wykrzyknikow po kazdym zdaniu.
Po piec: Zarejestruj sie uczciwie na tym forum to uslyszysz ode mnie rzetelna opinie.
Po szesc: Jak sie nie podoba to cytadela zaprasza.
7
PS. GRAMATYKA!!!

chyba pomyliłeś tematy albo osoby !
i nie pamiętam od kiedy jesteśmy na TY!!!

jeżeli uważasz ze a żółć to próba non metalic metal to widocznie takie były twoje początki i patrząc na twoje figurki odbieram to jako komplement!!!
masz bardzo ładne prace i liczyłam na coś więcej niż obrzucanie mnie błotem...

jedyna próba nmm to czubek lancy reszta to brąc z żółcią!!! uznałam że dragoni powinni błyszczeć niby smoki ale nie złote!!

co do reszty wypowiedzi nie mam zdania bo po prostu nie rozumiem alucji .. może poczekam aż panowie dorosną..

jednym słowem zrozumiałam tyle ze z daleka zajebista a z bliska chujowa... takie są wasze wypowiedzi.. liczyłam na coś więcej ... widocznie dzielić sie rasami nie umiecie.... będę dalej sie starała.. dziękuje każdemu kto docenił mój wysiłek i nie wdeptał mnie w błoto..

mam nadzieję że trafi sie osoba która doradzi jak lepiej robić zdjęcia lub jak lepiej pomalować bo wasze wypowiedzi choć trafne, bolące lecz nic nie dające sa zbędne.. wiem ze nie maluje by komuś sie podobało dlatego prosiłam o rade ... jeżeli waszą rada jest tylko ze lipa z bliska to więcej nie będę sie udzielała...

Rapta
Kretozord

Czy ty czlowieku cierpisz na jakas chorobe popromienna? Kto tu cie obrzuca blotem? Kazdy wyrazil swoje zdanie, bo ma do tego prawo. Dlaczego rad ode mnie nie dostaniesz to juz pisalem.

... i naprawde spusc z tonu. Skoro forum nie odpowiada to coz... nie bede plakal.

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Patrycja Polkowska pisze:[jeżeli waszą rada jest tylko ze lipa z bliska to więcej nie będę sie udzielała...
W taki razie pewnie większość tak poradzi ;)
Generalnie żółty barding średnio wyszedł - jest dziwnie wycieniowany i choć z daleka jako tako się prezentuje, to z bliska nie powala. Białe highlighty są źle rozłożone, a część łusek jest niewycieniowanych. No i wygląda inaczej niż zbroja jeźdźca, mimo że w niej też widać brązowe cienie (na nogach).
Poza tym twarz jest strasznie dziwnie pomalowana - cienie są źle rozłożone (wygląda, jakby miał szczękę, jak małpa), a żółtawy highlight trochę gryzie się z brązowym kolorem bazowym.
No i z bliska prezentuje się gorzej, niż z daleka :twisted:
Ostatnio zmieniony 10 sty 2008, o 13:24 przez Fingor, łącznie zmieniany 1 raz.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Zablokowany